Wypychanie niedoleżakowanego piwa na rynek
Collapse
X
-
Smutne w tym całym wątku jest to, że ktoś jako świadomy konsument domagał się informacji o produkcie i od razu zaczęła się stara śpiewka, że to bicie piany (lub hejterstwo używając nowoczesnego słownictwa), bo czepiać się można tylko dużych. Tyle razy przez browar.biz przewiał się temat, że jako świadomi piwosze chcemy mieć pełną informację o produkcie (miejscu warzenia, ekstrkacie itd.), a jak ART stawia pewne zarzuty i zadaje pytanie, dostaje emocjonalną i połowiczną odpowiedź od człowieka, który sam swego czasu pisał artykuły od prosumentach.
Mnie się przynajmniej rozjaśniło czemu mnie tak często boli łeb po 2-3 piwach.
Kopyr - broniłem Twojej wolności wypowiedzi (o Amberze i PR) a Ty sam chciałbyś tą wolność blokować innym (jeżeli nie zgadza się z "Twoją linią) - bo jak inaczej traktować Twój foch (wycofanie się z browaru)?
Żenada roku.Leave a comment:
-
Smutne w tym całym wątku jest to, że ktoś jako świadomy konsument domagał się informacji o produkcie i od razu zaczęła się stara śpiewka, że to bicie piany (lub hejterstwo używając nowoczesnego słownictwa), bo czepiać się można tylko dużych. Tyle razy przez browar.biz przewiał się temat, że jako świadomi piwosze chcemy mieć pełną informację o produkcie (miejscu warzenia, ekstrkacie itd.), a jak ART stawia pewne zarzuty i zadaje pytanie, dostaje emocjonalną i połowiczną odpowiedź od człowieka, który sam swego czasu pisał artykuły od prosumentach.
Mnie się przynajmniej rozjaśniło czemu mnie tak często boli łeb po 2-3 piwach.Leave a comment:
-
za butelkę 0,33l w sklepie zapłaciłem 7zł, po czym dzień później w ZUP, który jest pubem, za szklankę 0,5l trzeba było wyrzucić dyszkę. Wychodzi na to, że za cena jednostkowa jest niższa w pubie, a to rzecz niespotykana.
Rynek musi dojrzeć i tyle. I to zarówno rynek po stronie producentów, jak i po stronie konsumentów. Jeśli powstanie więcej nowych browarów, pojawi się więcej ciekawych piw, a odbiorcy będą bardziej świadomi w swoich wyborach, to wszystko z czasem się unormuje.
Fajnie jest właśnie na takim rynku jak Kraków, bo nie ma potrzeby rzucać się na każdą nowość. Jeśli dobrych piw pojawia się tu na tyle dużo, że nie nadążam z próbowaniem wszystkiego, to faile takie jak ten z Sępem można brać zupełnie na chłodno. Nie wyszło? Trudno, dopiję to co kupiłem i sięgnę po coś lepszego. Jeśli browar regularnie zawodzi, to zaczynam próbować przed zakupem i nie biorę nigdy w ciemno.
Mam nadzieję, że doczekamy czasów kiedy tak będzie w całej Polsce.Leave a comment:
-
Leave a comment:
-
Tak powiadasz? To znajdź mi proszę Cię bardzo jak forumowe wściekłe psy rzuciły się, aby rozszarpać Pintę. Która to Pinta niewątpliwie odniosła sukces, zdecydowanie im się udało. Ja tylko kojarzę krytykę ich etykiet, coś mi umknęło? Może haczyk tkwi jednak w czymś innym?Leave a comment:
-
Tak powiadasz? To znajdź mi proszę Cię bardzo jak forumowe wściekłe psy rzuciły się, aby rozszarpać Pintę. Która to Pinta niewątpliwie odniosła sukces, zdecydowanie im się udało. Ja tylko kojarzę krytykę ich etykiet, coś mi umknęło? Może haczyk tkwi jednak w czymś innym?Leave a comment:
-
-
-
Leave a comment:
-
Ciężko pracuję, by było mnie stać na piwa niszowe.
I choć wiele z nich mnie zawiodło, to szanuję kolesi, którym się chce coś robić.
Jak już pisałem, jestem stworzonym klientem docelowym. I tak jak mnie stworzono, tak samo można mnie zniechęcić.Leave a comment:
-
Jakby Edi i Koreb sprzedawali w większości swoje produkty w specjalistycznych sklepach i pubach to zapewne odczuliby to boleśnie, dlatego też bardzo sprytnie wg mnie wybrali inny sposób dystrybucji jak i inny target.Leave a comment:
-
-
Ją sądzę, że jednak poczekamy długo na zmianę na rynku. W dużych miastach już dokonała się rewolucja, ale nadchodzi druga fala popytu. Nie jest to skala jak w Krakowie czy innych dużych miastach, ale wkracza powszechność piw rzemieślniczych pod strzechy. Zwłaszcza jak kogoś na to stać. Czy bojkot b.bizowiczow Ediego czy Koreba spowodował zamknięcie tychże? Nie, bo są inni konsumenci, którzy to kupią. I tak będzie też z tymi wspomnianymi powyżej. Rewolucje mają to do siebie, że wymykają się rewolucjonistom z rąk i mam nadzieję, że w dobrym kierunku i we właściwe ręce trafią.Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2013-01-07, 13:01.Leave a comment: