Browary w Polsce - stan obecny i perspektywy

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • Pankracy
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak
    Co do browaru w Iwoniczu sprawy mają się tak: knajpa z kręgielnią na poziomie - 1 dawnego PRL-owskiego modernistycznego pawilonu Glorietta, przebudowanego współcześnie na hotel, restaurację i sklepy. Na razie, jak podejrzewałem, żadnego browaru tu nie ma. Z właścicielem nie udało mi się porozmawiać, natomiast barman twierdził, że browar będzie, bo sprzęt jest już zamówiony. Nie potrafił określić horyzontu czasowego.
    Obawiam się, że to dość odlegla perspektywa, a i rewelacji w tym uzdrowiskowym miejscu nastawionym na gusta starszych kuracjuszy ze Śląska i zachodniej Małopolski nie należy się spodziewać, skoro w karcie widnieje siedem rodzajów soków do piw...
    Póki co w ofercie z butelki sześć piw z Dukli, z czego cztery to różne wariacje pszeniczne i z kranu również pszeniczne z Dukli.
    Dzięki. Oby z planów nie skończyło się tak jak w Rymanowie-Zdrój.

    Leave a comment:


  • kiszot
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacekwerner

    Recraft to Recraft, Reden to restauracyjny na Sobieskiego i "przemysłowy" na Inwalidzkiej
    Dokładnie w Chorzowie Batorym i jest to spółka córka Redenu z Sobieskiego.

    Leave a comment:


  • Prusak
    replied
    Nie wiem, czy ciekawe, ale poza rodzimymi figurowały tam takze mango i marakuja. Nie sądzę jednak, by w taki sposób przymierzali się do fruit ale.
    Ostatnia zmiana dokonana przez Prusak; 2022-07-29, 18:48.

    Leave a comment:


  • Pancernik
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak
    ...w karcie widnieje siedem rodzajów soków do piw...
    Może to ma sens, wystarczy uwarzyć lagera i ma się pełną paletę . Z ciekawości - są jakieś ciekawe soki?

    Leave a comment:


  • Prusak
    replied
    Co do browaru w Iwoniczu sprawy mają się tak: knajpa z kręgielnią na poziomie - 1 dawnego PRL-owskiego modernistycznego pawilonu Glorietta, przebudowanego współcześnie na hotel, restaurację i sklepy. Na razie, jak podejrzewałem, żadnego browaru tu nie ma. Z właścicielem nie udało mi się porozmawiać, natomiast barman twierdził, że browar będzie, bo sprzęt jest już zamówiony. Nie potrafił określić horyzontu czasowego.
    Obawiam się, że to dość odlegla perspektywa, a i rewelacji w tym uzdrowiskowym miejscu nastawionym na gusta starszych kuracjuszy ze Śląska i zachodniej Małopolski nie należy się spodziewać, skoro w karcie widnieje siedem rodzajów soków do piw...
    Póki co w ofercie z butelki sześć piw z Dukli, z czego cztery to różne wariacje pszeniczne i z kranu również pszeniczne z Dukli.

    Leave a comment:


  • e-prezes
    commented on 's reply
    Browar w Świętochłowicach na samym początku zwał się Reden i zmienił nazwę na ReCraft.Nie miałem pojęcia, że jest trzeci (to jest drugi o nazwie Reden).

  • jacekwerner
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
    A on nie nazywa się teeraz ReCraft?
    Recraft to Recraft, Reden to restauracyjny na Sobieskiego i "przemysłowy" na Inwalidzkiej

    Leave a comment:


  • Prusak
    replied
    Opoźnila się. Będę w czwartek lub w piątek.

    Leave a comment:


  • e-prezes
    commented on 's reply
    A on nie nazywa się teeraz ReCraft?

  • abernacka
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak
    W Iwoniczu będę około 20 lipca. Sprawdzę.
    I jak wyprawa? Z sukcesami?

    Leave a comment:


  • kiszot
    replied
    A czy Reden pr\emysłowy jest może dodany do dziennika ? Bo jakos nie teges/

    Leave a comment:


  • kiszot
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MateuszTyczka

    Wodę mamy swoją z studni
    Z Naszego chmielu będziemy mieć jedną Warkę uwarzona po zbiorach chmielu.
    Ale raczej nie w tym roku bo sadzonki młode.
    Od rolników bierzemy pszenicę (płatki) do weizena
    ​​​​​​mamy zaprzyjaźniona pasiekę z koszecina od miodu I okolicznych sadowników jeśli będziemy potrzebować aronii albo wiśni.
    No tak. W końcu tygrys tez jest kotem.

    Leave a comment:


  • Prusak
    replied
    Trochę to potrwa, bo tam jest ruina. Oby po dwóch latach byl i browar i hotel, a nie tylko hotel.

    Leave a comment:


  • Pankracy
    replied
    Inwestycja, o której od kilku lat krążyły pogłoski wreszcie ruszyła.
    Powstaje hotel i minibrowar w Kartuzach. Otwarcie za dwa lata.

    Stary Browar Kartuzy
    ul. Klasztorna 8A
    83-300 Kartuzy

    Leave a comment:


  • MateuszTyczka
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot

    Spoko rozumiem,że browar restauracyjny AD 2022 przejął tradycje browaru ksążęcego..
    A od okolicznych rolników to co bierzecie? Słód ? Chmiel ? A może drożdże ? Przepraszam,wode bierzecie miejscową.
    Wodę mamy swoją z studni
    Z Naszego chmielu będziemy mieć jedną Warkę uwarzona po zbiorach chmielu.
    Ale raczej nie w tym roku bo sadzonki młode.
    Od rolników bierzemy pszenicę (płatki) do weizena
    ​​​​​​mamy zaprzyjaźniona pasiekę z koszecina od miodu I okolicznych sadowników jeśli będziemy potrzebować aronii albo wiśni.

    Leave a comment:

Related Topics

Collapse

Przetwarzanie...