Tak, można kilka złotych taniej. 2-3 tyg i masz w domu
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika rowdy
Ok dzięki. Skalę znam. Chodziło mi tylko o wygląd samego urządzenia w kontekście zdjęcia które wrzucił Anteks (jak zrobił fotkę odczytu blg na tak małym urządzeniu? ). Koniec OT.
Ok dzięki. Skalę znam. Chodziło mi tylko o wygląd samego urządzenia w kontekście zdjęcia które wrzucił Anteks (jak zrobił fotkę odczytu blg na tak małym urządzeniu? ). Koniec OT.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ontario_ab
Chodzi mi o górną część mieszadła z napędem, mocowanie do gara. Dobrze widzę, że masz "śmigła" na dole i w połowie ?
I pytanie o dno gara. Widzę, że jest całe metalowe, ja mam w swoim (Severin) takie szare, niby gumowe koło pod którym są grzałki. Zastanawiam się czy ta guma nie reaguje z zacierem czy brzeczką.
Po niedzieli chyba będzie warzenie to zfocę
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika HokusProkus
Anteks, patent z druciakiem na końcu wężyka, w celu odfiltrowania chmielin z chmielenia na zimno przed rozlewem, to Twój pomysł czy gdzieś to podpatrzyłeś?? Wczoraj wypróbowałem i pomysł sprawia się rewelacyjnie. Byłem pod ogromnym wrażeniem i bardzo Ci za niego dziękuję .
Powiedz tylko czy druciaki używasz jednorazowo, czy płuczesz je i używasz ponownie?? Na pierwszy ogień kupiłem take po 2,5 zł za sztukę, podobno mają być nierdzewne. Łatwo to się nie płucze, ale jakoś chyba doczyściłem, zobaczę co się z tym stanie po jakimś czasie. Ale widziałem też dużo tańsze druciaki, może stosować je jako jednorazówki.
Gdzieś widziałem jako odchmielacz po gotowaniu, spróbowałem do odchmielania na zimno
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgoda
Jak wypłuczesz porządnie gorącym roztworem NaOH, to powinno dać się użyć wielokrotnie, tylko że to skórka niewarta wyprawki, w Lidlu druciaki po 2zł za 2 sztuki...
na zimno jeden raz( ostatnio użyłem go do filtrowania na gorąco) w lidlu 3 szt po 3zl
Ostatnia zmiana dokonana przez anteks; 2014-02-12, 23:05.
Jak wypłuczesz porządnie gorącym roztworem NaOH, to powinno dać się użyć wielokrotnie, tylko że to skórka niewarta wyprawki, w Lidlu druciaki po 2zł za 2 sztuki...
Anteks, patent z druciakiem na końcu wężyka, w celu odfiltrowania chmielin z chmielenia na zimno przed rozlewem, to Twój pomysł czy gdzieś to podpatrzyłeś?? Wczoraj wypróbowałem i pomysł sprawia się rewelacyjnie. Byłem pod ogromnym wrażeniem i bardzo Ci za niego dziękuję .
Powiedz tylko czy druciaki używasz jednorazowo, czy płuczesz je i używasz ponownie?? Na pierwszy ogień kupiłem take po 2,5 zł za sztukę, podobno mają być nierdzewne. Łatwo to się nie płucze, ale jakoś chyba doczyściłem, zobaczę co się z tym stanie po jakimś czasie. Ale widziałem też dużo tańsze druciaki, może stosować je jako jednorazówki.
Częstochowski Krąg Lokalny Towarzystwa Promocji Kultury Piwa BRACTWO PIWNE
zaprasza piwowarki i piwowarów domowych do wzięcia udziału w XI Częstochowskim Konkursie Piw Domowych Bractwa Piwnego
Termin konkursu będzie zgodny z V Częstochowskim Festiwalem...
Browar kontraktowy z miasteczka Nové Strašecí w Czechach Środkowych. Warzą komercyjnie od 2017 r. (wcześniej piwowarzy domowi).
Piwo uwarzone z okazji mistrzostw świata w hokeju.
Przestronny lokal z samoobsługowym barem tworzącej się sieci Cybertap. Vis a vis Browariatu.
Plus za bezpłatną kartę, którą doładowujesz przy kasie i leje się ile tam się chce w ramach dostępnego budżetu. Różne szkła do wyboru. Gastronomia - jest tu pizzeria. Ogródek na...
Leave a comment: