BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Kolor: Czarna czerń. [4] Piana: Beżowa, dość drobna, niezbyt wysoka, ale całkiem długo się utrzymuje... [3.5] Zapach: Lekkie fenole, hm, w zasadzie narastające. Tło zbożowo-płatkowe, ślad kawy i czekolady. [3.5] Smak: Wytrawny, a nawet ostry. Tło gorzkiej, czarnej kawy, pralinki wiśniowe. Do tego płatki, dla mnie o punkt zbyt silne. [4] Wysycenie: Niskie, i bardzo dobrze. [4] Opakowanie: Mała flaszeczka, elegancka jak i eta. Robi wrażenie, na półce także. [4.5] Uwagi: Smaczne i treściwe, choć dla mnie - jak wspomniałem - o garść obroku za wiele...
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik
Smak: Wytrawny, a nawet ostry. Tło gorzkiej, czarnej kawy, pralinki wiśniowe. Do tego płatki, dla mnie o punkt zbyt silne. [4]
Mój egzemplarz gładki, bardzo dobrze schowany alkohol, rozgrzewa. Płatki owsiane powinny nadać raczej gładkości. Może mój egzemplarze jest "odstały" ale nie jest ostry, albo może coś zmienili w tym piwie. Fajnie, degustacyjne piwo. Dostępne w browarze również w wersji leżakowanej po porto.
Aromat - słodowy, palony, kola, miękkie tony prawdopodobnie od płatków owsianych
Piana - średnia, nietrwała, nieco dłużej znikoma koronka
Barwa - smolista z bardzo ciemno rubinowymi...
Wrowar to następca browaru Cześć Brat z podwrocławskiego Jelcza-Laskowic. Ruszyli w tym roku.
Oatmeal Stout, 4,6% alk. Aromat – słodowy, palony, bardziej kakao niż czekolada a paloność w kierunku kawowych niuansów Piana – średnia, nie jest zwarta, nietrwała, szybko całkowicie...
Znany w Polsce browar z Dobruški, od którego kiedyś nosił swoją nazwę. Obecnie nosi nazwę Rampušák jak marka ich piw.
W tym samym miasteczku znajduje się palarnia kawy Blackdrops, od niej do piwa dodano etiopską kawę z regionu Sidamo.
Comment