Browary w Polsce - stan obecny i perspektywy

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• Pankracy
    replied
    Browar Kościerzyna (duży).
    13 grudnia odbędzie się licytacja komornicza sprzętu (część linii rozlewu, warzelnia, urządzenia chłodnicze itp.).

Leave a comment:

• kosher
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak

Ale jeszcze warzą?
    Osobiście mam taką nadzieję. Lubuski lager to doskonały i niepowtarzalny przykład warzyw w piwie.

Leave a comment:

• Pendragon
    replied
    Wzorem browarów kontraktowych udostępniam plik ze spisem polskich browarów - tych działających i zamkniętych. Plik nie pozwala na edycję. Na temat wykrytych błędów zapraszam do dyskusji tutaj PS - mi wyszło 301 czynnych.

Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2022-12-03, 19:07.

Leave a comment:

• e-prezes
    commented on 's reply
    Czyli kogo? Zmienią miejsce warzenia i będą dalej walić głupa, że to lokalne piwo

• Prusak
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pankracy
    Browar Witnica jest na sprzedaż/szuka inwestora.
    Ale jeszcze warzą?

Leave a comment:

• Pankracy
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot
    Tyle kontraktów goszcza i nie wyrabiają ?
    Właściciel Łebskiego ogłosił chęć sprzedaży swojej firmy i marek: Łebskie, Władek, Usteckie, Gdańskie, Sopociak, Gdyńskie
    Widać stracili kluczowego klienta.
    Ostatnia zmiana dokonana przez Pankracy; 2022-12-02, 19:11.

Leave a comment:

• kiszot
    replied
    Tyle kontraktów goszcza i nie wyrabiają ?

Leave a comment:

• Pankracy
    replied
    Browar Witnica jest na sprzedaż/szuka inwestora.

Leave a comment:

• Prusak
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper
    Dawno mnie tu nie było. Sorry jeśli więc piszę o czymś co już tutaj dodano bo nie przeglądałem ostatnich postów.
    Niestety z listy browarów można wykreślić Hopium z Nowego Drzewicza. Zaprzestał warzenia już wiosną tego roku. Ostatnio publicznie z piwem pojawili się bodajże na wiosennym WFP. Mam jeszcze info o nadchodzącym zamknięciu innego browaru z woj. mazowieckiego ale potwierdzę jeszcze na miejscu za pare dni i wtedy napiszę.
    To rzeczywiście dawno Cię nie było, bo ta informacja od dość dawna jest znana.
    Ostatnia zmiana dokonana przez Prusak; 2022-11-28, 14:33.

Leave a comment:

• Cooper
    replied
    Dawno mnie tu nie było. Sorry jeśli więc piszę o czymś co już tutaj dodano bo nie przeglądałem ostatnich postów.
    Niestety z listy browarów można wykreślić Hopium z Nowego Drzewicza. Zaprzestał warzenia już wiosną tego roku. Ostatnio publicznie z piwem pojawili się bodajże na wiosennym WFP. Mam jeszcze info o nadchodzącym zamknięciu innego browaru z woj. mazowieckiego ale potwierdzę jeszcze na miejscu za pare dni i wtedy napiszę.

Leave a comment:

• e-prezes
    commented on 's reply
    Właśnie! Jesienią i zimą schodzi mniej piwa. Albo inaczej miesiące ciepłe są bardziej pod tym względem wskazane na większą konsumpcję piwa. Z oczywistych względów.

• zgroza
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kjaros
    W Lidlu w Gliwicach przy ul. Poznańskiej zauważałem od kilku tygodni mocną redukcję kraftów Z dwóch dużych regałów zostały już tyko dwie półki. W miejsca po kraftach trafiły koncerny albo zupełnie inne towary. Czy w innych Lidlach zauważyliście podobną sytuację, czy to tylko specyfika tego sklepu? Czyżby Lidl szykował się do nowej gospodarczej rzeczywistości? Największe sieci, z analizy danych sprzedażowych, mogą mieć już jakiś obraz sytuacji.
    Wg moich obserwacji to rzecz powtarzająca się - oferta kraftów jest redukowana od Haloween do Wielkanocy na rzecz towarów sezonowych.

Leave a comment:

• Prusak
    replied
    Po wymianie ciosów Kopyra i szefa Mazurskiej Manufaktury w sprawie Profesji wszystko jasne. Ubył nam jeden browar, a szanse na reaktywację są, ale nikłe, mimo że mowa jest o drugiej instalacji w posiadniu panów ze Szczytna. Tak czy owak, trudno mówić na dłuższy czas o istnieniu Profesji.
    Mamy więc 299 browarów, ale wkrótce kolejne dwa się otwierają i pewnie kolejne padną. Sytuacja jest dynamiczna.

Leave a comment:

• darekd
    replied
    A we Wrocławiu też jakby redukcja.

Leave a comment:

• kiszot
    replied
    W Piekarach i Bytomiu raczej po staremu.

Leave a comment: