Przy piwie o górach
Collapse
X
-
Jest już kilka tysięcy zdobywców.
Ja już zastanawiam się nad następnym celem, a może Mała Korona Gór PolskiNajtrudniej będzie z Mięguszowieckim Szczytem Wielkim.
Leave a comment:
-
Moje ulubione miejsca w polskich górach to:
Międzygórze - Masyw Śnieżnika
Bielice - Góry Bialskie
Krywe - Bieszczady
Korbielów - Beskid Żywiecki
Czekam tylko na wiosnę...Leave a comment:
-
A są tutaj już zdobywcy KGP ? Uwielbiam góry, szczególnie Sudety, są takie tajemnicze, jesienne spacery po np Górach Sowich mogą dostarczyć wielu niezapomnianych wrażeń.
W maju planuję zdobyć Wysoką Kopę w Górach Izerskich i Chełmiec w Górach Wałbrzyskich. Zastanawiam się jakie piwo mam wypić na szczycie Chełmca aby uczcić zdobycie KGP. Zazwyczaj w górach nie piję piwa bo się bardzo rozleniwiam, ale taką okazję jednak uczczę.
W nadchodzącym roku "targetujemy się" na Sudety Środkowe (Kłodzka Góra, Borowa, Waligóra, Jagodna, Orlica, Wielka Sowa i Szczeliniec), a jak się uda, to jeszcze "po drodze" Ślęża, która nam w tym roku uciekła.
Wysoka Kopę zrobiliśmy w tym roku latem, a Chełmiec odpuszczamy, celując w Borową (jednak jest wyższa). Ponieważ jako środek transportu służy nam samochód, piwo, jako napój izotoniczny
, stosowane jest wieczorem, po powrocie ze szlaku i obowiązkowego basenu.
Kurczę, jeśli już "finalizujesz" KGP, to może jednak Borowa? Do wypicia tam chyba optymalne byłoby piwo z browaru "tamtejszego", lokalnego , ale to raczej mało realne.
Leave a comment:
-
A są tutaj już zdobywcy KGP ? Uwielbiam góry, szczególnie Sudety, są takie tajemnicze, jesienne spacery po np Górach Sowich mogą dostarczyć wielu niezapomnianych wrażeń.
W maju planuję zdobyć Wysoką Kopę w Górach Izerskich i Chełmiec w Górach Wałbrzyskich. Zastanawiam się jakie piwo mam wypić na szczycie Chełmca aby uczcić zdobycie KGP. Zazwyczaj w górach nie piję piwa bo się bardzo rozleniwiam, ale taką okazję jednak uczczę.Leave a comment:
-
Zastanawiamy się z Piotrym czy nie jechać w jakieś inne, niższe rumuńskie górki, tylko tych pasm jest tak dużo, że nie wiemy, które wybrać. Może byłeś w innych górach a nie tylko w Fogaraszach? Zależy nam, żeby jednak te góry były w miarę wysokie oraz na widokach ( nie za bardzo lubię np. Beskidy, które są piękne, ale widoczki są jednak stosunkowo skromne).Leave a comment:
-
Zmobilizowali sie ale... Nie mam tego kanałuI chyba nie tylko ja. No i nie ma "Gdyby to nie był Everest". Te stare filmy są rewelacyjne. Widziałem dość sporo na różnych festiwalach, m.in. w Zakopcu na festiwalu z 4 lata temu chyba. Cały blok był o polskich zimowych właśnie wyczynach. Prowadził to Wielicki i opowiadał, przeplatane to było filmami i taśmami z rozmów radiowych a do tego pan Wielicki wyciagał z publiki swoich kolegów z tych wypraw którzy akurat byli na festiwalu i kazał im opowiadać. Niezła komedia z tego momentami była bo Wielicki miał talent do prowadzenia takich imprez. A jak sie oglądało te stare taśmy to aż dreszcze przechodziły z emocji
Leave a comment:
-
Izkamil - mój browar to raczej na cześc pantery śnieżnej bo to jest najlepszy alpinistaNie wiedziałem że radzieckie karabinki tez były firmowane tą nazwą, mam tylko śruby lodowe Irbis
Jackson ale jest np. TVP Kultura, Info też dokumenty puszcza to mogli by do diabła sie zmobilizować. Raz na 30 lat.Ostatnia zmiana dokonana przez Maggyk; 2010-02-17, 22:55.Leave a comment:
-
Izkamil - mój browar to raczej na cześc pantery śnieżnej bo to jest najlepszy alpinistaNie wiedziałem że radzieckie karabinki tez były firmowane tą nazwą, mam tylko śruby lodowe Irbis
Jackson ale jest np. TVP Kultura, Info też dokumenty puszcza to mogli by do diabła sie zmobilizować. Raz na 30 lat.Leave a comment:
-
Z tej pieknej okazji zakichana tv mogła by puścić film "Gdyby to nie był Everest" ale kto by na to wpadł tamZresztą jak była rocznica śmierci Kukuczki niedawno też rzadnego filmu o nim nie było a parę nakręcili. Zdebilnienie w publicznej tv chyba większe nie będzie.
Leave a comment:
-
Ano jest jest rocznica. I z tej okazji również 5 rocznica powstania browaru IrbisMiała być jubileuszowa warka dzis robiona ale drożdże za długo w lodówce stały.
Z tej pieknej okazji zakichana tv mogła by puścić film "Gdyby to nie był Everest" ale kto by na to wpadł tamZresztą jak była rocznica śmierci Kukuczki niedawno też rzadnego filmu o nim nie było a parę nakręcili. Zdebilnienie w publicznej tv chyba większe nie będzie.
A co do samej rocznicy - piekne czasy to były i to już nie wróci. Teraz młodzi w skałki wolą jechać bo łatwo i sie człowiek nie zmęczy. Następców Wielickiego i ówczesnej ekipy nie widać. Teraz w górach najwyższych rządzą Rosjanie.Ostatnia zmiana dokonana przez skandal; 2010-02-17, 20:12.Leave a comment:
-
Rosół tam mają z domowym makaronem.Zrób tak jak mój kumpel, jego syn nie chciał jeść, to nie jadł. Po dwóch dniach zgłodniał i wszystko już mu smakowało.
Leave a comment: