Śródmieście, Twarda 42, Chmielarnia
Collapse
X
-
Ooo, właśnie dzisiaj pitrasiłem sobie po indyjsku i tak sobie pomyślałem, żeby wam podrzucić pomysł takich warsztatów, bo nie jestem w 100% zadowolony ze swoich dokonań. Super pomysł, tylko godziny dla mnie średnie. Ale w drugiej połowie sierpnia powinienem dać radę. -
Trochę newsów plusów -
Remont palarni dobiega końca, jeszcze tylko wentylator okienny, nepalnywystrój i można startować ( choć teraz pogoda nastraja do dymka na powietrzu )
W piątek, 12 lipca o świcie odbędzie się montaż nowej klimy.
Mieliśmy już dwie dostawy jedzenia - obie dojechały na czas, czyli potrafimy
Na deser ogłoszenie mało piwne:
w pierwszy poniedziałek sierpnia ( 05.08.2013 ) inaugurujemy warsztaty kulinarne. Impreza będzie cykliczna, w poniedziałki ok. 16-18. Tematem pierwszych warsztatów będzie SAMOSA. W skrócie - 15 osób będzie mogło pod okiem Mistrza Rama, ulepić, usmażyć i zjeść swoje pierożki. A potem popić
Szczegóły dotyczące zapisów na lepienie i całej akcji pojawią się na FB i www.
SławekLeave a comment:
-
Raz mu się zdarzyło, ale i tak obie beczki już puste. Obecnie za piwo w dobrej cenie robi Ciechan Lagerowe.
Z ciekawostek leje się Alpha Dog z browaru BrewDog, a w magazynku czekają na podpięcie piwa z AleBrowaru: King of Hop i Rowing Jack. Po dwie beczki każdego, więc pewnie długo nie będą rezydować na kranach.Leave a comment:
-
Z ciekawostek leje się Alpha Dog z browaru BrewDog, a w magazynku czekają na podpięcie piwa z AleBrowaru: King of Hop i Rowing Jack. Po dwie beczki każdego, więc pewnie długo nie będą rezydować na kranach.Leave a comment:
-
Każdy by wolał...
Postaraj się przekonać okolicznych mieszkańców żeby zgodzili się na ten ogródek
Next time spróbuj tych najdroższych piw, bo warto - jest przecież "deska"Leave a comment:
-
Miejsce jest dobre. Piwka lane lux, świeżutkie plus świetny wybór. Ceny od 6 zeta (a to jednak centrum syreniego grodu) za porządne, nieunijne jasne pełne. Za 10 złotych pijemy już piwne delicje. Są i takie za 15, ale nie próbowałem... Dla malkontentów jeszcze dwie lodówki z butelkami.
Niezła kuchnia chociaż ja w barach nie jem.
Dobry pomysł z koncernowymi puchami "zamurowanymi" w podłodze.
Jakbym miał się do czegoś przyczepić to w tej palarni na podwórku ja bym wolał pić piwko.Leave a comment:
-
Nie wiem też jaka wtedy była frekwencja - może tylko Ty samotnie i sesyjnie sączący Opata za szóstaka - aż prosi się, by dać sygnał finiszuLeave a comment:
-
Stosuję odpowiedzialność zbiorową.
Dlaczego na 1,5 godz. przed zamknięciem lokalu kanapy wynoszone są na zaplecze? Poprzednim razem też dość wcześnie zaczęło się coś na kształt ogarniania, to wprowadza taką nutę, ekhm, dekadencji, że zaraz koniec i trzeba się streszczać z piciem.
Poza tym niczego się nie mogę czepić, bo krótko byłem.Wit z Artezana w dobrej formie, podobno Opat Bitter słabo dzisiaj schodził, mam nadzieję, że to chwilowe, bo piwo jest idealne na sesyjniaka.
Leave a comment:
-
Jedzenie rzeczywiście wysmienite. Kiedy byłem w czwartek to gwar był niestety zbyt duży, ale dało się przeżyć. Do pełni szczęścia brakuje mi jedynie stałej obecności jakiegoś klasycznego pilsa/jasnego lagera (oczywiście rotacyjnie).Leave a comment:
-
Byłem w piątek jadłem, piłem. W sobotę nie wytrzymałem i znów jadłem i piłem. Jak jest taka kuchnia i taki wybór piw, to wystrój zupełnie mnie nie interesuje. Menu jest tak bardzo w moim guście, że mogę jeść po kolei z karty. Wykonanie też świetne. W piątek jagnięcina w sosie szpinakowym - wzór !!! W sobotę kurczak vindaloo na ostro. Początkowo kpiliśmy z kolegą z kucharza, że miało być ostro a tu tak sobie, ale po paru minutach ze łzami w oczach gasiliśmy pożar piwem. Naprawdę ostro i pysznie. Nie widzę innej możliwości - będę u Was przy każdej wizycie w Warszawie.
Leave a comment:
-
-
-
Zajrzałem z małżonkąSpokój, cisza, jakieś romanse za barem. Mason był i się zmył szybko. Halcyon wspaniale orzeźwił, a Ram doskonale nakarmił. Krewetki Balti a zwłaszcza kaczka z nerkowcami (to już połowica) mistrzostwo świata! Do tego placek z miętą z pieca. Warto wracać
Ostatnia zmiana dokonana przez wpadzio; 2013-07-07, 18:57.Leave a comment:
-
Related Topics
Collapse
-
Zamieszczam zajawkę o tym miejscu, choć zdaję sobie sprawę, że w pobliżu są bliższe sercu piwosza miejsca. To jest ekskluzywne i nie najtańsze skoro piotrkowski Jan Olbracht z beczki kosztuje 25 zł za 0,4l.
-
Channel: Warszawa
2025-03-06, 16:52 -
-
Następne miejsce otwarte dużo później niż ja się tam znalazłem. Co prawda na ich stronie nie znalazłem nic o piwach, ale na tablicy przy wejściu na zdjęciu są butelki kraftowego piwa...
-
Channel: Warszawa
2025-03-06, 16:25 -
-
Prawdopodobnie w miejscu dawnego Natu jest tera Azyl. Ponieważ jeszcze było zamknięte załączam fotki zrobione na zewnątrz...
-
Channel: Warszawa
2025-03-06, 16:09 -
-
Widzę że KiKów napączkowało w Warszawie. Taki tam kawiarniany klimat z widokiem na często patrolowaną ulicę. Ciekawy czarnolustrzany sufit.
Kranów piwnych 11. Piwa w dobrej formie.
Ale co przykuło uwagę w szczególności - któż to na ten super pomysł wpadłbył?!...-
Channel: Warszawa
-
-
To forum rzeczywiście chyba umiera, skoro nikt nie zarejestrował otwarcia pubu Pinty w Warszawie…
Zauważony przypadkiem afisz reklamowy na Chmielnej ostatniego dnia pobytu w Warszawie pozwolił mi tylko na jedną, krótką wizytę w tym przybytku. Pub można znaleźć przechodząc przez...-
Channel: Warszawa
-
- Loading...
- Koniec listy.
Leave a comment: