Wspieraj BroBiz! BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników.
Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób.
Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających.
Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!

Browary w Polsce - stan obecny i perspektywy

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• rohozecky
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kosher
    Swoją drogą :
    Seria Piaseczyńskie niestety od zawsze uboga graficznie a ludzie kupują wzrokiem, smakiem też za bardzo się wyróżniali.
    Mnie się akurat ta uporządkowana linia graficzna podobała, nie sądzę aby wpływała ujemnie na sprzedaż. Istotniejsze wydaje mi się to, że nawet nie spróbowali wejść w beczkę na rynku lokalnym, mimo wyraźnych sugestii w tym kierunku. Akurat Piaseczno i okolice zapewne by to wchłonęły, gotowość ze strony gastronomii byłą, o ile wiem.

Leave a comment:

• e-prezes
    commented on 's reply
    Jestem pełen podziwu, że jeszcze Ci się chce. Mnie już całkiem to... zresztą wiesz... Szkoda czasu na produkty, które są adresowane do nieuświadomionych. Jak nie muszę, to nie sprawdzam - bo po co?

• Prusak
    replied
    [QUOTE=Pankracy;n2337529]Minibrowar Marysia - zamknięte do odwołania

Coś mi się zdaje, że odwołania nie bedzie.
    Sporządziłem prywatną listę browarów, których wyroby piłem. Figuruje na niej 58 firm. Robiliście kiedyś takie wspomninkowe zestawienie?

Leave a comment:

• kosher
    replied
    Swoją drogą "świetne" marketingowe posunięcie zmiany nazwy na Nieznany Browar. Przybijanie własnego gwoździa do trumny
    Seria Piaseczyńskie niestety od zawsze uboga graficznie a ludzie kupują wzrokiem, smakiem też za bardzo się wyróżniali. Świetny przykład browaru który nie potrafił w marketing.

Leave a comment:

• Pankracy
    replied
    Minibrowar Marysia - zamknięte do odwołania.
    Nieznany Browar (d. Beer Lab) w Łoziskach kończy działalność.

Leave a comment:

• pebejot
    replied
    Województwo Świętokrzyskie przestało być zatem liderem w piwnej pustyni, teraz niechlubnym numerem 1 jest Lubuskie. Ciekawe czy i kiedy doczekamy się tego gorzowskiego browaru w hotelu.

Leave a comment:

• e-prezes
    commented on 's reply
    wiemy, wiemy... No szkoda, ale może zapał właścicieli jednak przeważy. No chyba, że mają już dość...

• stefanum
    replied

Leave a comment:

• Pankracy
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak
    Na amen?
    Na amen. Już od kilku miesięcy nie produkowali ponoć piwa. Knajpa może w przyszłości jeszcze będzie działać, ale pod innym szyldem i w innym koncepcie.
    Chociaż jak to zwykle bywa. Pożyjemy, zobaczymy.

Leave a comment:

• Prusak
    replied
    Na amen?

Leave a comment:

• anteks
    replied
    Haust znowu się zamyka

Leave a comment:

• bogobar
    commented on 's reply
    Jeśli dobrze pamiętam, w ubiegłym roku warzyli w Soho

• jacekwerner
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pankracy
    Kontraktowiec z woj. łódzkiego.
    Skrzat działa gdzieś tak od 2019 roku.
    Sprawdziłem swoje notatki - piłem piwa ze Skrzata na początku 2019 roku - Brygadzista i Prezydent

Leave a comment:

• Pankracy
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak
    Bieruń też? Jakoś się nie chwalą...
    Mają pilsa. Oferują go jak na razie głównie klientom na imprezach zamkniętych.
    Najbliższy Sylwester w Stylowej ma być np. z ich własnym piwem.

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik
    A takie coś ktoś kojarzy?
    Kontraktowiec z woj. łódzkiego.
    Skrzat działa gdzieś tak od 2019 roku.

Leave a comment:

• beerek62
    replied
    Nie wiem co to, ale na festiwalu piwa w Częstochowie byli już po raz drugi.

Leave a comment: