Browar domowy - Cztery Gwiazdki / Świński Ryjek: Art, Maggyk & przyjaciele
Collapse
X
-
To będzie porter z nutką górniakową - też dobryObawiam się, że mój też tę nutkę uzyska, bo temperatury coś kurza twarz spadać nie chcą. Od kiedy robię dolną fermentację, to lato mogło by dla mnie nie istnieć
Leave a comment:
-
I wczoraj jeszcze:
#39 A Porter
3 kg Słód Pilzneński Strzegom
3 kg Słód Monachijski Strzegom
0,8 kg Słód Karmelowy Jasny Strzegom
0,15 kg Słód palony żywiecki (dzięki Grzesiu!)
0,05 kg Słód Karmelowy Ciemny Strzegom
Zacieranie infuzyjne:
- 64°C - 35 min
- 72°C - 25 min
mash out
100 g Marynka na 90 min
50 g Lubelski na 30 min
Drożdże Wyeast Czech Pils (dzięki Marusia!)
#39 B Wysłodkowe Miodowe 11*BLG
8l 5*blg wysłodkowego po Porterze + 500g miodu
27 g Marynka na 60 min
13 g Lubelski na 10 min
Drożdże Wyeast Scottish AleOstatnia zmiana dokonana przez ART; 2010-03-20, 17:26.Leave a comment:
-
#38 Ala Grodziskie
1 kg wędzony
1,5 pszeniczny
Zacieranie:
- 44°C - 10 min
- 52°C - 10 min
- 69°C - 90 min
mash out
35 g lubelskiego na 60 min
15 g lubelskiego na 10 min
Drożdże Grodziskie od braci D. - dzięki chłopakiLeave a comment:
-
#37 Robust Porter 14 BLG
Wyszło ok. 25 litrów.
Jak by ktoś miał na zbyciu butelki i był przypadkiem z Opola czy też Wrocławia bardzo chętnie przyjmiemy.Leave a comment:
-
#37 Robust Porter 14 BLG
warka ma docelowo mieć 20 litrów, choć liczę na więcej
Słód pale ale 3,40 kg
Słód karmelowy jasny 0,4 kg
Słód Karamel Pils 0,4 kg
Słód czekoladowy Brewferm 0,2 kg
Słód barwiący 0,2 kg
Chmiel Magnum, granulat, 30 g
Chmiel Lubelski, granulat, 20 g
Zacieranie:
- 70°C - 90 min
negatywna próba jodowa
barwiący 10 min
mash out
30 g Magnum na 60 min
20 g Lubelskiego na 10 min
Wyeast 1056 American AleOstatnia zmiana dokonana przez Maggyk; 2010-02-18, 10:58.Leave a comment:
-
#37 Robust Porter 14 BLG
warka ma docelowo mieć 20 litrów, choć liczę na więcej
Słód pale ale 3,40 kg
Słód karmelowy jasny 0,4 kg
Słód Karamel Pils 0,4 kg
Słód czekoladowy Brewferm 0,2 kg
Słód barwiący 0,2 kg
Chmiel Magnum, granulat, 30 g
Chmiel Lubelski, granulat, 20 g
Zacieranie:
- 70°C - 90 min
negatywna próba jodowa
barwiący 10 min
mash out
30 g Magnum na 60 min
20 g Lubelskiego na 10 min
Wyeast 1056 American AleLeave a comment:
-
Jeny - no nie chciałam wyjść na nieskromną osobę, ale jak już się prosicie - to wszystko przez to, że ja tak świetnie zacieram - będę robić kursy machania łyżką w garzeLeave a comment:
-
Related Topics
Collapse
-
Zeszły rok wypadł nam bezurlopowo dzięki różnym niefartownym wydarzeniom.
Tym razem nie odpuścimy sobie odpoczynku by zebrać siły na nowe wyzwania oraz podstawowe codzienne czynności w prowadzeniu Centrum Piwowarstwa / browar.bizu.
Przerwa urlopowa wypada nam między 14 a...-
Channel: Centrum Piwowarstwa w Browarbizie
-
-
Drodzy Piwowarzy!
11 - 27 lipca - nieczynne - urlop!
Zamówienia wysyłamy do 10. lipca - czwartek - włącznie,
potem - począwszy od poniedziałku, 28. lipca...
-
Channel: Centrum Piwowarstwa w Browarbizie
2025-06-30, 19:39 -
-
Witajcie, mam pytanie odnośnie warzenia piwa z brewkitu. Otóż zainteresował mnie ten zestaw:
https://www.homebrewing.pl/os-brew-o...7-kg-p-56.html
Zamierzam to piwo warzyć w piwnicy (temperatura wynosi tam ok. 16-17 stopni), jednak nie wiem...-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Egilsstaðir to miasteczko (zamieszkałe przez ok. 2,5 tys. mieszkańców) będące komunikacyjnym centrum środkowo-wschodniej Islandii, które jest zwornikiem w regionie Austurland. Z Egilsstaðir można udać się do Seyðisfjörður - portu (można tu kupić ciekawe piwa warzone dla miejscowych sklepów...
-
Channel: Islandia
2024-10-27, 01:16 -
-
Cześć wszystkim
Dopiero zaczynam przygodę z piwowarstwem. Zakupiłem zestaw startowy z brew kitem Finlandia Premium Lager i nastawiłem pierwszą warkę. 21 litrów gotowego nastawu, po 2 tygodniach fermentacji w 21 stopniach, na drożdżach z zestawu zlane na cichą (BLG początkowe 10,...-
Channel: Kołyska piwowarska
-
- Loading...
- Koniec listy.
Leave a comment: