Browary w Polsce - stan obecny i perspektywy

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• e-prezes
    replied
    To że ma kapsle to nie znaczy, że ma już piwo! Ja też mam swoje kapsle a nawet browaru nie mam.

28 maja było dopiero pierwsze warzenie, więc pod koniec czerwca i w lipcu będą dopiero piwa.

PS. Instalacja BrauKonu.
    Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2022-06-17, 20:22.

Leave a comment:

• e-prezes
    commented on 's reply

• pawlosek12
    replied
    Browar Puck działa robi piwo i ma swoje kapsle firmowe.

Leave a comment:

• Pendragon
    replied
    Ponanosiłem na mapę Wasze wszelakie uwagi i wychodzi mi, że mamy 294 browary. No chyba, że jeszcze coś jest do zmienienia

Leave a comment:

• becik
    replied
    browar Harasimowicze działa, byłem osobiście drugiego dnia wojny (25.02), zakupiłem karton piw. Warzą pod swoją marką + na zamówienie dla knajp oraz napoje b/a na bazie słodu rónież na zamówienie

Leave a comment:

• e-prezes
    commented on 's reply
    Z tym Bałtowem to już 7 lat od ogłoszenia KS. http://kaspar-schulz.pl/minibrowar-w-juraparku-baltow/

• Pankracy
    replied
    W tym tygodniu sprzedaż piw rozpoczynają:
    - Browar Bałtów
    - Browar Stara Owczarnia

Leave a comment:

• e-prezes
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pankracy
    W Nowej Hucie był plan reaktywacji (angielskiego) Twigga. Przejęty przez CraftCo, umarł jednak w niemocy w okresie pandemii. Były poza tym nawet jeszcze ze dwa projekty, które w okresie lockdownu rozmyły się. Co ciekawe przetrwał (podkrakowski) Stary Kraków, który swoją dystrybucję opiera głównie o Świat Kraftu - Hutę Piwa.
    Browar się rozbudował, bo zajmuje już dwie kondygnacje dawnego garażu. Nie zgodzę się, że głównie o Świat Kraftu. Na pewno Andrzej - piwowar Nowej Huty - dba o to by było piwo dostępne w NH, ale Tomek nie zamyka się tylko na Nową Hutę i jej kanały dystrybucji. Piwo jest dostępne w stałej ofercie w kilku lokalach w centrum i na Kazimierzu. W przyszłym tygodniu zrobię aktualizację, bo na ontap nie ma wszystkich lokali.

Leave a comment:

• Pankracy
    replied
    Nowy browar w Pucku w sobotę zaczął warzenie.

Leave a comment:

• Pankracy
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak
    Jakąś nazwę już mają?
    Nie mają.

Leave a comment:

• Prusak
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pankracy
    Nikt chyba jeszcze o tym nie napisał? No to ja tutaj odnotuje.
    W ciagu najbliższych miesięcy powstanie kolejny browar w woj. zachodniopomorskim. Ma być uruchomiony w Szczecinku.
    Jakąś nazwę już mają?

Leave a comment:

• Pankracy
    replied
    Browar Craft Międzyrzec Podlaski - sprzedaż ruszy najpradopodobniej od 1 czerwca 2022.

Leave a comment:

• Pankracy
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes

W NH był planowany browar już jakiś czas temu, ale od Dorana słyszałem, że plany się rozmyły. Na pewno jest potencjał.
    W Nowej Hucie był plan reaktywacji (angielskiego) Twigga. Przejęty przez CraftCo, umarł jednak w niemocy w okresie pandemii. Były poza tym nawet jeszcze ze dwa projekty, które w okresie lockdownu rozmyły się. Co ciekawe przetrwał (podkrakowski) Stary Kraków, który swoją dystrybucję opiera głównie o Świat Kraftu - Hutę Piwa.

Ostatnia zmiana dokonana przez Pankracy; 2022-05-24, 13:55.

Leave a comment:

• e-prezes
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
    Nowy browar w Nowej Hucie szuka piwowara, wybicie 2hl
    W NH był planowany browar już jakiś czas temu, ale od Dorana słyszałem, że plany się rozmyły. Na pewno jest potencjał.

Leave a comment:

• Pankracy
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
    A oto moja lista działających na ten moment browarów:
    Browar Król Plaza od maja oferuje gościom hotelu w Jarosławcu swoje piwa.

Leave a comment: