Millers, Sando Stout

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2002.07
    • 15003

    #1

    Millers, Sando Stout

    alk 8.8%
    brak zawartości ekstraktu

    Browar w miejscowości Meegoda (dawny browar McCallum)

    kolor - nieprzejrzyste i czarne jak myśli tamilskich tygrysów
    piana - brązowa, drobna, zwarta, bardzo mocna, zostaje w szkle nawet po wypiciu piwa
    zapach - dość intensywny, paloność i delikatne owoce
    smak - pełne, treściwe, gęste, fajna paloność, lekka wytrawność złagodzona delikatną kawowo-czekoladową goryczką z nutą owoców. Szok, wszystkie smaki tak świetnie skomponowane, że całość (675ml) zniknęła sam nie wiem kiedy, alkoholu w ogóle nie czuć
    gaz - bez zarzutu
    opakowanie - jak na fotce, podoba mi się

    To piwo rzuciło mnie na kolana, wreszcie przepyszny stout, wreszcie stout, który jest stoutem, a jego spożywanie to istna orgia smaków w ustach. Czysta przyjemność

    Apel: piwowarzy z browarów kontraktowych i mikrobrowarów w naszym kraju, złóżcie się na jakiś czarter do Sri Lanki i nauczcie się warzyć takiego stouta. Bo to obciach, żeby w kraju, gdzie są tylko 3 browary, nie mają własnego słodu, chmielu i tradycji potrafili uwarzyć coś tak przepysznego
    Attached Files
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Related Topics

Collapse

  • darekd
    Rampušák, Cofee Stout
    darekd
    Znany w Polsce browar z Dobruški, od którego kiedyś nosił swoją nazwę. Obecnie nosi nazwę Rampušák jak marka ich piw.
    W tym samym miasteczku znajduje się palarnia kawy Blackdrops, od niej do piwa dodano etiopską kawę z regionu Sidamo.

    Właściwie to stout imperialny...
    2025-07-11, 23:50
  • darekd
    Fortuna, Fortuna Czarne Cold Brew Coffee
    darekd
    5,6% alk.
    Dodatek kawy (Brazylia - Santos) - 0,1% - parzona na zimno

    Aromat - dominuje kawa, są palone słody
    Piana - wysoka, umiarkowanie trwała z dłuższą koronką
    Barwa - ciemny brąz, właściwie klarowna
    Wysycenie - średnie, musujące
    Smak - początkowo...
    2024-03-11, 00:01
  • darekd
    Reden Chorzów, Double Foreign Extra Stout
    darekd
    Ekstr. 19%
    Alk. 7,7% alk.

    Aromat - kawowa paloność, czekolada
    Piana - beżowa, umiarkowanie wysoka, umiarkowana trwałość, na dłużej niewiele zostaje
    Barwa - smolista
    Wysycenie - umiarkowane, musujące
    Smak - początkowo wyraźna paloność, potem coraz...
    2023-12-05, 01:59
  • darekd
    Świdnica, Muflon
    darekd
    Bock, 16,2% ekstr., 6,1 alk.

    Aromat - słodowy, chleb razowy, karmel, nuty palone
    Piana - umiarkowanie wysoka, niezbyt trwała, cieniutka koronka na dłużej
    Barwa bardzo mocna herbaciana esencja
    Wysycenie - łagodne, ale trochę musuje
    Smak - wyraźny razowy chleb,...
    2025-10-12, 23:23
  • Prusak
    Sady, Abordaż
    Prusak
    Zaczyna się powoli sezon na portery, bo chłodna za oknem...
    Abordaż to E: 21 i alk. 9,2%.
    W zapachu przeważa paloność, lekkie rodzynki, obok nuta jakby stoutowa.
    Barwa od spodu ciemnorubinowa, w górnych partiach brunatna.
    PIana jak na portera po nalaniu obfita i dość...
    2025-10-02, 23:32
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...