Browar domowy - Cztery Gwiazdki / Świński Ryjek: Art, Maggyk & przyjaciele
Collapse
X
-
Jeny - no nie chciałam wyjść na nieskromną osobę, ale jak już się prosicie - to wszystko przez to, że ja tak świetnie zacieram - będę robić kursy machania łyżką w garze
-
-
No to zatem to ten barwiący słód co go zapomniałem z CP i zastąpiłem własnym z 2005 roku
Leave a comment:
-
Nie było 5 kg na pewno - po prostu nowy śrutownik się sprawdza w praktyce
Leave a comment:
-
-
#36 Schwarzbier 12 BLG
Słód pilzneński 2 kg
Słód monachijski 2 kg
Słód barwiący 0,3 kg
Chmiel Lubelski, granulat, 50 g
12 litrów wody
Zacieranie:
- 62°C - 45 min
- 72°C - 50 min
negatywna próba jodowa
barwiący 10 min
mash out
30 g lubelskiego na 60 min
20 g lubelskiego na 10 min
S-23Leave a comment:
-
-
Przemowi juz mówiłem , są plastikowe zakręcane 100ml. pogoda jednak nie sprzyja wysyłkom , może w Zielonej za miesiąc ?Ostatnia zmiana dokonana przez anteks; 2010-02-03, 18:39.Leave a comment:
-
Belgijskiego Pale Ale wyszło coś około 25 litrów 12 BLG.
#35 Ala Grodziskie
1 kg wędzony
1,5 pszeniczny
Zacieranie:
- 44°C - 10 min
- 52°C - 10 min
- 69°C - 90 min
mash out
35 g lubelskiego na 60 min
15 g lubelskiego na 10 min
s-04
Przemo takie pojemniczki to dość spore mają chyba, choć my to zawsze z małych słoiczków korzystaliśmy dobrze opatulonych folią bąbelkową i jakoś dawało radę.Leave a comment:
-
o FAK!! Kogo trzeba zabić, żeby to dostać??Dokładnie, tej z Poznania
Sam jestem zdziwiony że drożdże po tylu latach jeszcze żyją.Maciej namnożył wstępnie na ekstrakcie ze trzy razy, a w zeszły piatek uwarzyliśmy grodzisza, zadaliśmy drożdże i po 14 h pięknie ruszyły
bardzo ładny zapach i pianka ekstra
Leave a comment:
-
-
A tak wogóle mam pytanie, do jakich pojemników wlać tą gęstwę, bo normalnie trzymał bym w litrowych do kiszenia ogórków, ale do transportu to nie za bardzo się nadają.Najlepiej, myslę, wybiore sie do apteki po jakies plastikowe ale nie wiem jakie maja największe.Co Wy na to ?Leave a comment:
-
Dokładnie, tej z Poznania
Sam jestem zdziwiony że drożdże po tylu latach jeszcze żyją.Maciej namnożył wstępnie na ekstrakcie ze trzy razy, a w zeszły piatek uwarzyliśmy grodzisza, zadaliśmy drożdże i po 14 h pięknie ruszyły
bardzo ładny zapach i pianka ekstra
Leave a comment:
Related Topics
Collapse
-
Drodzy Piwowarzy!
11 - 27 lipca - nieczynne - urlop!
Zamówienia wysyłamy do 10. lipca - czwartek - włącznie,
potem - począwszy od poniedziałku, 28. lipca
...
-
Channel: Centrum Piwowarstwa w Browarbizie
2025-06-30, 18:39 -
-
Zeszły rok wypadł nam bezurlopowo dzięki różnym niefartownym wydarzeniom.
Tym razem nie odpuścimy sobie odpoczynku by zebrać siły na nowe wyzwania oraz podstawowe codzienne czynności w prowadzeniu Centrum Piwowarstwa / browar.bizu.
Przerwa urlopowa wypada nam między 14 a...-
Channel: Centrum Piwowarstwa w Browarbizie
-
-
Witajcie, mam pytanie odnośnie warzenia piwa z brewkitu. Otóż zainteresował mnie ten zestaw:
https://www.homebrewing.pl/os-brew-o...7-kg-p-56.html
Zamierzam to piwo warzyć w piwnicy (temperatura wynosi tam ok. 16-17 stopni), jednak nie wiem...-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Egilsstaðir to miasteczko (zamieszkałe przez ok. 2,5 tys. mieszkańców) będące komunikacyjnym centrum środkowo-wschodniej Islandii, które jest zwornikiem w regionie Austurland. Z Egilsstaðir można udać się do Seyðisfjörður - portu (można tu kupić ciekawe piwa warzone dla miejscowych sklepów...-
Channel: Islandia
2024-10-27, 00:16 -
-
Wiele lat temu w Browarze Fortuna był podobno Zlot browar.biz, jednak na pewno w nim nie uczestniczyłem, więc nie było okazji do zwiedzenia tak zasłużonego browaru. Inna sprawa, że 15-20 lat temu był to jednak dużo mniejszy browar. Gdy 7 lat temu głównym piwowarem został Marcin Ostajewski...-
Channel: Wielkopolskie
-
- Loading...
- Koniec listy.
Może to było 5 kg słodu? Jakaś rzeczywiście podejrzana wydajnośc, mi z 4 kg jakoś więcej niż 22 litry 12-stki nie chce wyjśc - gratki
Leave a comment: