Browary w Polsce - stan obecny i perspektywy

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• Pankracy
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak
    Czy ten nowy Maryensztadt uwarzył jakieś konkretne piwo? Będą się odróżniali od macierzystego browaru, czy produkcja pod wspólną marką?
    Nowy browar jeszcze nie produkuje piwa. Trwa remont, adaptacja hal i montaż sprzętu. W Sycynie działa na razie tylko magazyn Maryensztadtu, gdzie przechowywane są m.in. beczki.
    Celem założenia drugiego browaru (pod szyldem "EkoBrowar") jest zwiększenie mocy produkcyjnych firmy, wdrożenie nowych produktów (np. destylatów Sycyna Distillery, napojów Easier), a także zbudowanie w dalszej perspektywie miejsca, gdzie odbywałyby się eventy, działałaby gastronomia itp.

Leave a comment:

• e-prezes
    commented on 's reply
    To rozbudowa mocy, więc to raczej przeniesienie pod tą samą marką. Będą działały pod jednym szyldem.

• Prusak
    replied
    Czy ten nowy Maryensztadt uwarzył jakieś konkretne piwo? Będą się odróżniali od macierzystego browaru, czy produkcja pod wspólną marką?

Leave a comment:

• e-prezes
    commented on 's reply
    Informowałem w Blogówce o nowym materiale Docenta, który rozmawiał z piwowarem. Dlatego się zdziwiłem, że jeszcze nie naniesiony.

• Pendragon
    replied
    Drugi Maryensztadt naniesiony wczoraj. Wiedziałem o nim od miesiąca, ale jakoś zapomniałem wprowadzić.

Leave a comment:

• kjaros
    replied
    "Restauracja Przystań zamknięta. Właściciel oskarżony o wielomilionowe oszustwa

Czarne chmury zebrały się nad przyszłością restauracji Przystań i Browaru Przystań - jednej z lepszych restauracji na Śląsku i najlepszej w Parku Śląskim. Od początku marca restauracja jest nieczynna. Klienci, którzy mieli rezerwacje na obiady okolicznościowe nie wiedzą, jak odzyskać pieniądze. Właściciel Przystani natomiast siedzi w areszcie."

Paweł Szałankiewicz, eska.pl

Leave a comment:

• e-prezes
    commented on 's reply
    Drugi Maryensztadt
    Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2023-04-06, 10:54.

• Pendragon
    replied
    A co jest w Sycynie?

Leave a comment:

• e-prezes
    replied
    Ale Sycyny nie umieściłeś... chyba, że znów źle widzę.

Leave a comment:

• e-prezes
    commented on 's reply
    Moim oczom ukazał nieco inny obraz rzeczywistości. Czyżby inny jej wymiar w którym Polska się pogrążyła w połowie?

• Pendragon
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART
    Browar Rojber będzie nadal warzył, ale pod inną nazwą i właścicielem.
    Welder przejął gary.

Leave a comment:

• Pendragon
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
    Mam na myśli, że na ich profilu już widać, że działają. Nie wizytowałem, a było to w sumie do Pendragon -a, bo u niego jest jeszcze w nieaktywnych. No i nowy Maryenstadt nie ma swojej pinezki. Z wywiadu z piwowarem wynika, że już tam działają.
    Kozak w nieaktywnych? Od stycznia jest w działających, panie kulego.
    Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2023-04-05, 18:12.

Leave a comment:

• ART
    replied
    Browar Rojber będzie nadal warzył, ale pod inną nazwą i właścicielem.
    Zaloguj się do Facebooka, aby zacząć udostępniać różne rzeczy oraz łączyć się ze znajomymi, rodziną i ludźmi, których znasz.
    Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2023-04-06, 07:44.

Leave a comment:

• e-prezes
    replied
    Mam na myśli, że na ich profilu już widać, że działają. Nie wizytowałem, a było to w sumie do Pendragon -a, bo u niego jest jeszcze w nieaktywnych. No i nowy Maryenstadt nie ma swojej pinezki. Z wywiadu z piwowarem wynika, że już tam działają.

Leave a comment:

• Prusak
    replied
    Masz na myśli chyba butelki, bo na miejscu i w petach sprzedają już dawno.

Leave a comment: