Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Anteks piwowarzy

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • anteks
    maruda
    • 08-2003
    • 10737

    Warka 208 jasna belgijka

    Warka 208 jasna belgijka 28.09.11
    Skład
    - pilzneński 4000g
    - pszeniczny 300g
    - carabelg 200g
    - marynka gran 25g
    - lubelski gran 20g
    - cukier 1000g

    Zacieranie
    - 55°C 15 min
    - 62°C 20 min
    - 72°C 50 min

    Gotowanie 60 min
    - 0' Marynka
    - 50' Lubelski i cukier
    Zadane THG
    Mniej książków więcej piwa

    Comment

    • anteks
      maruda
      • 08-2003
      • 10737

      Skubane wychodzą z wiadra
      Mniej książków więcej piwa

      Comment

      • anteks
        maruda
        • 08-2003
        • 10737

        Warka 209 pszenica

        Dzisiaj zacieranie 209 pszenica
        skład
        • pszeniczny 2100g
        • pilzneński 2000g
        • Marynka granulat 25 g
        zacieranie
        - 44°C 15 min
        - 55°C 15min
        - 62°C 40min
        - 72°C 25 min
        Jutro cdn
        Mniej książków więcej piwa

        Comment

        • anteks
          maruda
          • 08-2003
          • 10737

          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
          • Marynka granulat 25 g
          Przepraszam , nastąpić pomyłek Lubelski 25g
          Gotowanie 60 min , cały chmiel od początku.
          Mniej książków więcej piwa

          Comment

          • anteks
            maruda
            • 08-2003
            • 10737

            Wyszło jakieś 22l 12blg , zadane stefanami
            Mniej książków więcej piwa

            Comment

            • dreads
              Basowy
              • 09-2009
              • 520

              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
              zadane stefanami
              a nie Szczepanami? tak będzie chyba prawidłowo, a i jakoś bardziej po piwowarsku.
              Sorry za zaśmiecenie wątku, ale z drugiej strony to dobry sposób na jego zaprenumerowanie

              Comment

              • anteks
                maruda
                • 08-2003
                • 10737

                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dreads Wyświetlenie odpowiedzi
                a nie Szczepanami? tak będzie chyba prawidłowo, a i jakoś bardziej po piwowarsku.
                Sorry za zaśmiecenie wątku, ale z drugiej strony to dobry sposób na jego zaprenumerowanie
                Nie jestem germanistą, ale stefany bardziej mi pasują
                Mniej książków więcej piwa

                Comment

                • anteks
                  maruda
                  • 08-2003
                  • 10737

                  warka 210

                  Warka 210
                  Skład
                  • Pilzneński 4000g
                  • Marynka gran 30g
                  • Lubelski gran 30g
                  Zacieranie
                  • 62°C 40 min
                  • 72 °C 20 min
                  Gotowanie 70 min
                  • 10' Marynka
                  • 55' Lubelski
                  Zadane W34/70
                  Mniej książków więcej piwa

                  Comment

                  • anteks
                    maruda
                    • 08-2003
                    • 10737

                    Warka 209

                    Warka 209 Pszenica rozlana do butelek z dodatkiem cukru-8g/l
                    Mniej książków więcej piwa

                    Comment

                    • anteks
                      maruda
                      • 08-2003
                      • 10737

                      Warka 211

                      Warka 211 warzona 12.11.2011
                      Skład
                      • Pilzneński 5000g
                      • Marynka granulat 25g
                      • Lubelski granulat 40g
                      Zacieranie
                      • 55°C 20 min
                      • 62°C 40 min
                      • 72°C 40 min
                      Gotowanie 70 min
                      • 10' Marynka
                      • 60' Lubelski
                      Wyszło jakieś 25l około 12 blg
                      Zadane gęstwo W34/70
                      Mniej książków więcej piwa

                      Comment

                      • anteks
                        maruda
                        • 08-2003
                        • 10737

                        Warka 213

                        Warka 213 08.12.11
                        Skład
                        • Pilzneński 5000g
                        • Mieszanka Pilzneńskiego i pszenicznego 500g
                        • Marynka granulat 30g
                        • Lubelski granulat 40g
                        • Garść Halltertau Tradition
                        Zacieranie w lodówce turystycznej
                        • 72-65 'C -120 min
                        Gotowanie 90 min
                        • 10' Marynka
                        • 80' Lubelski
                        • Po wyłączeniu palnika Hallertau
                        Wyszło około 30l 12blg, zadane 2124
                        Mniej książków więcej piwa

                        Comment

                        • anteks
                          maruda
                          • 08-2003
                          • 10737

                          Dzisiaj naśrutowałem ponad 50kg różnych słodów, czas zabrać się za warzenie
                          Mniej książków więcej piwa

                          Comment

                          • anteks
                            maruda
                            • 08-2003
                            • 10737

                            Warka 214
                            Skład
                            • Pilzneński 4000g
                            • Marynka 25g
                            • Lubelski 40g
                            Zacieranie
                            • 62°C 25min
                            • 72°C 40 min
                            Gotowanie 60min
                            • 0' Marynka
                            • 50' Lubelski
                            Testowane nowe mieszadło oraz filtrator z rurek miedzianych
                            Mniej książków więcej piwa

                            Comment

                            • LeoxxX
                              Senior
                              • 03-2010
                              • 224

                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
                              Dzisiaj naśrutowałem ponad 50kg różnych słodów, czas zabrać się za warzenie
                              Jak to jest z przechowywaniem ześrutowanego słodu. Traci na jakości, wydajności po 3, 6 miesiącach?

                              Comment

                              • anteks
                                maruda
                                • 08-2003
                                • 10737

                                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika LeoxxX Wyświetlenie odpowiedzi
                                Jak to jest z przechowywaniem ześrutowanego słodu. Traci na jakości, wydajności po 3, 6 miesiącach?
                                Za 3 miesiące to nie będzie po nim śladu
                                Mniej książków więcej piwa

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X
                                😀
                                🥰
                                🤢
                                😎
                                😡
                                👍
                                👎