Wspieraj BroBiz! BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników.
Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób.
Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających.
Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!

Śródmieście, Twarda 42, Chmielarnia

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• legart
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik
    Najdroższe espresso w kraju, ba, droższe spotkałem tylko w Szwajcarii i Liechtensteinie, za 5 CHF
    w Londku Zdroju widziałem expresso za 3 funty a London Pride za 6

Leave a comment:

• becik
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika siersc21
    Szanowni !!! Nie wiem czy Sławek anonsował, ale od poniedziałku ruszmy z dowozami żarełka. Zamówienia można składać pod nr : 625010271 Menu szczegółowe pod adresem: https://www.facebook.com/media/set/?...9011511&type=1
    Pozdrawiam i zapraszam
    Mikołaj
    Najdroższe espresso w kraju, ba, droższe spotkałem tylko w Szwajcarii i Liechtensteinie, za 5 CHF

Leave a comment:

• emes
    replied
    Dzisiaj dzięki uprzejmości szefa kuchni Rama, miałem okazję zwiedzić kuchnię Chmielarni. Wszystko wygląda bardzo profesjonalnie, jest odpowiednio duzo miejsca, piec tandoor nie jest gdzieś wciśniety, tylko ma naturalne wolne miejsce. Jest gorąco, ale jest dość dużo wolnego miejsca na swobodne przemieszczanie. Pracuje, oprócz Rama, conajmniej trzech kucharzy wyglądających na Nepalczyków, myślałem, że się z nimi nie dogadam, ale pierwszego co zagadnąłem, to się okazało, że jest w Polsce już 6 lat i potrafi się porozumiewać po polsku. Miałem okazję próbować placek dopiero co upieczony w piecu tandoori, fajna sprawa. Kuchnia Chmielarni nie jest jakimś przypadkiem, tylko jakość ma odpowiednie podłoże profesjonalizmu, pasji i odpowiednich warunków.

Leave a comment:

• siersc21
    replied
    Zarys wstępny(wszystko może się zmienić), ale nie podstępny:
    Obszar dostawy
    zachód - Prymasa 1000-lecia,
    połnoc - Powązkowska, Rondo Babka, Słonimskiego
    wschód - Wisła
    południe - Banacha, Rakowiecka

Leave a comment:

• yoda79
    replied
    Jaka strefa dowozu?

Leave a comment:

• siersc21
    replied
    Szanowni !!! Nie wiem czy Sławek anonsował, ale od poniedziałku ruszmy z dowozami żarełka. Zamówienia można składać pod nr : 625010271 Menu szczegółowe pod adresem: https://www.facebook.com/media/set/?...9011511&type=1
    Pozdrawiam i zapraszam
    Mikołaj
    Na ewentualne pytania odpowiadam z wyprzedzeniem: tak, piwko też bedziemy dowozić, ale w późniejszym terminie. Jak dorobimy się butelekl!!

Leave a comment:

• żąleną
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz
    Czemu nie powiedziałeś, że będziesz dzisiaj? Siedzę w domu, oglądam ...a mógłbym pić piwo w knajpie
    Bo sprawa ważyła się do ostatniej chwili. Nie martw się, w Chmielarni dziś nic byś nie pooglądał, a ja i tak nie miałem nic ciekawego do powiedzenia, o czym zaświadczy Tfur, który szybko wyszedł, oraz Dadek, który cały czas nawijał z czeskim maszynistą. Fuliano siedział przy innym stoliku, Becik z połowicą zmył się od razu po wejściu, a Mason robił sztuczny tłok za barem. Ogólnie dół.

Na plus - płatność kartą.

A teraz na poważnie. Wystrój mi się średnio podoba, jakiś taki nijaki, ale oferta wynagradza, jedyny zgrzyt to kwaśny Blond z Manufaktury. Podoba mi się decyzja o podpięciu jednego piwa w cenie sesyjnej. Opat Bitter za 6 zł to świetny stosunek jakości od ceny. Jedzenie bardzo dobre. Gwar faktycznie mocno wchodzący w uszy, może z powodu niskich sufitów? Doskonałą sprawą jest szczegółowy rachunek, łatwo będzie wprowadzić piwa do dziennika.

Leave a comment:

• tfur
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną
    Znajome mordy co 10 minut...
    Ogólnie obleci, obleci...
    jedna z tych mord do mnie należała
    bo mnie się z małżonką udało zjeść
    no i mogę tylko chwalić, co zjadłem
    piw nie chwalę, bo same się obronią
    oblatywanie (ponowne) udane i tyle

Leave a comment:

• becik
    replied
    Chciałem dziś zjeść z żoną kolację przy dobrym piwku ale gorąc, duchota i gwar - zbyt głośny (słyszalny już przy portierni) skutecznie nas pokierowały w inne miejsce

Leave a comment:

• Cez
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz
    Czemu nie powiedziałeś, że będziesz dzisiaj? Siedzę w domu, oglądam ...a mógłbym pić piwo w knajpie
    Co oglądasz?

Leave a comment:

• emes
    replied
    ... Mam otwarty rachunek na kartę....
    Zamknąłeś go z jednym piwem ?

Leave a comment:

• VanPurRz
    replied
    Siedzę w Chmielarni... Mam otwarty rachunek na kartę... Mason zapieprza, aż miło, próbował dokonać sabotażu tego postu, ale odparłem atak... Trochę głośno, więc akustyka do poprawy... Klima fajnie zaokrągla temperaturę w górę... Znajome mordy co 10 minut... Ogólnie obleci, obleci...

Leave a comment:

• żąleną
    replied
    Siedzę w Chmielarni... Mam otwarty rachunek na kartę... Mason zapieprza, aż miło, próbował dokonać sabotażu tego postu, ale odparłem atak... Trochę głośno, więc akustyka do poprawy... Klima fajnie zaokrągla temperaturę w górę... Znajome mordy co 10 minut... Ogólnie obleci, obleci...

Leave a comment:

• VanPurRz
    replied
    Wydaje mi się, że widziałem TV - czy i jakie programy sportowe przewidujecie?

Leave a comment:

• Mason
    replied
    Proszę bardzo:

01. jak przyjadę to podepnę Ciechana Miodowego
    02. Opat Bitter 6/5/3
    03. Ciechan Pszeniczny 8/6/4
    04. Pinta Odsiecz Wiedeńska 10/7/5
    05. Lindemans Pecheresse 19/13/10
    06. St. Feuillien Saison 17/12/8,5
    07. Viva la Wita 11/8/5,5
    08. Jabłonowo Blond 7/5/3,5