Ekstremalne ostrości
Collapse
X
-
tak ale nie jak ktoś przesadzi,
wszystko mozna przedawkować , nawet wodę ....Leave a comment:
-
Pikantne potrawy są zdrowe.
Dobrze wpływają na układ pokarmowy.
Jem od lat i nie umarłem, o ile wiem.Leave a comment:
-
Być może to zleżały wakacyjny ogórek, ale cóż szkodzi przeczytać (za Wirtualną Polską).
Kucharz-amator z angielskiego Edlington zmarł po zjedzeniu superostrego sosu, który sam przygotował. Przyczyną zgonu był atak serca - pisze "Daily Mail".
33-letni Andrew Lee spierał się z bratem swojej dziewczyny o to, kto przygotuje najostrzejszą potrawę z papryczek chilli. W końcu z papryk, które uprawiał jego ojciec, przygotował słoik ostrego sosu. Przyniósł go do Michaela i zażądał, by go skosztował.
Wcześniej, jeszcze w domu, Andrew zjadł klopsy jagnięce, purée i talerz swojego sosu połączony z sosen Dolmio.
Nie wiem, czy Michael też zjadł ten sos. Ale Andrew później zaczął uskarżać się na swędzenie – opowiada siostra zmarłego, Claire.
Następnego ranka dziewczyna Andrew, Samantha, zauważyła, że mężczyzna nie może się obudzić i jest nieprzytomny. Wezwała karetkę, ale sanitariusze mogli już tylko stwierdzić zgon.
Andrew pracował na wózku widłowym i niedawno przeszedł badania medyczne potrzebne do pracy. Ich wynik był bardzo pozytywny. Prawdopodobną przyczyną śmierci było zatrzymanie pracy serca. Jak twierdzi rodzina, to ten pikantny sos spowodował takie zachowanie organizmu. Badanie toksykologiczne wskażą dokładne przyczyny zgonu.Leave a comment:
-
W knajpce "Mała Gruzja" w W-wie na Nowogrodzkiej można zakupić trochę regionalnych gruzińskich produktów. Zakupiłem ostrą pastę Ajika (Adzika). Jest naprawdę ostra, dobra i ma swój specyficzny smak, który nadaje jej oryginalności. Oprócz ostrych papryczek, drugi podstawowy składnik to kolendra. naprawdę polecam, mały słoiczek kosztuje 15 złLeave a comment:
-
Sposoby pomiaru ostrości, znalezione w sieci: http://www.focus.pl/newsy/zobacz/pub...tatorem-chili/Leave a comment:
-
W pażdzierniku jadę do Londynu na 3-4dni, mam nadzieję, że spróbuję wreszcie surowej papryczki Bhut Jolokia, wiem, gdzie ją tam kupić. Próbowałem większości sosów do 800.000, ale ta papryczka to killer, ma ponad 1.1mln. Wiem jak szybko i skutecznie zneutralizować ból w ustach i gardle, obawiam się niestety o drugi koniec, to zawsze są męki.
Leave a comment:
-
Znacznie mniej przyjemne od konsumpcji pikantności jest pozbywanie się ich z organizmu.
Leave a comment:
-
Nie spodziewaj się jakiegokolwiek smaku, tylko bólu i zimnego potu w takim razieLeave a comment:
-
Pół milijona. I to już wg mnie jest granica czucia jakiegokolwiek smaku potrawyLeave a comment:
-
Jersey Death nie ma aby 650.000? Powiem Ci, że to już jest przesada, mam Mega Death i to już ostro kopie po twarzy.Leave a comment:
-
Tak czy siak, mam ochotę zmierzyć się z czymś jeszcze ostrzejszym. Kusi mnie Jersey Death, 800.000 z hakiem plus, jak pisze Marcin, dobry smak. After Death i Effects są jednak dość octowe. Może jacyś warszawiacy szykują się do zamówienia z wrocławskiego sklepu? Taniej by wyszła przesyłka. A jeśli ktoś ma obawy, że nie wyczerpie swojego mordercy przed upływem terminu ważności, to chętnie przyjmę co łaska.
Chciałem sobie ostatnio kupić z 10 paczek chipsów ale jak zobaczyłem że zdrożały do ponad 10 zł odpusciłem sobieLeave a comment:
-
masłochiści, normalnie...
nam wyszło zbyt ostre leczo i będziemy rozcieńczać pomidorami i papryką. he he...
a tak w ogóle bardzo ciekawy wątek. okazuje się, że wszystko można opisać naukowo, nawet pieczenie w język.Leave a comment: