Śródmieście, Twarda 42, Chmielarnia

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• emes
    replied
    Tak, za darmo spróbować wszystkich 16 nalewaków, a potem wybrać Zawiercie bursztynowe, bo najtańsze
    Ostatnia zmiana dokonana przez emes; 2013-07-21, 20:44.

Leave a comment:

• becik
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kosher
    Tak, tak becik ma rację
    Jeśli 20 ml. to biznesowa przesada nawet naparstki po 10 ml. mogą pozwolić na szybki wybór- biorę to czy próbuję inne.
    daj spokój, w 10 ml to ja nie odróżnię wódki od wody

Leave a comment:

• kosher
    replied
    Tak, tak becik ma rację
    Jeśli 20 ml. to biznesowa przesada nawet naparstki po 10 ml. mogą pozwolić na szybki wybór- biorę to czy próbuję inne.

Leave a comment:

• becik
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason
    Zawsze można nabyć deskę z pięcioma setkami
    Ale Kosherowi chodziło o darmowe próbki/piwo

Leave a comment:

• Mason
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kosher
    - brakuje możliwości degustacji piw przed zakupem, mam na myśli próbek np. w klieliszku 20 ml.; czasem suchy opis barmana może być dla danej, mało zorientowanej piwnie osoby niewystarczający; w poznańskiej Setce Pub taki system b. dobrze działa.
    Zawsze można nabyć deskę z pięcioma setkami

Leave a comment:

• emes
    replied
    Żadne WC nie wytrzyma tego, jak klienci wrzucają tam co popadnie. Byłem wczoraj, wszystko działało.

Leave a comment:

• kosher
    replied
    Jeszcze jedno- jaki rodzaj piwa Uhersky Brod był w piątek na kranie nr 4 - Patriot?

Leave a comment:

• fuliano
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MrSatan
    Dziwne, bo jak byłem ok. tygodnia temu to kibelek był czynny na dole - zaraz obok schodów na górę, naprzeciwko wejścia.
    Oni już tak mają, co jakiś czas im się ten kibelek na dole zawiesza

Leave a comment:

• MrSatan
    replied
    Dziwne, bo jak byłem ok. tygodnia temu to kibelek był czynny na dole - zaraz obok schodów na górę, naprzeciwko wejścia.

Leave a comment:

• kosher
    replied
    Z Chmielarnii wyniosłem pozytywne wrażenia. Byłem wczoraj większa grupą (około 10 osób).
    Na początek usiedliśmy na kanapach gdzie miała być za dwie godziny inna rezerwacja. Ale jak się okazało ile nas jest kelnerka przeniosła rezerwację na inny stolik.
    Obsługa sprawna, kelnerka interesowała się nami, co się dosyć często w W-wie nie zdarza.
    Z drobnych minusów:
    - do kibla chodzi się na razie na górę do Wędkarzy, jest jeden pisuar i jedna kabina, więc potrafi robić się kolejka;
    - mimo obklejonych kilku słupów etykietami od piw oraz kawałka ściany kapslami wnętrze jest dosyć ascetyczne; nie bójcie się zagospodarować pozostałych ścian czy sufitu bardziej pubowym, piwnym wystrojem.
    - brakuje możliwości degustacji piw przed zakupem, mam na myśli próbek np. w klieliszku 20 ml.; czasem suchy opis barmana może być dla danej, mało zorientowanej piwnie osoby niewystarczający; w poznańskiej Setce Pub taki system b. dobrze działa.

Wykończyłem beczkę Zawiercia Bursztynowego. Miło spijać ostatki

Leave a comment:

• żąleną
    replied
    Montujecie beczki na kranach? Tak do góry dnem, jak baniaki z wodą?

Leave a comment:

• Mason
    replied
    Pacific już na kranie. Mamy sześć beczek, więc do weekendu powinno wystarczyć

Leave a comment:

• yoda79
    replied
    Czyli jednak nie wykończyłem RJ
    Nie ma co - Chmielarnia trzyma poziom.
    Ostatnia zmiana dokonana przez yoda79; 2013-07-17, 12:26.

Leave a comment:

• Pancernik
    replied
    Żebyś ze szczęścia nie oszalał: wczoraj w kiblu był mały dizaster, a panie kelnerki miały kłopoty z synchronizacją ogarnięcia .
    A oprócz hejtów; żarcie i popita nadal pierwsza klasa .

Leave a comment:

• Mason
    replied
    Wczoraj zamontowali nam klimę, działa i nie wysadza korków . Do tego Łaj-Faj śmiga ładnie, uznaliśmy że to okazja do świętowania i podpięliśmy Christmas Ale z angielskiego St. Peter's

Rowing Jack już na wykończeniu, ale wczoraj doszła nowa dostawa Pacifica, więc jakoś to będzie

W lodówkach desant BrewDoga, między innymi takie cuś: http://www.ratebeer.com/beer/brewdog...hemist/168950/

Leave a comment: