Nowe browary, nowe piwa i co z tego?
Collapse
X
-
Ostatnia zmiana dokonana przez dyczkin; 2013-08-13, 06:28.Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820 -
Wystarczy czytać dział "Piwo konkretnie" na browar.biz. Sporo tam ciekawych informacji. W wielu innych tematach zresztą też. Dla mnie to wiarygodne źródło, ale ty może uważać, ze sami kłamcy sie tam produkują.Comment
-
Chciałbym tylko zwrócić uwagę, że winę wobec klienta detalicznego za wadliwy produkt ponosi sprzedawca końcowy (pub lub sklep). Piwo w momencie opuszczenia browaru mogło mieć jeszcze jakość zadowalającą (choć w przypadku Dynksa ciemnego wątpię).
Nasze multitapy mają wystarczająco profesjonalną kadrę lub współpracowników aby nie dopuszczać zepsutego piwa do sprzedaży. Jeśli niektóre z nich tego nie robią to jest ich zła wola.
I jeszcze inna sprawa. Może się zdarzyć (dotyczy to zarówno browaru jak i sklepu czy pubu) każdemu pomyłka, błąd w sztuce (tak jak słynna warszawska wpadka AleBrowaru czy ostatnie sprzedawanie kwaśnego piwa przez niektóre z pubów). Brakuje mi profesjonalnego podejścia do problemu. W zamian jest cisza w eterze (obrażenie się na konsumentów) ewentualnie pyskówka. Jeśli prowadzi się profesjonalny biznes, aktywny marketing w mediach to nie można nie mieć czasu na przeczytanie kilku artykułów na temat komunikacji kryzysowej. Szkoda. Taka rysa na wizerunku zostaje wtedy na lata.Ostatnia zmiana dokonana przez bayern71; 2013-08-13, 07:34.Comment
-
To, że tam jest wiele ciekawych informacji, to fakt, ale żeby tylko na postawie poczytania sobie tych informacji wyrobić sobie zadanie o piwie i jeszcze się tych chwalić …Comment
-
Jeśli jakiś browar notorycznie dostarczał kwasy do sklepów, to te komentarze wystarczą do oceny czy browar ma lub nie - problemy z jakością lub wyegzekwowaniem odpowiedniego traktowania ich produktu przez sprzedawcę.Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2013-08-13, 09:39.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Dział Piwo Konkretnie uchronił mnie przed wieloma paskudztwami. Oczywiście musi być tam co najmniej kilka wpisów na temat danego piwa. Po jakimś czasie wiesz, z którymi użytkownikami masz zbieżne opinie, a z którymi nie. Nie oznacza to, że w ogóle tych piw nie kupuję - co jakiś czas następuje weryfikacja opinii. Niestety też czasem coś kupimy, zanim poczytamy i jest tak jak w niedzielę było z Prometeuszem na wdechu
Chociaż ostatnio niestety zauważyłam, że wkrada się polityczna poprawność i chwilę to potrwało, zanim ktoś w końcu odważył się skrytykować Dynksa, a na profilu Szałpiwa na FB nikt nawet nie skomentował, mimo prośby "Ciemny Dynks dziś miał swoją premierę, kto już próbował prosimy o opinię".Ostatnia zmiana dokonana przez Marusia; 2013-08-13, 10:06.Comment
-
Informacji o bitwie pod Grunwaldem oczywiście nie przyjąłeś na wiarę, tylko pojechałeś tam trochę pokopać?
Właściwie całą wiedzę szkolną przyjmuje się na wiarę i jakoś świat się kręci. Więc jeśli wszyscy piszą, że piwo jest kwasem, to nie potrzebuję próbować osobiście żeby wyrobić sobie opinię o tym piwie, a na dodatek o producencie.
Jeżeli człowiek dla mnie wiarygodny pisze tak:
to wiem, że piwo jest do bani, nezależnie od tego, jak bardzo będziesz nad tym wydziwiał.... przegazowanie, dziwny zapach, wypienianie... To piwo było zepsute i to już w momencie opuszczania browaru.Ostatnia zmiana dokonana przez Krzysiu; 2013-08-13, 10:39.Comment
-
No właśnie. Polityczna poprawność wynika z tego, że w wielu przypadkach środowiska producentów i klientów (w szczególności blogerów) współfunkcjonowały przez lata. Nadal tak zresztą jest (np. PSPD). U wielu osób powoduje to opór przed rzetelną oceną. Choć zdarzają się wyjątki.Dział Piwo Konkretnie uchronił mnie przed wieloma paskudztwami. Oczywiście musi być tam co najmniej kilka wpisów na temat danego piwa. Po jakimś czasie wiesz, z którymi użytkownikami masz zbieżne opinie, a z którymi nie. Nie oznacza to, że w ogóle tych piw nie kupuję - co jakiś czas następuje weryfikacja opinii. Niestety też czasem coś kupimy, zanim poczytamy i jest tak jak w niedzielę było z Prometeuszem na wdechu
Chociaż ostatnio niestety zauważyłam, że wkrada się polityczna poprawność i chwilę to potrwało, zanim ktoś w końcu odważył się skrytykować Dynksa, a na profilu Szałpiwa na FB nikt nawet nie skomentował, mimo prośby "Ciemny Dynks dziś miał swoją premierę, kto już próbował prosimy o opinię".
To samo jest z lokalami.Comment
-
„Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”
"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".
Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.Comment
-
Polityczną poprawność powoduje również syndrom hejterstwa = nie jesteś poprawny politycznie, to jesteś hejterem. Mam nadzieję, że Art na Zlot jakieś koszulki hejterskie zrobi
Comment
-
"Chciałbym tylko zwrócić uwagę, że winę wobec klienta detalicznego za wadliwy produkt ponosi sprzedawca końcowy (pub lub sklep). Piwo w momencie opuszczenia browaru mogło mieć jeszcze jakość zadowalającą (choć w przypadku Dynksa ciemnego wątpię).
Nasze multitapy mają wystarczająco profesjonalną kadrę lub współpracowników aby nie dopuszczać zepsutego piwa do sprzedaży. Jeśli niektóre z nich tego nie robią to jest ich zła wola.
I jeszcze inna sprawa. Może się zdarzyć (dotyczy to zarówno browaru jak i sklepu czy pubu) każdemu pomyłka, błąd w sztuce (tak jak słynna warszawska wpadka AleBrowaru czy ostatnie sprzedawanie kwaśnego piwa przez niektóre z pubów). Brakuje mi profesjonalnego podejścia do problemu. W zamian jest cisza w eterze (obrażenie się na konsumentów) ewentualnie pyskówka. Jeśli prowadzi się profesjonalny biznes, aktywny marketing w mediach to nie można nie mieć czasu na przeczytanie kilku artykułów na temat komunikacji kryzysowej. Szkoda. Taka rysa na wizerunku zostaje wtedy na lata"
Niektóre z pubów o "zlej woli", przez dwa miesiące swojej działalności zdążyły odesłać lub wylać blisko 200 litrów zepsutego piwa.Comment
-
Jak można porównywać smak piwa wydarzeń historycznych …
Właśnie, jakoś …
Co innego jest twierdzenie, że nie piję danego piwa, bo wg opinii jest niedobre, a co innego pisać, że jest niedobre, mimo że jego się nie piło.
Wiele piw ma skraje różniące się opinie, oczywiście można na nich bazować, ale żeby pisać że tak jest na 100% to trzeba samemu wypić.
„Kłamstwo powtórzone tysiąc razy staje się prawdą.” - Joseph GoebbelsOstatnia zmiana dokonana przez Gość; 2013-08-13, 12:35.Comment
-
Jasne, przecież wiadomo, że b.biz to jest sekta, która spiskuje w celu wyeliminowania określonych podmiotów z rynku
Comment
-
A ile udało im się sprzedać?"Chciałbym tylko zwrócić uwagę, że winę wobec klienta detalicznego za wadliwy produkt ponosi sprzedawca końcowy (pub lub sklep). Piwo w momencie opuszczenia browaru mogło mieć jeszcze jakość zadowalającą (choć w przypadku Dynksa ciemnego wątpię).
I jeszcze inna sprawa. Może się zdarzyć (dotyczy to zarówno browaru jak i sklepu czy pubu) każdemu pomyłka, błąd w sztuce (tak jak słynna warszawska wpadka AleBrowaru czy ostatnie sprzedawanie kwaśnego piwa przez niektóre z pubów). Brakuje mi profesjonalnego podejścia do problemu. W zamian jest cisza w eterze (obrażenie się na konsumentów) ewentualnie pyskówka. Jeśli prowadzi się profesjonalny biznes, aktywny marketing w mediach to nie można nie mieć czasu na przeczytanie kilku artykułów na temat komunikacji kryzysowej. Szkoda. Taka rysa na wizerunku zostaje wtedy na lata"
Niektóre z pubów o "zlej woli", przez dwa miesiące swojej działalności zdążyły odesłać lub wylać blisko 200 litrów zepsutego piwa.Comment