Wychodząc z założenia że może na początek "śledztwa" zadziałać oficjalnie i spytać u źródła, wysłałem maila z zapytaniem o kody do GŻ. Zakładałem że zostanę olany i nie otrzymam nawet odpisu. Muszę przyznać że zgadłem w połowie. Odpis dostalem po około 2 dniach z tym że odnośnie kodów napisano mi iż są one (cytat z pamięci) "tajemnicą handlową"
Tra , jesli możesz probój dalej prowadzić swoje dochodzenie telefoniczne. Ja niestety nie mam możliwości zadzwonienia na idiot-linię choć nie sądzę ażeby pomogła w tej konkretnej kwestii. Próbuję stworzyć jakiś spis w formie tabeli z numerami kodów jakie widzę na etykietach ale idzie mi to nieco powoli a i tak do tej pory spisane numery nie układają mi sie w jakąś logiczną całośc ale na pewno łatwo sie nie poddam

Dzięki za odtajnienie kolejnych cyferek - duzo to nie zmienia ale zawsze kolejny kroczek.

Zresztą w 1 przykładzie jest tylko literka N więc niby jaki browar miala by oznaczać. Nywiec ?
Takich wątpliwości jest coraz więcej gdy bardziej wkraczam w ten temat ale mam nadzieje że i to uda się nam rozpracować.
Leave a comment: