przy piwie o piłce kopanej

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• Pancernik
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona
    Koncertowa pierwsza połowa...
    Trochę mi Cię żal, nie mam pojęcia, na jakich koncertach bywałeś... .

Leave a comment:

• darek99
    replied
    W media markt jak ktoś zrobił zakupy powyżej 500 zł w dniach 2-5 czerwca i zarejestrował paragon bierze udział w akcji promocyjnej Kibicuj naszym i odbierz kasę, polega to na tym że po awansie naszych piłkarzy do półfinału, każdy klient otrzyma zwrot wydatków za zakupy, załapałem się na to, kupiłem telewizor Samsung UE50JU6800, akcja promocyjna nie była powodem zakupu, samo wyszło, no ale teraz w moim przypadku kibicowanie nabrało innego wymiaru

Leave a comment:

• leona
    replied
    Koncertowa pierwsza połowa, słaba druga i strzelone w 100% karne to jednak więcej niż wymęczony awans.

Kilka mankamentów też było ale na szczęście Lewandowski haruje i prawdopodobieństwo, że rozstrzela Chorwatów/Portugalczyków rośnie. Szkoda, że wraz z nim szansa, że Fabiański coś wpuści.

Rok 82 drugi pamiętam słabo. Jakaś demolka Peru, wtopa z Włochami i boks z Francją. Więc śmiało mogę napisać chwilo trwaj...

Leave a comment:

• Krzysiu
    replied
    Wymęczony awans. Więcej gry mieli Szwajcarzy. Milik i Lewandowski - kicha. Śmiało można ustanowić nagrodę dla najgorszego napastnika, imienia Niewykorzystanych Sytuacji Arkadiusza Milika. Najlepszy w naszej ekipie Fabiański. Nie zawiódł Błaszczykowski, chociaż widać, że ma jakiś problem ze zdrowiem.

Leave a comment:

• Krzysiu
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bayern71
    A kiedy po ostatnim zlodowaceniu Polacy grali w lepszych klubach? A który w piłce osiągnął więcej (w całej karierze) niż Lewandowski do tej pory?
    Wybacz, ale w Mistrzostwach Europy nie ma punktów za przynależność do dobrych klubów. Jak dawniej, liczą się zdobyte punkty i bramki. A tych strzelonych bramek Polska ma dwie w trzech meczach. Liczbę celnych strzałów można odliczyć na palcach obu rąk. To trochę kiepsko rokuje na przyszłość, jeśli najlepszy strzelec nie może trafić w bramkę. Może Lewandowski, zamiast ganiać po boisku i odwalać robotę za drugą linię, powinien bardziej przyłożyć się do strzelania bramek? Bo może zdarzyć się tak, że tej jednej bramki w meczu ze Szwajcarią zabraknie. I co, będziesz wtedy klarował, że Polacy grają w lepszych klubach?

Obserwacja reklam okołomeczowych wskazuje, że Lewandowski znowu poświęcił mnóstwo czasu na zarabianie pieniędzy w inny sposób. Może dlatego mu nie idzie?

Leave a comment:

• leona
    replied
    Autostrada do finału zbudowana. Szwajcaria - Chorwacja/Portugalia - Walia/Irlandia Płn/Belgia/Węgry.

Wystarczy aby gros drużyny w każdym meczu zagrało blisko optimum (jak np. Krychowiak, Mączyński z Niemcami, Jędrzejczyk w pierwszych dwu meczach, Piszczek z Irlandią) albo maksimum (Pazdan z Niemcami czy Kapustka z Irlandią). No i żeby za Lewego w końcu zagrał Stępiński (tu ukłon w kierunku bayerna )

Leave a comment:

• franekf
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika EzEt
    Chorwaci to mi wczoraj strasznie zaimponowali. Świetna technika, brak kompleksów, jakby na plaży sobie grali z tymi Hiszpanami.
    Wcale się nie cieszę, że są w naszej połówce drabinki. Wolałbym Anglików.
    Ja mam wrażenie, że gdyby z naszymi wczoraj nie grali Ukraińcy, tylko Chorwaci, to pachniałoby dwucyfrówką
    Ale daj Boże tej naszej drużynie dalej tyle farta, to może i przez pierwszą rundę pucharową jakoś się prześlizną.
    Najbardziej bawił mnie polsatowski komentator, ten co wtrącał się co jakiś czas z płyty boiska - po kolejnych dobrych akcjach Ukrainy, gdzie mocno pachniało bramką i nasi znów mieli szczęście, ten mówi "wszystko ok, Polacy w pełni kontrolują grę".

Leave a comment:

• yaro74
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bayern71
    Boniek zdobył dwa (bo Superpuchar to już trochę inne rozliczenie). Jak na drużynę z 6 -cioma mistrzami świata i Platinim oraz Bońkiem to nieźle ale lekki niedosyt jest.
    Lewandowski nie zdobył żadnego. Jak na drużynę z 5-cioma mistrzami świata, jednym mistrzem europy i jednym zdobywcą Copa America to słabo.

Leave a comment:

• EzEt
    replied
    Chorwaci to mi wczoraj strasznie zaimponowali. Świetna technika, brak kompleksów, jakby na plaży sobie grali z tymi Hiszpanami.
    Wcale się nie cieszę, że są w naszej połówce drabinki. Wolałbym Anglików.

Leave a comment:

• bayern71
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jimmy_jb
    Nie przesadzałbym z tym "Lewandowski najlepszy w historii" bo oprócz mistrzostwa Polski i Niemiec to on jeszcze nic spektakularnego w piłce klubowej nie wygrał, chociaż tytuł króla strzelców Bundesligi doceniam. Ale taki bramkarz Jerzy Dudek wygrał Ligę Mistrzów w sposób spektakularny broniąc w konkursie karnych. A wcześniej był też jakiś tam Boniek i kilka pucharów z Juventusem zdobył.
    Boniek zdobył dwa (bo Superpuchar to już trochę inne rozliczenie). Jak na drużynę z 6 -cioma mistrzami świata i Platinim oraz Bońkiem to nieźle ale lekki niedosyt jest. Trochę trudno to porównywać bo teraz kluby angielskie oraz wielka dwójka z Hiszpanii zdominowała piłkę finansowo wykupując najlepszych piłkarzy. Po drugie Bayern ma inną strategię finansową - tam nie ma mowy o takim zadłużeniu jak Real i transferach za 100 mln.
    Za to jego osiągnięcia indywidualne ma fantastyczne - 2 krotny król strzelców Bundesligi (przy okazji rekord ilości bramek strzelonych przez obcokrajowca, król strzelców eliminacji mistrzostw świata, 5 bramek w 9 minut Wolfsburgowi, 4 bramki Realowi.
    Dudka przez grzeczność porównywał nie będę.

Leave a comment:

• bayern71
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona
    Milczę, nic nie napiszę o ..., a o ... zwłaszcza. Do soboty
    Pisz śmiało. Jak przeczytają to się zabiorą do roboty. Jak Pazdan ostatnio

Leave a comment:

• leona
    replied
    Mimo to na wszelki wypadek odwołałem robotę na 11 lipca. Nawet po srebrze mogę nie położyć się przed południem, o wstaniu nie mówiąc

Leave a comment:

• dyczkin
    replied
    Jeśli nie poprawimy...... i ..... to pożegnamy się z Euro. Ja będę w pracy....

Leave a comment:

• leona
    replied
    Milczę, nic nie napiszę o ..., a o ... zwłaszcza. Do soboty

Leave a comment:

• Gringo
    replied
    Ja wbrew swoim wcześniejszym obawom jestem pozytywnie zaskoczony tym że z taką grą zdobyli 7 pkt w teoretycznie mocnej grupie. Zdecydowana weryfikacja zacznie się od soboty.
    A na ostudzenie emocji uświadamiam sobie że teraz jesteśmy w najlepszej 16-ce, czyli tak jak w poprzednich ME, dopiero w fazie grupowej.

Leave a comment: