🍻"Właśnie otworzyłem - doskonałe. Przyjemne wysycenie, goryczka, wspaniały aromat i smak. Dla mnie bomba!"
🍻"Ciekawy profil chmielowy, czyste, wytrawne, zaznaczona goryczka. Jest git. Akurat brat do mnie wpadł. Baaardzo dobre."
🍻"No goryczka zaje(..). Piwo pełne. Naprawdę bardzo dobre."
🍻"Przyjemna, wyraziście goryczkowa pełnia (wytrawno-pełny after taste). Im dłużej pijesz, tym lepiej smakuje."
🍻"Dobrze, że namówiłeś na dublet - faktycznie wykręca gębę, oczywiście na tę właściwą stronę."
🍻"Ja akurat uwielbiam wysoki poziom goryczki, dla mnie w punkt, bardzo mi smakuje."
🍻"Zaje(…) crispy IPA wyszło. Gorycz taka, o jakiej zwykli śpiewać.
Ale nie zalega!"🍻"Taka goryczka właśnie w cenie... nic człowieka nie wykrzywia, a wręcz zachęca do kolejnego łyku."
🍻"Ostatnio sporo narzekałem na WC, a tu takie dobre, chlalne mocno, crispy i czyściutkie, że nie wiadomo, jak to się stało, że szybko ze szkła wyparowało."
🍻"Aromat przyjemnie chmielowy, cytrusy jak grejpfrut, melon, żywica, wyraźny też kokos. Fajnie to się komponuje. Czysty profil. Smak chmielowy z odpowiednio wycofaną słodowością, wytrawne. Wyraźna goryczka. Świeże, rześkie, mega pijalne."
🍻"Klarowne, egzotyczny zapach, niskie nasycenie, mocna goryczka. Nuty żywiczne wyczuwalne. Zostaje szczypiąc na języku - bardzo przyjemnie. Goryczka na pograniczu, ale dla fanów goryczki zacne."
🍻"Old school trochę ale jest goryczka, bardzo dobre piwo!"
🍻"Pyszne to Wasze piwo, takie całkiem przez duże "P". Będę polecał"
Dziękujemy!
O to nam chodziło!: https://www.facebook.com/piwomaniak/...eSm8bhg9ev2KWl
Po High Proof Cosmic Bitterness zapraszamy do PIWOmaniaKa!
Fortuna Komes Porter Bałtycki but. 0,33 l
Green Head Sirius (Imperial Whisky Baltic Porter)
Grand Championa 2024 zdobył Paweł Szulc ze swoim Flanders Red Ale, które zostało uwarzone wspólnie z autorem w Browarze Maryensztadt. Co więcej, to jedno z pierwszych piw powstałych w nowym zakładzie Maryensztadtu w Sycynie-Kolonii.
Leave a comment: