
Browar domowy - Cztery Gwiazdki / Świński Ryjek: Art, Maggyk & przyjaciele
Collapse
X
-
No to zatem to ten barwiący słód co go zapomniałem z CP i zastąpiłem własnym z 2005 roku -
Nie było 5 kg na pewno - po prostu nowy śrutownik się sprawdza w praktyceLeave a comment:
-
-
#36 Schwarzbier 12 BLG
Słód pilzneński 2 kg
Słód monachijski 2 kg
Słód barwiący 0,3 kg
Chmiel Lubelski, granulat, 50 g
12 litrów wody
Zacieranie:
- 62°C - 45 min
- 72°C - 50 min
negatywna próba jodowa
barwiący 10 min
mash out
30 g lubelskiego na 60 min
20 g lubelskiego na 10 min
S-23Leave a comment:
-
-
Przemowi juz mówiłem , są plastikowe zakręcane 100ml. pogoda jednak nie sprzyja wysyłkom , może w Zielonej za miesiąc ?Ostatnia zmiana dokonana przez anteks; 2010-02-03, 19:39.Leave a comment:
-
Belgijskiego Pale Ale wyszło coś około 25 litrów 12 BLG.
#35 Ala Grodziskie
1 kg wędzony
1,5 pszeniczny
Zacieranie:
- 44°C - 10 min
- 52°C - 10 min
- 69°C - 90 min
mash out
35 g lubelskiego na 60 min
15 g lubelskiego na 10 min
s-04
Przemo takie pojemniczki to dość spore mają chyba, choć my to zawsze z małych słoiczków korzystaliśmy dobrze opatulonych folią bąbelkową i jakoś dawało radę.Leave a comment:
-
Dokładnie, tej z PoznaniaSam jestem zdziwiony że drożdże po tylu latach jeszcze żyją.Maciej namnożył wstępnie na ekstrakcie ze trzy razy, a w zeszły piatek uwarzyliśmy grodzisza, zadaliśmy drożdże i po 14 h pięknie ruszyły
bardzo ładny zapach i pianka ekstra
Leave a comment:
-
-
A tak wogóle mam pytanie, do jakich pojemników wlać tą gęstwę, bo normalnie trzymał bym w litrowych do kiszenia ogórków, ale do transportu to nie za bardzo się nadają.Najlepiej, myslę, wybiore sie do apteki po jakies plastikowe ale nie wiem jakie maja największe.Co Wy na to ?Leave a comment:
-
Dokładnie, tej z PoznaniaSam jestem zdziwiony że drożdże po tylu latach jeszcze żyją.Maciej namnożył wstępnie na ekstrakcie ze trzy razy, a w zeszły piatek uwarzyliśmy grodzisza, zadaliśmy drożdże i po 14 h pięknie ruszyły
bardzo ładny zapach i pianka ekstra
Leave a comment:
-
-
Related Topics
Collapse
-
Zeszły rok wypadł nam bezurlopowo dzięki różnym niefartownym wydarzeniom.
Tym razem nie odpuścimy sobie odpoczynku by zebrać siły na nowe wyzwania oraz podstawowe codzienne czynności w prowadzeniu Centrum Piwowarstwa / browar.bizu.
Przerwa urlopowa wypada nam między 14 a...-
Channel: Centrum Piwowarstwa w Browarbizie
-
-
Witajcie, mam pytanie odnośnie warzenia piwa z brewkitu. Otóż zainteresował mnie ten zestaw:
https://www.homebrewing.pl/os-brew-o...7-kg-p-56.html
Zamierzam to piwo warzyć w piwnicy (temperatura wynosi tam ok. 16-17 stopni), jednak nie wiem...-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Egilsstaðir to miasteczko (zamieszkałe przez ok. 2,5 tys. mieszkańców) będące komunikacyjnym centrum środkowo-wschodniej Islandii, które jest zwornikiem w regionie Austurland. Z Egilsstaðir można udać się do Seyðisfjörður - portu (można tu kupić ciekawe piwa warzone dla miejscowych sklepów...
-
Channel: Islandia
2024-10-27, 01:16 -
-
Cześć wszystkim
Dopiero zaczynam przygodę z piwowarstwem. Zakupiłem zestaw startowy z brew kitem Finlandia Premium Lager i nastawiłem pierwszą warkę. 21 litrów gotowego nastawu, po 2 tygodniach fermentacji w 21 stopniach, na drożdżach z zestawu zlane na cichą (BLG początkowe 10,...-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Piwo z małego browaru restauracyjnego w Görlitz, 100m od pieszego mostu granicznego. Określane jest jako czeski Pils. Alkohol 4,7%, ekstraktu brak, jest za to informacja o zalecanej temperaturze serwowania wynoszącej 6-7 stopni. Piwo jest mętne, co jest zaskakujące, jak na Pilsa. Zapach bardzo...
-
Channel: Niemcy
2024-11-20, 11:41 -
- Loading...
- Koniec listy.
Leave a comment: