Lublin, Grodzka 15, Browar-Restauracja Grodzka 15 [zamknięte]

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• danhaj
    replied
    W tej chwili w ofercie pils, dunkel, pszenica i miodowe. Próbowałem tylko pszenicy - udana. Ceny dość wysokie: 0,33 l - 6 zł; 0,5 l - 9 zł. Jedzenie smaczne, chociaż za filet z kurczaka z serem i szpinakiem, z frytkami 30 zł to raczej niemało.

Leave a comment:

• becik
    replied
    Lokal za mało widoczny z ulicy, można go łatwo ominąć. W środku wita restauracyjny klimat, dopiero na dole wystrój pasujący do miejsca jak i do lokalu. Bardziej mi przeszkadzały te unowocześnienia w postaci rur przy sali barowej na dole. Bardzo miłe wrażenie zrobiła wystawa znalezisk archeologicznych znalezionych podczas nadzoru przy pracach w kamienicy. Te XVI-wieczne kafle robią wrażenie, takie mini muzeum historii miejsca.
    można było na miejscu spróbować 4 obecnych gatunków piwa, jak i kupić czteropak w małpkach (4 różne) za 20 zł. Jak na razie menu nie próbowałem ale liczą na kolejna wizytę w Lublinie. Lokal pozostawił bardzo miłe wrażenie, obsługa również, konkretny i miły kelner posiadający wiedzę na temat piw

Leave a comment:

• kibi
    replied
    A ja kupiłem pilsa - i był pils. Zgadzam się, że całkiem niezły. Po opróżnieniu włożyłem butelkę do wody, żeby odmoczyć etykietę. Rozpuściła się, a nie odeszła. Nie wiem czy klej taki super, czy papier słaby .

Leave a comment:

• Ahumba
    replied
    Wystawiali się w Żywcu.
    I wtopa. Zakupiłem buteleczki pszenicy i dunkela.
    Pszenica ok. Ale dunkel ???.
    To był taki dunkel jak ja jestem murzyn. Komuś w browarze pozajączkowały się chyba butelki i przynajmniej w mojej był całkiem zresztą niezły pilsik

Leave a comment:

• JAckson
    replied
    Knajpa odwiedzona dwukrotnie w ostatnich dwóch tygodniach.

Wreszcie wypiłem piwo robione na miejscu bo poprzednia wizyta zaraz po otwarciu bazowałą na Ciechanie.

Piwa przyzwoite. Nie wybitne ale o wiele smaczniejsze niż w Browarmii odwiedzonej także niedawno.

Ceny średnie, jedzenie smaczne. Szklanka po 18zł. Jest wi-fi.

Trochę brakuje piwnego klimatu. Browar chyba rozlewa swoje piwa do bączków chociaż akurat ich nie mieli (były za to etykiety) a także do petów.

Leave a comment:

• dadek
    replied
    Podobno tak ale na zamówienie. Prawdopodobnie jeśli dobrze pójdzie będzie dostępne w Rodzince Bis na Pejzażowej.

Leave a comment:

• Tapir
    replied
    A nie wiesz może czy też rozleją w butelki?

Leave a comment:

• dadek
    replied
    Odwiedziliśmy wczoraj Grodzką 15 i oprócz pilsa, dunkela i pszenicy dostępne było bardzo dobre piwo marcowe 13,4°Blg, alk 6,3%.

Leave a comment:

• sandacz
    replied
    A teraz dla odmiany zrobię reklamę browarowi i powiem, że od wczoraj do czwartku odbywa się warzenie. Znowu można zaznać podwójnej przyjemności: dla języka i dla nosa. Dla mnie doświadczanie tego połączenia to - bez cienia przesady - jeden z najwspanialszych momentów w życiu

Leave a comment:

• Maryush
    replied
    Ten lokal w porównaniu z innymi mikrobrowarami wypada średnio. Obsługa kiepska, piwa przeciętne.. Ale ruch w interesie mają:/ Do Bierhalle w Łodzi chętnie bym wrócił. Na Grodzką nie koniecznie..

Wiele jest do zrobienia na Grodzkiej..

Leave a comment:

• sandacz
    replied
    Przydałaby się ciepła woda w łazience, jak myślicie?

Cóż, widocznie trzeba narobić publicznie kwasu, by zaczęli może coś robić w tym kierunku.

Leave a comment:

• Prusak
    replied
    Na tej pustyni piwnej, jaką jest Lublin, warto czasem obok zapachu mieć poczucie, że coś się jednak dzieje... Dlatego taka butelka w domu też poprawia samopoczucie...

Leave a comment:

• sandacz
    replied
    A mnie zastanawia, że browar ma swoją oficjalną nazwę "Grodzka 15", a do butelek leje jako "Browar Grodzki".

Nie piłem z butelki, wolę na miejscu, gdyż tu można się natknąć na zniewalające zapachy warzonego piwa

Wypowiedzcie się, proszę, trochę obszerniej o konkretnych piwach w konkretnych tematach. Ubogo tam... Ja np. koźlaka opiszę za ok. tydzień - po trzeciej degustacji. Na razie zdradzę, że wrażenia przeciętne.

Leave a comment:

• perłyfan
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik
    No daj spokój, Marysia sprzedaje w butelkach 0,5l, Browarmia 0,7l, Czenstochovia chyba tez 0,5l, Kalisz napewno 0,7....
    No to coś mnie zamuliło w takim razie
    Ale w Kaliszu osobiście kupowałem litrową butelkę.

Leave a comment:

• becik
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika perłyfan
    Fajnie, że wreszcie mozna kupić butelki 0,5 litra. To chyba pierwszy browar restauracyjny sprzedający pojemność mniejszą niż litr (tylko Kalisz przez chwilę miał chyba 0,7 ).
    Cieszę mnie też głosy o poprawie jakości piwa. Czas chyba wybrać się na zwiady ...
    No daj spokój, Marysia sprzedaje w butelkach 0,5l, Browarmia 0,7l, Czenstochovia chyba tez 0,5l, Kalisz napewno 0,7....

Leave a comment: