
Browar domowy - Cztery Gwiazdki / Świński Ryjek: Art, Maggyk & przyjaciele
Collapse
X
-
Chyba że tak, jesteś usprawiedliwiony
P.S. Milo jest tak znaleźć pełen fermentor , muszę u mnie sprawdzić, może mi się też jakiś zapodziałLeave a comment:
-
Leave a comment:
-
Ostatnio cicho w temacie, a przecież coś się dzieje - u nas sezon otwarty został zabutelkowaniem witbiera który zapomniany stał na cichej od czerwcaLeave a comment:
-
-
#54 Vienna Lager 12 BLG
4 kg wiedeńskiego Steinbach
zacieranie:
52 st. C - 15 minut
62 st. C - 60 minut
72 st. C - 10 minut
Chmielenie:
Hallertauer Tradition 2010 - 35 g
Hallertauer Tradition 2010 - 15 g
Drożdże:
Wyeast 2000 Budvar LagerLeave a comment:
-
#53 Mocny Grodzisz 11 BLG
1,3 kg słodu wędzonego Steinbach
1,5 kg pilzneńskiego Soufflet
0,5 pszenicznego Steinbach
Zacieranie
69 st. C - 90 minut
Chmielenie
32 g Spalt Spalter granulat na 60 min
15 g Spalt Spalter granulat na 10 min
Drożdże - s -33
uwarzono 17 marca 2011Leave a comment:
-
A mnie przy zasypie niemal identycznym wyjdzie 18 l 12 Blg.
Na dodatek żona, zalegalizowana a okoniem dzisiaj stanęła wobec browaruLeave a comment:
-
Zepsuł się mąż- wyszło około 21,5 litra 14 BLG. Tak z ciekawości jak to wydajność wg Promasha?
Teraz trwa filtracja drugiego RP. Ciekawe ja temu pójdzie.Leave a comment:
-
Waga jest legalizowanaMam refraktometr - sprawdzę ballingometrem. Zobaczymy część jeszcze pewnie z chmielinami zostanie, więc finalnie piwa będzie trochę mniej i może tu jest tajemnica pogrzebana.
Leave a comment:
-
Możliwości są trzy:
1 masz popsutą wagę,
2 masz zepsuty balingomierz,
3 masz zepsutego męża.Leave a comment:
Related Topics
Collapse
-
Zeszły rok wypadł nam bezurlopowo dzięki różnym niefartownym wydarzeniom.
Tym razem nie odpuścimy sobie odpoczynku by zebrać siły na nowe wyzwania oraz podstawowe codzienne czynności w prowadzeniu Centrum Piwowarstwa / browar.bizu.
Przerwa urlopowa wypada nam między 14 a...-
Channel: Centrum Piwowarstwa w Browarbizie
-
-
Drodzy Piwowarzy!
11 - 27 lipca - nieczynne - urlop!
Zamówienia wysyłamy do 10. lipca - czwartek - włącznie,
potem - począwszy od poniedziałku, 28. lipca...
-
Channel: Centrum Piwowarstwa w Browarbizie
2025-06-30, 19:39 -
-
Witajcie, mam pytanie odnośnie warzenia piwa z brewkitu. Otóż zainteresował mnie ten zestaw:
https://www.homebrewing.pl/os-brew-o...7-kg-p-56.html
Zamierzam to piwo warzyć w piwnicy (temperatura wynosi tam ok. 16-17 stopni), jednak nie wiem...-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Egilsstaðir to miasteczko (zamieszkałe przez ok. 2,5 tys. mieszkańców) będące komunikacyjnym centrum środkowo-wschodniej Islandii, które jest zwornikiem w regionie Austurland. Z Egilsstaðir można udać się do Seyðisfjörður - portu (można tu kupić ciekawe piwa warzone dla miejscowych sklepów...
-
Channel: Islandia
2024-10-27, 01:16 -
-
Cześć wszystkim
Dopiero zaczynam przygodę z piwowarstwem. Zakupiłem zestaw startowy z brew kitem Finlandia Premium Lager i nastawiłem pierwszą warkę. 21 litrów gotowego nastawu, po 2 tygodniach fermentacji w 21 stopniach, na drożdżach z zestawu zlane na cichą (BLG początkowe 10,...-
Channel: Kołyska piwowarska
-
- Loading...
- Koniec listy.
Leave a comment: