Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika petrus33
Wyświetlenie odpowiedzi
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Ekstremalne ostrości
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedziCzy ktoś z Warszawy by się pisał na wspólne zamówienie z ostrej kuchni? Powyżej 200 zł wysyłka jest darmowa.
www.ostrakuchnia.pl
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedziCzy ktoś z Warszawy by się pisał na wspólne zamówienie z ostrej kuchni? Powyżej 200 zł wysyłka jest darmowa.
www.ostrakuchnia.pl
Właśnie zamówiłem kilka zanzajerków i pewnie jutro zapukają do drzwi.
Szkoda, że nigdzie w Warszawie nie można dostać żadnych ostrzejszych sosików. W Kuchniach Świata są sosy Mama Africa, ale one mają zaledwie 3000-4000 SHU, także żadna atrakcja dla mnie.
Ostatnio kupiłem z czystej ciekawości Tabasco Cayenne w Leclercu. To chyba była jakaś podróba, bo tak słabego sosu dawno już nie próbowałem.
A orientujesz się może, czy można dostać w stolicy ten najostrzejszy sos Tabasco Habanero ?
Leave a comment:
-
-
Czy ktoś z Warszawy by się pisał na wspólne zamówienie z ostrej kuchni? Powyżej 200 zł wysyłka jest darmowa.
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedziA rozważałeś kupno jakiegoś kilerskiego sosu i dodawanie odrobiny do każdej butelki?
Moja małżonka twierdzi, że nie da się ze mną żyć bo strasznie wybrzydzam przy doborze żywności (o piwie nie wspomnę )
Leave a comment:
-
-
U mnie wygląda to następująco, kupuję np. ostatnio ajvar ( lub keczup) w wersji ostrej, kosztuję i porażka słodkie nijakie. "Ostre", że można zjeść całą zawartość słoika łyżeczką.
Następnie zaczyna się tuning, dodaję do smaku sól (lubię połączenie ostro słone), sos typu death evil (koncentrat bólu - dostałem kiedyś od Marusi próbkę) , chilli, ustalam proporcje żeby zachować smak i mam czego szukałem.
Leave a comment:
-
-
A rozważałeś kupno jakiegoś kilerskiego sosu i dodawanie odrobiny do każdej butelki?
Leave a comment:
-
-
Problem w tym, że Helmans to nie wydaje mi się ostry, szukam czegoś mocniejszego.
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika silvian Wyświetlenie odpowiedziPoszukuję dobrego, pikantnego, keczupu i w tym względzie liczę na kolegów i koleżanek radę. Nie pytam o jakiś przekombinowany sos, który rozpuszcza szkliwo na zębach tylko o ostry keczup. Ktoś ma jakiś pomysł?
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika silvian Wyświetlenie odpowiedziPoszukuję dobrego, pikantnego, keczupu i w tym względzie liczę na kolegów i koleżanek radę. Nie pytam o jakiś przekombinowany sos, który rozpuszcza szkliwo na zębach tylko o ostry keczup. Ktoś ma jakiś pomysł?
Leave a comment:
-
-
Poszukuję dobrego, pikantnego, keczupu i w tym względzie liczę na kolegów i koleżanek radę. Nie pytam o jakiś przekombinowany sos, który rozpuszcza szkliwo na zębach tylko o ostry keczup. Ktoś ma jakiś pomysł?
Leave a comment:
-
-
No i dobre masz wrażenia. W nasionach są śladowe ilości kapsaicyny. Ostrość papryczek pochodzi li tylko i wyłącznie z tkanki otaczającej nasiona, łożysko nasienne czy inną cholerę.
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedzi(...) na surowo dobrze kopie, jeśli się porządnie pestki pogryzie. (...)
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maggyk Wyświetlenie odpowiedziProszę nie nazywaj tradycyjnych zlotowych grzanek czosnkowych po prostu zapiekankami - to je obraża.
Leave a comment:
-
Leave a comment: