Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Anteks piwowarzy

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • anteks
    maruda
    • 08-2003
    • 10737

    warka 140 Prawie jak IPA

    warka 140 Prawie jak IPA warzone 16.09.09
    skład
    • pilzneński 3400g
    • monachijski 600g
    • caramunich 400g
    • caramber 200g
    • marynka 40g ( chyba bo torebka bez napisu )
    • Tettennager - 50g
    zacieranie
    w lodówce turystycznej 72-65°C przez 120 min

    gotowanie 90 min
    • na początku marynka
    • po 75 min aromat
    wyszło 25l 11 blg zadane zadane Danstar Nottingham
    Mniej książków więcej piwa

    Comment

    • Seta
      Piję piwo
      • 10-2002
      • 6964

      e tam (L)IPA - bez cukru?
      Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.

      Comment

      • anteks
        maruda
        • 08-2003
        • 10737

        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedzi
        e tam (L)IPA - bez cukru?
        bo to prawie jak IPA
        Mniej książków więcej piwa

        Comment

        • anteks
          maruda
          • 08-2003
          • 10737

          przelane na cichą blg spadło do 4
          Mniej książków więcej piwa

          Comment

          • anteks
            maruda
            • 08-2003
            • 10737

            Warka 141 Grodziskie

            Warka 141 Grodziskie warzona 30.09.09
            skład
            • - wędzony weyerman - 2500g
            • - pilzneński wędzony 500g
            • - pszeniczny 3000g
            • - chmiel lubelski szyszka 2008 - 80g
            zacieranie
            - 50°C - 20 min
            - 62°C - 30 min
            - 72°C - 30 min

            gotowanie 90 min
            - na początku 50g
            - w 75 min 30g
            Mniej książków więcej piwa

            Comment

            • anteks
              maruda
              • 08-2003
              • 10737

              wyszło 45 l- 8 blg zadane US05 , jako że w jednym z fermentatorów fermentacja coś ciężko ruszała ( temp spadła do 14°C) dodałem W34/70 , po kilkunastu minutach w rurce aż gwiżdże
              Mniej książków więcej piwa

              Comment

              • anteks
                maruda
                • 08-2003
                • 10737

                warka 142 Dubel

                warka 142 dubel
                skład
                • pilzneński 2000g
                • monachijski 1000g
                • ciemna pszenica 300g
                • biscut 200g
                • marynka szyszka 10g
                • lubelski szyszka 20g
                • cukier 500g
                zacieranie
                • 62°C - 40 min
                • 72­°C - 30 min
                • 75°C- filtracja
                gotowanie 60 min
                • na początku marynka
                • po45min lubelski i cukier
                wyszło około 20l 16 blg zadane THG
                Mniej książków więcej piwa

                Comment

                • anteks
                  maruda
                  • 08-2003
                  • 10737

                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
                  • pilzneński 2000g
                  tak sobie myślę że było chyba 3000g
                  Mniej książków więcej piwa

                  Comment

                  • anteks
                    maruda
                    • 08-2003
                    • 10737

                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
                    warka 140 Prawie jak IPA
                    zlane na cichą blg 4
                    Mniej książków więcej piwa

                    Comment

                    • anteks
                      maruda
                      • 08-2003
                      • 10737

                      warka 144 pils

                      waka 144 pils warzona 30.10.09

                      skład
                      • pilzneński 7500g
                      • carahell 500g
                      • marynka 50g
                      • lubelski 80g
                      zacieranie
                      • 62 °C - 30 min
                      • 72° C - 60 min
                      gotowanie 60 min
                      • na początku marynka
                      • 15 min przed końcem lubelski
                      Mniej książków więcej piwa

                      Comment

                      • Marusia
                        Senior
                        • 02-2001
                        • 20211

                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
                        Anteks, 126 warka, się tak nie rozpędzaj, nie nadążam, jestem już 3 do tyłu
                        Tja.... teraz to już jestem 12 do tyłu - warek służbowych nie liczę
                        Żeby się pocieszyć jednak, to policzę - 9 warek na Szkółkach + jedna na Jarmarku + jedna w Chorzowie.... to jestem tylko 1 do tyłu
                        www.warsztatpiwowarski.pl
                        www.festiwaldobregopiwa.pl

                        www.wrowar.com.pl



                        Comment

                        • anteks
                          maruda
                          • 08-2003
                          • 10737

                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
                          Żeby się pocieszyć jednak, to policzę - 9 warek na Szkółkach + jedna na Jarmarku + jedna w Chorzowie.... to jestem tylko 1 do tyłu
                          te służbowe zaliczasz tylko sobie czy razem Adminiscencją

                          Wyszło około 45l 13 blg zadane W34/70
                          Mniej książków więcej piwa

                          Comment

                          • anteks
                            maruda
                            • 08-2003
                            • 10737

                            warka 143 Dolny Grodzisz

                            warka 143 Dolny Grodzisz 22.10.09
                            skład
                            • pszeniczny 1000g
                            • wędzony steinbach 1000g
                            • lubelski szyszka 50g
                            zacieranie
                            • 55°C - 15 min
                            • 62°C - 30 min
                            • 72°C - 30 min
                            gotowanie 60 min
                            • na początku 30g
                            • po45 min 20 g
                            wyszło 16l 8 blg zadane W34/70

                            03.11.09 zlane na cichą blg spadło do 2
                            Mniej książków więcej piwa

                            Comment

                            • przemo70
                              † 1970-2019 Piwosz w Raju
                              • 05-2007
                              • 1501

                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
                              Tja.... teraz to już jestem 12 do tyłu - warek służbowych nie liczę
                              Żeby się pocieszyć jednak, to policzę - 9 warek na Szkółkach + jedna na Jarmarku + jedna w Chorzowie.... to jestem tylko 1 do tyłu
                              Koleżanko droga jakość się liczy nie ilość
                              Save water, drink beer ...

                              http://www.parowozy.com.pl/
                              http://www.kamery.wolsztyn.pl/
                              https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile

                              Comment

                              • Seta
                                Piję piwo
                                • 10-2002
                                • 6964

                                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika przemo70 Wyświetlenie odpowiedzi
                                Koleżanko droga jakość się liczy nie ilość
                                Myślę, że akurat W TYCH PRZYPADKACH to idzie w parze...

                                Anteks - jak dajesz te W34/70? Świeże saszetki? Całe?
                                Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X
                                😀
                                🥰
                                🤢
                                😎
                                😡
                                👍
                                👎