BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
dzisiaj rozlełem warkę 46 pils piwko warzone 28.03.06 na cichej przebywalo od
19.04.06 blg początkowe 12 końcowe 2,5 wyszło 16,5 l dodane 120g cukru do refermentacji , w trakcie rozlewu próba piwaka butelkowanego przed cichą .
piana duża , silna goryczka baaardzo dobre
dzisiaj rozlew warki 45 Marcowe warzone 23.03.06 na cichej od 03.04.06
blg początkowe 14,7 końcowe 3 Pieknie sie wyklarowało. do refermentacji 120g cukru
Wyszło
28x0,5x
3x1l
2x0,25l
razem 17,5l
Ostatnia zmiana dokonana przez anteks; 2006-06-09, 15:00.
warka 48 Pale Ale została zabutelkowana blg początkowe 12 koncowe spadlo do 3
wyszło w sumie prawie 21l bursztunowego piwka .do refermentacji 140g/17l cukru
Proponuję proste piwo, na którego zrobienie sam nigdy nie mam czasu
Zasyp: pilzneński 97 % i np. Carafa I 3 % (lub inny we właściwej proporcji). Do tego neutralne smakowo drożdże, np. Irisch Ale.
Propozycja moja podyktowana jest tylko i wyłącznie moją własną zgnilizną i chęcią wyczekania, co innym taka mikstura przyniesie...
Jeden z kilku browarów w mieście grzechu, znajduje się na uboczu z dala od jaskiń hazardu, nieopodal początkowej stacji kolei jednoszynowej Monorail "Sahara".
Mniej więcej połowę powierzchni hali zajmuje browar, drugą połowę gwarny pub.
Browar ma olbrzymią moc....
Częstochowski Krąg Lokalny Towarzystwa Promocji Kultury Piwa BRACTWO PIWNE
zaprasza piwowarki i piwowarów domowych do wzięcia udziału w XI Częstochowskim Konkursie Piw Domowych Bractwa Piwnego
Termin konkursu będzie zgodny z V Częstochowskim Festiwalem...
Comment