Muzyka przy piwku
Collapse
X
-
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
-
Generalnie jestem bardzo otwarty i nie zamykam się w żadnym gatunku muzyki.
Po prostu z biegiem czasu moje fascynacje muzyczne tj. piwne sie zmieniały. Kiedyś słuchałem dużo Jazzu głownie Davisa, Komedy, Urbaniaka a np. teraz bardziej odpowiada mi nowa fala jazzu np. Pink Freud, Jaga Jazzist, Cinematic Orchestra (duży flirt z elektroniką)
Zarówno do dawnych miłości muzycznych jak i piwnych się wraca
Ostatnio siedzę głownie w muzyce Ambientowej, którą bardzo mnie releksuje i wycisza, ale cały czas trzymam rękę na pulsie i staram się być na bieżąco jeżeli chodi zo współczesną i nową muzykę...
Z polskich płyt, które ostatnio "molestują" mi uszy to Waglewski, Fisz, Emade- Męska Muzyka
i Jacaszek - "Treny"Comment
-
Zjadło, zjadło.
Ostatnio odkryłem ciekawy zespół z Krakowa. Gra kombinację folku, muzyki dawnej, transowej, akustycznej, alternatywnej... Ciężko ich zaszufladkować. Grali na tradycyjnym święcie Rękawki (Brathanki tam też zaczynały). Zespół nazywa się Południca! Wie ktoś co oznacza ta nazwa?
Jak by ktoś chciał posłuchać:
W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.
To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, CiechanówComment
-
Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DComment
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
U mnie ciąg dalszy odgrzewania staroci - The Cars.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DComment
-
Ja ostatnio namiętnie słucham Nightwish - taki symfoniczno-operowy metal rodem z Finlandii. Chłopaki łoją równo, a pani na wokalu też strun nie oszczędza. Całkiem fajne; no, może ostatnia płyta zmierza momentami zanadto w kierunku "przebojowości" - coś jakby The Corrs + kilka kilowatów...Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawetComment
-
Comment
-
znam tylko kawalek "Drive".
album jest bardziej w strone ballad,
czy tez jest cos "do piwa"?
ostatnio do odpoczynku w pelnym sloncu przy piwie
spodobala mi sie westernowa muza
z anime "Cowboy Bebop". nic, tylko sie relaksowacComment
-
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawetComment
-
W sumie główne przebłyski Pantery to sam Anselmo, Down to trochę inna para kaloszy. Phil mniej się drze, muzyka jest bardziej melodyjna, ale swoją siłę ma, co dobitnie odczułem na koncercie.
A nawiasem mówiąc, dopiero wczoraj zorientowałem się, że jeden z gitarzystów to lider Corrosion of Conformity, co tłumaczy krok w stronę melodyjności (przynajmniej w porównaniu z Panterą ). Ogólnie bardzo fajna mieszanka, mocno sabatowska.
Ja ostatnio namiętnie słucham Nightwish - taki symfoniczno-operowy metal rodem z Finlandii. Chłopaki łoją równo, a pani na wokalu też strun nie oszczędza. Całkiem fajne; no, może ostatnia płyta zmierza momentami zanadto w kierunku "przebojowości" - coś jakby The Corrs + kilka kilowatów...
Ostatnio odkryłem ciekawy zespół z Krakowa. Gra kombinację folku, muzyki dawnej, transowej, akustycznej, alternatywnej... Ciężko ich zaszufladkować. Grali na tradycyjnym święcie Rękawki (Brathanki tam też zaczynały). Zespół nazywa się Południca! Wie ktoś co oznacza ta nazwa?Lepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.
Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!
Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)Comment
-
Za wikipedia.orgŻycie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :DComment
Comment