Dziennik piwny - komentarze i zgłoszenia błędów

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• Shlangbaum
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jerzy
    Wracając do meritum: Mi też już chodziła po głowie myśl o pogrupowaniu browarów koncernowych w jeden twór w DP i chyba nawet o tym pisałem. Tak więc zdecydowanie popieram połączenie proponowane przez setę.
    Statystyki globalne byłyby wtedy jeszcze bardziej zatrważające
    Ostatnia zmiana dokonana przez Shlangbaum; 2007-01-05, 21:07.

Leave a comment:

• jerzy
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwa
    Aleś poszedł na łatwiznę.
    Chodzi mi jak odróżnić z jakiego browaru pochodzi dane piwo w KP i GŻ, np. Kaper gdzie był zrobiony.
    Ale seta wspominał o GŻ w swoim poście, który cytowałeś.

Wracając do meritum: Mi też już chodziła po głowie myśl o pogrupowaniu browarów koncernowych w jeden twór w DP i chyba nawet o tym pisałem. Tak więc zdecydowanie popieram połączenie proponowane przez setę.

Leave a comment:

• mwa
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jerzy
    KP ma inne (wyższe) butelki niż GŻ.
    Aleś poszedł na łatwiznę.
    Chodzi mi jak odróżnić z jakiego browaru pochodzi dane piwo w KP i GŻ, np. Kaper gdzie był zrobiony.

Leave a comment:

• JAckson
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pogoniarz
    Zgadzam się Panie z Tobą To co wyrabia CP na moim podwórku ,to załamka
    Co do Kasztelana to mało wiem(bo u mnie jakoś nie mogę trafić od pewnego czasu na niego) ,ale z pozostałych dwóch browarów zajarzyć,co skąd i czy warzone ,rozlewane itp. to typowa zgaduj zgadula
    Ja coś tak czuję ,że koncerniaki na mnie w tym roku zarobią grosze -szkoda ,że to nic nie zmieni na rynku piwnym ,ale będę się lepiej czuł wstając i będę mógł spokojnie sobie spojrzeć w swoje paprykarskie ryło
    To w sumie nie jest zły pomysł. W DP piwo z browarow koncernowych można by określić jako np. CP-browar nieznany. To dałoby do ludziom myślenia. Wiele też wyjaśniałoby. Np. piwo: Piast Wrocławski, browar: CP-browar nieznany. Ile w tym gorzkiej prawdy, ale prawdy.

Leave a comment:

• jerzy
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwa
    A jak poznać GŻ i KP?
    KP ma inne (wyższe) butelki niż GŻ.

Leave a comment:

• mwa
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika seta
    JPo ostatnim Zlocie padł mit o tym, że można poznać gdzie jest warzone piwo z Perły....
    A jak poznać GŻ i KP?

Leave a comment:

• Pogoniarz
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika seta
    Ja mam taki dość rewolucyjny postulat:
    jestem za "spłaszczeniem" browarów do grup browarnianych (przynajmniej tam, gdzie nie da się zidentyfikować na 100% ) - np. Perła zamiast Perła-Lublin i Perła-Zwierzyniec; Grupa Żywiec zamiast Żywca, Leżajska, Warki, EB, Kujawiaka (Zamkowy póki co można by zatrzymać, bo chyba zachowuje pewną autonomię) etc.
    Czy nam się to podoba czy nie koncerny (i koncerenki) produkują tam gdzie im się to opłaca i jest to na tyle ekonomicznie uzasadnione (mniejsze koszty transportu, długie serie produkcyjne na wydajniejszych liniach itp), że pewnie się to już nie zmieni...
    Po ostatnim Zlocie padł mit o tym, że można poznać gdzie jest warzone piwo z Perły, więc na dziś "wiem, że nic nie wiem"...
    Zgadzam się Panie z Tobą To co wyrabia CP na moim podwórku ,to załamka
    Co do Kasztelana to mało wiem(bo u mnie jakoś nie mogę trafić od pewnego czasu na niego) ,ale z pozostałych dwóch browarów zajarzyć,co skąd i czy warzone ,rozlewane itp. to typowa zgaduj zgadula
    Ja coś tak czuję ,że koncerniaki na mnie w tym roku zarobią grosze -szkoda ,że to nic nie zmieni na rynku piwnym ,ale będę się lepiej czuł wstając i będę mógł spokojnie sobie spojrzeć w swoje paprykarskie ryło
    Ostatnia zmiana dokonana przez Pogoniarz; 2007-01-04, 21:34.

Leave a comment:

• żąleną
    replied
    Po wklepaniu piw noworocznych coś się ruszyło, ale nie wszystko.
    Attached Files

Leave a comment:

• ART
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną
    A u mnie od chyba dwóch tygodni same zera.
    coś jest na rzeczy, widocznie coś spartoliłem w kodzie podsumowującym. zajmę sie tym zaraz.

Leave a comment:

• Seta
    replied
    Ja mam taki dość rewolucyjny postulat:
    jestem za "spłaszczeniem" browarów do grup browarnianych (przynajmniej tam, gdzie nie da się zidentyfikować na 100% ) - np. Perła zamiast Perła-Lublin i Perła-Zwierzyniec; Grupa Żywiec zamiast Żywca, Leżajska, Warki, EB, Kujawiaka (Zamkowy póki co można by zatrzymać, bo chyba zachowuje pewną autonomię) etc.
    Czy nam się to podoba czy nie koncerny (i koncerenki) produkują tam gdzie im się to opłaca i jest to na tyle ekonomicznie uzasadnione (mniejsze koszty transportu, długie serie produkcyjne na wydajniejszych liniach itp), że pewnie się to już nie zmieni...
    Po ostatnim Zlocie padł mit o tym, że można poznać gdzie jest warzone piwo z Perły, więc na dziś "wiem, że nic nie wiem"...

Leave a comment:

• żąleną
    replied
    A u mnie od chyba dwóch tygodni same zera.
    Attached Files

Leave a comment:

• anteks
    replied
    jeśli dobrze pamiętam na staystyki ma jeszcze wpływ godz wpisu

Leave a comment:

• kibi
    replied
    Po wpisaniu do dziennika pierwszego w tym roku piwa w ilości 0,25l otrzymałem w statystykach taki oto wynik: piwa ogółem - 1; piwa dziennie - 1,08; litry ogółem - 0,25; litry dziennie - 0,27
    Dodanie drugiego piwa, w tej samej ilości podwoiło te wyniki. Może ma to związek z tym że liczba dni wynosi zero, ale czy jeden podzielone przez zero może dać 1,08, a dwa podzielone przez zero 2,15?
    Ostatnia zmiana dokonana przez kibi; 2007-01-01, 23:29.

Leave a comment:

• remfire
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum
    Nasuwa mi się tylko skojarzenie, że przy takich samych ilościach kolejność jest ustalana według statystyk globalnych.
    Teoretycznie jest to możliwe , ale czy globalnie EB byłoby niżej od Braniewa , Fortuny, czy Janowa ?
    Ważną i potwierdzoną wiadomością jest natomiast to, że zamieszczanie reklam nie ma wpływu na kolejność browarów w DP

Leave a comment:

• ART
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Sokół83
    co decyduje o tym, że browar z którego wypiłem np 1 litr piwa znajduje się 5 miejsc niżej niż inny z którego wypiłem również 1 litr

pytam z czystej ciekawości
    bo nie moge doszukać się jakiejś prawidłowości
    nie ma żadnej ustalonej reguły. prawdopodobnie kolejność w tym miejscu uzależniona jest najbardziej od kolejności wprowadzanych wpisów do dziennika, ale szczerze powiedziawszy nie chce mi się tego sprawdzać bo zajmowane miejsce i tak jest poniekąd "ex-aequo" w takim przypadku. W każdym bądź razie Tyskie nie jest na pierwszym miejscu dlatego że zamieściło reklamę kalendarza na BrowarBizie

Leave a comment: