Tymczasem z zasadzonych 11 lutego nasion Explosive Ember, Little Elf i Habanero White coś pierwszego dzisiaj nieśmiało zawitało na świecie.
A tak wyglądała zeszłoroczna hodowla.
Ekstremalne ostrości
Collapse
X
-
Ciekawe dlaczego trzeba papryczki parzyć w wodzie lub opiekać ? Pewnie chodzi o dłuższą przydatność pasty do spożycia albo smak . Czy można zrobić harrise z surowych i nie potraktowanych temperaturą ?Leave a comment:
-
Wysoka temperatura. Piec w całości do momentu kiedy zaczyna brązowieć któryś fragment skórki. Wydaje mi się, że to były 3-4 minuty. Potem oczyścić z nasion.Leave a comment:
-
Tak jak pisałem - opieczone papryczki oraz kmin, kolendra (nasiona), czosnek, sól i oliwa. Za każdym razem robiłem różne proporcje i okazało się, że wolę mocniej czosnkowaną i kminowaną.
To opiekanie papryczek wziąłem od jakiegoś brytolskiego celebryty patelni i nie był to J. OliverLeave a comment:
-
Tak jak pisałem - opieczone papryczki oraz kmin, kolendra (nasiona), czosnek, sól i oliwa. Za każdym razem robiłem różne proporcje i okazało się, że wolę mocniej czosnkowaną i kminowaną.
To opiekanie papryczek wziąłem od jakiegoś brytolskiego celebryty patelni i nie był to J. OliverLeave a comment:
-
Napiszcie swoje przepisy na harisse , Mnie wydaje się że zwykły kminek lepiej zastąpić kminem rzymskim. Reszta bez zmian tzn czosnek, sól, kolendra, oliwa , chili. Bywa czasem w przepisach ocet winny i nasiona kopru włoskiegoLeave a comment:
-
Po prostu kupiłem w warzywniaku za rogiem. Nie doceniamy przedsiębiorczości naszych sklepikarzyLeave a comment:
-
Ja świeże podpiekałem krótko pod ostrym grillem. Harisa stała też długo, napewno ponad 3 miesiąceLeave a comment:
-
Jest przepis ze świeżych chili też ,tylko przydatność jest krótsza. Z suszonych można w słoiczki nałożyć i 3 miesiące wytrzyma.Trzeba zalać od góry warstwą oliwyLeave a comment:
-
myślę, że nie ma nic lepszego niż po prostu świeże chilichoć zdarzyło mi się kilka razy, że po krojeniu takiego cuda założyłam szkła kontaktowe
myślałam, że zejdę.
Leave a comment:
-
miewamy Habanero i Tabasco.
https://www.browar.biz/centrumpiwowa...e_papryki_10_g
https://www.browar.biz/centrumpiwowa...papryczki_10_gOstatnia zmiana dokonana przez supersklep; 2017-03-16, 13:57.Leave a comment:
-
https://www.browar.biz/centrumpiwowa...e_papryki_10_g
https://www.browar.biz/centrumpiwowa...papryczki_10_gLeave a comment:
-
Może wiecie w jakich sklepach można dostać suszone papryczki ostre? Potrzebne mi do harrisyLeave a comment:
-
O suszu wiem, chodziło mi o sos. Miałem kiedyś bodaj naga jolokhia ok 1 mln SHU i tak, miażdżyło system.Leave a comment:
Related Topics
Collapse
-
Kolejny browarek w bliskich okolicach Splitu odwiedziliśmy 17.08.2021. Do Kašteli Gomilica łatwo dojechać pociągiem. Z przystanku kolejowego udajemy się na północ, czyli w odwrotną stronę niż nad morze, po 100 m dochodzimy do głównej ulicy Ivana Pavla II i wzdłuż niej w lewo jeszcze 300...
-
Channel: Chorwacja
-
-
-
Piwo gotowe do oceny
-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
Nazwa może trochę nieadekwatna <trip> brzmi tak jakby było piwo z meskaliną i spotkanie z Quetzalcoatlem murowane.
Tabasco Coffee Stout 16,5 6
Potężna kawa i z chilli, cynamon, kardamon, mleczna krówka, w nucie dolnej kawa i likier pomarańczowy. Smak, niestety trochę...-
Channel: Piwo - konkretnie
2022-11-21, 12:34 -
-
Duży browar z wyszynkiem w industrialnym otoczeniu na dawnych poprzemysłowych terenach z dala od centrum Belgradu.
Modne miejsce, idealne na odpoczynek z dala od miejskiego zgiełku i atrakcji turystycznych.
Z centrum najlepiej dojechać tramwajem 12 do przystanku Hipodrom i przejść...-
Channel: Serbia
-
- Loading...
- Koniec listy.
Leave a comment: