Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Anteks piwowarzy

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • anteks
    maruda
    • 08-2003
    • 10737

    warka 108 v1.01

    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
    warka 108 zabutelkowna
    blg spadło do 2
    butelki 0,5l , 0,33l oraz do kega
    zapomniałem podać receptury
    warzone 02.09.08
    skład
    • pilzneński wędzony Weyermann 800g
    • pilzneński 2200g
    • pszeniczny 800g
    • pszeniczny wędzony od Gerdzia 2200g !!!WIELKIE DZIĘKI !!!
    • lubelski granulat 115g

    zacieranie
    • woda 20l
    • 55°C - 20 min
    • 70°C - 75 min

    gotowanie 60 min
    • na początku 75g
    • w 45 ' 40 g

    zadane 2565 kolesch
    wyszło 48l 8 blg
    Mniej książków więcej piwa

    Comment

    • Seta
      Piję piwo
      • 10-2002
      • 6964

      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
      pszeniczny wędzony od Gerdzia 2200g !!!WIELKIE DZIĘKI !!!
      To ten 10-letni??
      Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.

      Comment

      • anteks
        maruda
        • 08-2003
        • 10737

        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedzi
        To ten 10-letni??
        nie tegoroczny
        Mniej książków więcej piwa

        Comment

        • anteks
          maruda
          • 08-2003
          • 10737

          wędzony własnoręcznie przez Gerdzia
          Mniej książków więcej piwa

          Comment

          • anteks
            maruda
            • 08-2003
            • 10737

            warka 106 Mgliste

            warka 106 Mgliste warzone 27.08.08
            skład
            • pilzneński 5000g
            • caralils 500g
            • marynka granulat 45g
            • lubelski granulat 20g

            zacieranie
            • 45°C wsypane słody
            • 52°C 15 min
            • 62°C - 40 min
            • 72°C - 90 min

            gotowanie 60 min
            • magnum 20g -60 min
            • magnum 25g - 30 min
            • lubelski 20g - 0 min

            wyszło 30l 11 blg
            zadane
            23l-saflagery
            7l- kolesch
            blg spadło do 3 zabutelkowane 20.09.08 z dodatkiem 6,5g/l cukru
            Mniej książków więcej piwa

            Comment

            • mwa
              Senior
              • 01-2003
              • 5071

              Anteks, jaki teraz nr warki uwarzysz?
              Pozdrawiam Cię !!!!

              Comment

              • anteks
                maruda
                • 08-2003
                • 10737

                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwa Wyświetlenie odpowiedzi
                Anteks, jaki teraz nr warki uwarzysz?
                wychodzi mi że 113
                Mniej książków więcej piwa

                Comment

                • anteks
                  maruda
                  • 08-2003
                  • 10737

                  warka 113 Roggenbier

                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwa Wyświetlenie odpowiedzi
                  Anteks, jaki teraz nr warki uwarzysz?
                  warka 113 Roggenbier
                  skład
                  • pilzneński 2000g
                  • żytni 2000g
                  • biscut 200g
                  • pszenica palona 8g
                  • marynka granulat 10g

                  zacieranie
                  • 44°C 30 min
                  • 52°C 15 min
                  • 62°C 30 min
                  • 1/3 do dekokcji
                  • ---- 72°C -15 min
                  • ----- gotowanie 15 min
                  • dodanie do zacieru głównego
                  • dodanie pszenicy palonej
                  • ustalenie temp na 72 °C - 25 min

                  właśnie sie filtruje
                  Last edited by anteks; 26-11-2008, 11:13.
                  Mniej książków więcej piwa

                  Comment

                  • anteks
                    maruda
                    • 08-2003
                    • 10737

                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
                    [
                    właśnie sie filtruje
                    jak krew z nosa ale wyciągnąłem wężyk przepłukałem , zamontowałem ponownie i ruszyło.
                    Mniej książków więcej piwa

                    Comment

                    • anteks
                      maruda
                      • 08-2003
                      • 10737

                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
                      jak krew z nosa ale wyciągnąłem wężyk przepłukałem , zamontowałem ponownie i ruszyło.
                      myślę że to nie był zatkany wężyk tylko zagięty
                      wyszło 20l 13 blg zadane 3068
                      Mniej książków więcej piwa

                      Comment

                      • anteks
                        maruda
                        • 08-2003
                        • 10737

                        warka 114 dubel

                        warka 114 dubel
                        skład
                        • pilzneński 2500g
                        • monachijski 1000g
                        • pszeniczny 200g
                        • biscut 200g
                        • cukier brązowy 500g
                        • lubelski szyszka 20g
                        • marynka szyszka 10g

                        zacieranie
                        • 62°C - 40 min
                        • 72°C - 30 min
                        • 75°C - filtracja

                        gotowanie 90min
                        • 60min -marynka
                        • 15 min - lubelski + cukier

                        teraz studzenie
                        Mniej książków więcej piwa

                        Comment

                        • anteks
                          maruda
                          • 08-2003
                          • 10737

                          warka 114 dubel

                          wyszło 20l - 16 blg zadane Wyeast 3787 Trappist High Gravity
                          Last edited by anteks; 02-12-2008, 21:23.
                          Mniej książków więcej piwa

                          Comment

                          • anteks
                            maruda
                            • 08-2003
                            • 10737

                            warka 114

                            trzeci dzień fermantacji a piana wychodzi przez rurkę ( 20l w 30l fermentatorze )
                            Mniej książków więcej piwa

                            Comment

                            • anteks
                              maruda
                              • 08-2003
                              • 10737

                              warka 110

                              dzisiaj zabutelkowałem jeden z fermentatorów blg spadło do 4 , dodałem 7g cukru /l
                              Mniej książków więcej piwa

                              Comment

                              • anteks
                                maruda
                                • 08-2003
                                • 10737

                                warka 115 pils

                                warka 115 pils a taki dzisiaj mam plan
                                skład
                                • pilzneński 3700g
                                • carahell 300g

                                zacieranie
                                • 55°C - 20 min
                                • 62°C 40 min
                                • 72°C 35 min
                                • 75°C - filtracja
                                Mniej książków więcej piwa

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X
                                😀
                                🥰
                                🤢
                                😎
                                😡
                                👍
                                👎