Browary w Polsce - stan obecny i perspektywy

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• Pankracy
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak
    296 browarów ogółem.
    Karpacki Dom Kraftowy, czyli Bieszczadnik z Sanoka też uwzględniłeś
    Mają dwa piwa w sprzedaży: Fest (marcowe) i Trojniak (belgian tripel). Do kupienia w dwóch restauracjach w Sanoku i hotelu w Łukowem.

Film promocyjny z placu budowy (2020):
    Ostatnia zmiana dokonana przez Pankracy; 2022-09-12, 21:40.

Leave a comment:

• Pankracy
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes

Na OLX jest też warzelnia Psychobrew. Taką mieli w Kałuszynie i w Piwnym Podziemiu oraz jeśli mnie pamięć nie myli w Dwie Wieże. Obstawiam, że to ta pierwsza.
    Browar Bocian w Kałuszynie (przez krótki czas też Langier Beer).

Leave a comment:

• Pankracy
    replied
    W browarze Starkraft w Katowicach zacznają ustawiać sprzęt.
    Sprzęt to mieli już kilka miesięcy temu. Ostatnio szukali pracowników.
    Ciekawa miejscówka. Browar znajduje się w południowej części śródmieścia Katowic, w lokalu na parterze kamienicy mieszkalnej.

Leave a comment:

• Pankracy
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika LESNICZYy

Chyba rzeczywiście był w cieniu , bo nie mam jakoś daleko do łopolskiego i nic o nich nie słyszałem , zero w sklepach . Mimo wszystko szkoda ...
    "Browar w cieniu" miał firmowy lokal w Kluczborku - kawiarnia Kinowa.
    Ostatnia zmiana dokonana przez Pankracy; 2022-09-12, 12:44.

Leave a comment:

• Prusak
    replied
    W browarze Starkraft w Katowicach zacznają ustawiać sprzęt.
    Aktualny stan po dokonaniu żywota browarku w Kochłowicach i trafieniu do sklepów butelek z browaru Za Miastem to 296 browarów ogółem.

Leave a comment:

• e-prezes
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zasada
    Nie wiem na ile ten wpis jest adekwatny do charakteru wątku, ale na OLX pojawiła się oferta sprzedaży browaru/ instalacji Browaru W Cieniu:
    https://www.olx.pl/d/oferta/browar-r...3-IDPiQr3.html
    Na OLX jest też warzelnia Psychobrew. Taką mieli w Kałuszynie i w Piwnym Podziemiu oraz jeśli mnie pamięć nie myli w Dwie Wieże. Obstawiam, że to ta pierwsza.

Leave a comment:

• zasada
    replied
    Ostatni wpis na fb z 20 maja, potem cisza. Czyli co, myślicie, że W Cieniu można już całkiem skreślić?
    Skoro sprzedają browar lub warzelnię, jest szansa, że ktoś wznowi produkcję pod tym samym szyldem w tym samym miejsc. Ale jaka?

Leave a comment:

• Prusak
    replied
    Ostatni wpis na fb z 20 maja, potem cisza. Czyli co, myślicie, że W Cieniu można już całkiem skreślić?

Leave a comment:

• LESNICZYy
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka

Obawiam się, że w najbliższym czasie tego typu ogłoszeń będzie niestety więcej
    Ps. Dobre piwa Browar w Cieniu robił. Szkoda.
    Chyba rzeczywiście był w cieniu , bo nie mam jakoś daleko do łopolskiego i nic o nich nie słyszałem , zero w sklepach . Mimo wszystko szkoda ...

Leave a comment:

• abernacka
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zasada
    Nie wiem na ile ten wpis jest adekwatny do charakteru wątku, ale na OLX pojawiła się oferta sprzedaży browaru/ instalacji Browaru W Cieniu:
    https://www.olx.pl/d/oferta/browar-r...3-IDPiQr3.html
    Obawiam się, że w najbliższym czasie tego typu ogłoszeń będzie niestety więcej
    Ps. Dobre piwa Browar w Cieniu robił. Szkoda.

Leave a comment:

• e-prezes
    replied
    Na dwa ostatnio odwiedzone przeze mnie browary obaj właściciele nie są w dobrych nastrojach. Konkurowanie z dużymi kontraktami i Pintą zaczyna być kłopotliwe. Blisko dużego miasta jeszcze się da. Podwyżki też nie uławiają.

Leave a comment:

• zasada
    replied

Leave a comment:

• Pankracy
    replied
    Widzę, że Beer Bross znajduje się na kolejnym WFDP z dość bogatą ofertą. Ktoś się orientuje, czy to są resztki produkcji, warzenie kontraktowe? Zamknięto browarek stacjonarny, czy nie?
    Beer Bros przy ul. Dittricha już nie działa, gdyż budynek został przeznaczony przez właściciela na lofty. Pub Rampa na pewno działa tylko, że przeniósł się z ul. Dittricha na ul. Żakardową.
    Jeżeli chodzi o jakąś produkcję alkoholi to w budynku sasiadującym z dawnym browarem miała powstać minidestylarnia wódek.

Leave a comment:

• Prusak
    replied
    Coś mi się pokićkało: to Hopium chyba wyprzedaje resztki nie Beer Bros. A o Słodowym Dworze ktoś tu pisał, że znów warzy.

Leave a comment:

• Cooper
    commented on 's reply
    Beer Bros z Żyrardowa ? Zamkneli się ze 2 lata temu nawet sam osobiście widziałem jak pakowali graty w wynajmowanym budynku browaru. Nie wiem za bardzo co to jest WFDP (Warszwski Festiwal Dobrego Piwa ? taka skojarzka skrótu....) .Napisz coś więcej na ten temat. Może coś próbują kontraktować choć gdy rozmawiałem z kudłatym Szymonem w browarze to rozmowa była bardzo dekadencka i raczej definitywnie zdawał się kończyć z Piwymi Braćmi