Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Ekstremalne ostrości
Collapse
X
-
Znajdziesz, świeże lub suszone odmiany papryczek habanero i innych, widziałem gdzieś w specjalistycznym sklepie suszone habanero red savina a nawet carolina reaper która posiada półtorej bańki SHU Można kupić również nasiona np. Naga Jolokia, wyhodować i raczyć się bez konserwantów.
-
-
Jak za dużo dam, to niczego nie wyczuwam :P ale normalnie to jasne, że tak.
Czyli mam rozumieć, że bez tego wrednego smaku octu niczego nie znajdę?
Leave a comment:
-
-
Kwas octowy jest stosowany jako konserwant. Przecież zawartość takiej butelki to nie majonez, który używasz do świątecznej sałatki w całości. To MUSI trochę postać zanim się zużyje...
Swoją drogą... naprawdę wyczuwasz ocet w sosach powyżej 500 000?
Leave a comment:
-
-
Ja też uwielbiam bardzo ostre jedzenie :-) tylko większość sosów, które jadłem ma mocny smak octu, który mi bardzo przeszkadza. Znacie jakiś, który nie jest robiony na occie i ma min. 500 tys. SHU?
Leave a comment:
-
-
Kiedyś mieliśmy ubaw z kolegi zjadł papryczkę super ostrą ciotka przywiozła z Anglii. Zaczęło go palić jak diabli, poradziliśmy mu popić wodą. Efekt można sobie wyobrazić
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wpadzio Wyświetlenie odpowiedziJa się aktualnie zachwycam 357 Mad Dog Collector's Edition, który ze swoimi 600 000 jednostek w skali Scoville'a robi już wrażenie
Leave a comment:
-
-
Ja się aktualnie zachwycam 357 Mad Dog Collector's Edition, który ze swoimi 600 000 jednostek w skali Scoville'a robi już wrażenie
Leave a comment:
-
-
Odkryłem nowy smaczno-ostry sos ,po moim Mad Dog Inferno . To Dave's Insanity Hot Sauce
Ostrość jest podobna do Mad Doga ale może nawet lepszy smak i też podobnie miał sporo nagród
1993 rok – I miejsce na "Los Angeles Festival" w kategorii najostrzejszych sosów
1995 rok – I miejsce na "Aisle by Aisle Contest by Gourmet Retailer"
1995 rok – I miejsce na "Hot & Spicy Foods Festival" w kategorii najlepszy sos
1995 rok – II miejsce na "Hot Sauce Contest by Fancy Foods"
Skład: ostre papryki, pomidory, ekstrakt z chili, sól, ocet, cebula, zagęstnik, czosnek, kwasek cytrynowy, przyprawy.
Leave a comment:
-
-
Skończył mi się Mad Dog Inferno .Co polecacie zamiast tego sosu ? Raczej już mocniejszego nie trzeba ,chyba że ma ciekawy smak.
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedziW ostatni piątek randall w Strefie Piwa został "nadziany" ostrościami. Papryczką na torcie był(a) scorpion z domowej hodowli. Piwo, Uśmiech Anieli, mi nie smakowało ale spróbowałem solo i spokojnie przeżyłem. Nie był to kęs i przeżucie kawałka strączka a tylko nagryzienie i mlaśnięcie. Bardzo fajna ostrość i na swój sposób nie zalegająca. Najwyraźniej w naszym klimacie nie osiągnęła swoich 1,5 mln scovilli.
Leave a comment:
-
-
Ostatnio bardzo mi posmakował sos East End z zielonych papryczek.Pakowany w UK ale papryczki z Indii.Cena to kilkanaście zł i sos przeciorowy zero octu.Mogę wstawić foto jak ktoś jest ciekawy.Jest też z czerwonych papryczek ale inny smak ma niż ten zielony.Facet w Lublinie sprowadza orientalne przyprawy i ściągnął mi te sosy do mojego sklepu
Leave a comment:
-
-
W ostatni piątek randall w Strefie Piwa został "nadziany" ostrościami. Papryczką na torcie był(a) scorpion z domowej hodowli. Piwo, Uśmiech Anieli, mi nie smakowało ale spróbowałem solo i spokojnie przeżyłem. Nie był to kęs i przeżucie kawałka strączka a tylko nagryzienie i mlaśnięcie. Bardzo fajna ostrość i na swój sposób nie zalegająca. Najwyraźniej w naszym klimacie nie osiągnęła swoich 1,5 mln scovilli.
Leave a comment:
-
-
Kupiłem dziś na bazarku garść papryczek, nakroiłem sobie sera, wyciągnąłem oliwek, suszonych pomidorów i kaparów i... o kurczę, chyba mi żarła nie starczy, żeby zakąszać tego piekielniaka. Ostatnio trafiały mi się takie, co paliły od połowy - ta sieka od samego czubka.
Ciekawe, czy tylko jedna jest taka mocna, czy wszystkie. Będę informował na bieżąco i w razie pomyślnych kolejnych prób wezmę na zlot.
Leave a comment:
-
Leave a comment: