Przy piwie o górach

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• COOLman
    replied
    Śnieżne kotły

Click image for larger version

Name:	DSCF0682.jpg
Views:	1
Size:	42,9 KB
ID:	2019497

Na żywo jest to wielgachna dziura. Na skale stoją ludzie.

Leave a comment:

• COOLman
    replied
    Lech

Name:	DSCF0633.jpg
Size:	65,9 KB
ID:	2019496

Takie piwo nie podoba mi się Nienawidzę śmieci na szlaku.

Leave a comment:

• COOLman
    replied
    Widok prawie ze śnieżki (kierunek wschodni)

Name:	DSCF0623.jpg
Size:	36,5 KB
ID:	2019495

W dolinie widać Kowary

Leave a comment:

• COOLman
    replied

Name:	DSCF0586.jpg
Size:	43,4 KB
ID:	2019494

Po drodze na Śnieżkę.

Leave a comment:

• COOLman
    replied

Name:	DSCF0566.jpg
Size:	57,9 KB
ID:	2019493

Jestem z Wielkopolski, więc po drodze do Karpacza...

Leave a comment:

• COOLman
    replied
    Karkonosze

Ja uwielbiam Karkonosze. Fakt, że przeszedłem je całe (także czeską część), ale uwielbiam tam wracać. A piwko po pieszej wycieczce... Cudo. Pochwalę się kilkoma zdjęciami, ale muszę zaznaczyć, że na żywo jest dużo piękniej.

Leave a comment:

• rychur
    replied
    Sudety

Krzysiu prawdę mówi. My z żoną po tułaczce (skądinąd po malowniczej wielkopolsce) wróciliśmy w rodzinne strony-nieopodal Jeziorek.
    I prawdą jest że Rudawy Janowickie kryją w sobie wiele niesamowitych niespodzianek, zarówno tych bezpośrednio otrzymanych od Boga jak i ręką ludzi stworzonych. Ale co ranek i wieczór (i noc czasem) lubię wyjść przed dom i popatrzeć. Też ładnie.
    Attached Files
    Ostatnia zmiana dokonana przez rychur; 2006-01-18, 01:24.

Leave a comment:

• Krzysiu
    replied
    Ja tam z fanatyzmem uważam, że Sudety Zachodnie są najpiękniejsze, ale takich tematów, jak Kolorowe Jeziorka koło Marciszowa w Rudawach Janowickich to nie ma nigdzie. Staram się bywać tam co roku, mam parę zdjęć, ale w papierze. Nawet nie próbuję tego skanować, bo nie ma takiego skanera, które oddaje tę jedną konkretną głębię kolorów.
    Ostatnia zmiana dokonana przez Krzysiu; 2006-01-14, 02:50.

Leave a comment:

• skandal
    replied
    Przed weekendem wróciłem z Tatr. Siedziałem 3 dni w "Betlejemce" bo zbierałem materiały do pracy licencjackiej. Siedziałem tam i mnie szlag trafiał, że nie moge za bardzo pójśc wyżej. A warunki zrobiły się idealne. Śnieg się ułożył i była II w zagrożeniu lawinowym. Śnieg był w większości miejsc utwardzony, na szlakach twardo. Lampa w dzień i w nocy, mały mróz. Zero wiatru. Oj szkoda, że nie mogłem zostać dłużej ale warunki powinny być do marca. I oczywiście jak to w tym okresie od kilku lat w Zakopanem sami bogaci Rosjanie i Ukraińcy. Na ulicy nie spotykałem Polaków. Czułem się jak na Kaukazie Ale tych extra warunków to nie moge odżałować

Leave a comment:

• lzkamil
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lzkamil
    A moim pretekstem do założenia tego tematu jest relacja z wakacyjnego wypadu , którą pozwoliłem sobie napisać, a mój dobry i uczynny kolega z Krakowa przerobił na html.
    Zawiadamiam że stary sznurek do relacji nefunguje, a nowy jest tu.
    Ostatnia zmiana dokonana przez lzkamil; 2005-12-12, 02:51.

Leave a comment:

• dzidek1960
    replied
    Nie mogę się oprzeć aby nie dodać tej fotki zamku czorsztyńskiego w jesiennych mgłach.
    Pieniny są piękne jesienią. Ja co prawda spóźniłem się jakieś dwa tygodnie, bo już opadły liście i góry straciły na kolorystyce lecz nie żałuję. Góry są piękne o każdej porze roku, najważniejsze aby nie padało, a ja miałem to szczęście że trafiłem na wspaniałą pogodę.
    Więcej fotek nie będzie, nie chcę zawalać serwera.
    Attached Files

Leave a comment:

• dzidek1960
    replied
    Stare wejście było po skałach z zabezpieczeniem w postaci pojedyńczej barierki a w miejscu najbardziej stromym łańcucha. Teraz wybudowali taką maszkarę . Poprzednio była ograniczona przepustowość tego miejsca, teraz widać jaki tłum się pcha na szczyt.
    Na szczęście widoki się nie zmieniły.
    Ten jest z dolnej części tej paskudnej konstrukcji.
    Attached Files

Leave a comment:

• dzidek1960
    replied
    Po blisko czteroletniej przerwie byłem w ten długi weekend w Pieninach. Wybrałem się na Trzy Korony i oto co zastałem w miejsce starego wejścia na szczyt.
    Attached Files

Leave a comment:

• ZIOMEK2
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kmusial
    Nawet Tyskie Gronie przed schroniskiem na Hali Boraczej smakowało jak najlepsze piwa z małych browarów. Byłem tam w niedzielę. Polecam wszystkim Beskid Żywiecki, o tej porze roku są piękne kolory, jest cisza i spokój. Tłumy "turystów" zostały w Wiśle i w Szczyrku, natomiast na żywiecczyźnie są prawdziwi miłośnicy gór, przyrody i piwa (blisko na Słowację po Gambrinusa lub Złotego Bażanta).
    ... już jadę

Leave a comment:

• kmusial
    replied
    Nawet Tyskie Gronie przed schroniskiem na Hali Boraczej smakowało jak najlepsze piwa z małych browarów. Byłem tam w niedzielę. Polecam wszystkim Beskid Żywiecki, o tej porze roku są piękne kolory, jest cisza i spokój. Tłumy "turystów" zostały w Wiśle i w Szczyrku, natomiast na żywiecczyźnie są prawdziwi miłośnicy gór, przyrody i piwa (blisko na Słowację po Gambrinusa lub Złotego Bażanta).

Leave a comment: