Browar domowy - Cztery Gwiazdki / Świński Ryjek: Art, Maggyk & przyjaciele

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • ART
    replied
    Napisze sobie jeszcze jednego posta żeby totalnie zawładnąć stroną główną swoim nickiem
    Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2011-09-29, 04:14. Powód: Humor sytuacyjny

    Leave a comment:


  • przemo70
    replied
    Chyba że tak, jesteś usprawiedliwiony
    P.S. Milo jest tak znaleźć pełen fermentor , muszę u mnie sprawdzić, może mi się też jakiś zapodział

    Leave a comment:


  • ART
    replied
    Jednak trochę mało gazu.

    Leave a comment:


  • przemo70
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART
    Ostatnio cicho w temacie, a przecież coś się dzieje - u nas sezon otwarty został zabutelkowaniem witbiera który zapomniany stał na cichej od czerwca
    Arturro po co butelkowaleś, trzeba było otworzyć kranik i wychłeptać, toż to już dobrze wyleżakowany ten witek

    Leave a comment:


  • ART
    replied
    Ostatnio cicho w temacie, a przecież coś się dzieje - u nas sezon otwarty został zabutelkowaniem witbiera który zapomniany stał na cichej od czerwca

    Leave a comment:


  • Maggyk
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
    Gdzie fermentujecie te dolniaki ?
    W piwnicy w domu rodziców Kiedyś wsadzaliśmy do lodówy wraz z jedzeniem, ale prawie do każdego się coś przyplątało. Nie są to idealne warunki, ale mi to nie przeszkadza.

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Gdzie fermentujecie te dolniaki ?

    Leave a comment:


  • Maggyk
    replied
    #54 Vienna Lager 12 BLG
    4 kg wiedeńskiego Steinbach

    zacieranie:
    52 st. C - 15 minut
    62 st. C - 60 minut
    72 st. C - 10 minut

    Chmielenie:
    Hallertauer Tradition 2010 - 35 g
    Hallertauer Tradition 2010 - 15 g

    Drożdże:
    Wyeast 2000 Budvar Lager

    Leave a comment:


  • Maggyk
    replied
    #53 Mocny Grodzisz 11 BLG

    1,3 kg słodu wędzonego Steinbach
    1,5 kg pilzneńskiego Soufflet
    0,5 pszenicznego Steinbach

    Zacieranie
    69 st. C - 90 minut

    Chmielenie
    32 g Spalt Spalter granulat na 60 min
    15 g Spalt Spalter granulat na 10 min

    Drożdże - s -33
    uwarzono 17 marca 2011

    Leave a comment:


  • ART
    replied
    Kryzys. Ważenie słodów bywa kłopototwórczym czynnikiem w związku

    Leave a comment:


  • leona
    replied
    A mnie przy zasypie niemal identycznym wyjdzie 18 l 12 Blg.
    Na dodatek żona, zalegalizowana a okoniem dzisiaj stanęła wobec browaru

    Leave a comment:


  • ART
    replied
    Może się i zepsuł, ale i tak zalegalizowany

    Leave a comment:


  • Maggyk
    replied
    Zepsuł się mąż - wyszło około 21,5 litra 14 BLG. Tak z ciekawości jak to wydajność wg Promasha?
    Teraz trwa filtracja drugiego RP. Ciekawe ja temu pójdzie.

    Leave a comment:


  • Maggyk
    replied
    Waga jest legalizowana Mam refraktometr - sprawdzę ballingometrem. Zobaczymy część jeszcze pewnie z chmielinami zostanie, więc finalnie piwa będzie trochę mniej i może tu jest tajemnica pogrzebana.

    Leave a comment:


  • Seta
    replied
    Możliwości są trzy:
    1 masz popsutą wagę,
    2 masz zepsuty balingomierz,
    3 masz zepsutego męża.

    Leave a comment:

Related Topics

Collapse

Przetwarzanie...