W 2013 powstały jeszcze dwie warki (Poznań):
22/13 Waiiti PA
23/13 Kohatu PA (ekstrakt)
2014
No i dziś nadszedł czas na rozruch w browarze. Tym bardziej, że zapasów już niewiele zostało, a do Zielonej Góry trzeba coś mieć

Na początek 1/14 American Wheat 12 BLG
pszeniczny Litovel 2,1 kg
pilzneński Soufflet 1,9 kg
pszeniczny karmelowy Steinbach 0,1 kg
Zacieranie:
44 st. C - 15 min
52 st C - 10 min
67 st C - do negatywnej
Chmielenie 70 min Amarillo szyszka 2013 50 g podzielone na 3 dawki i wrzucone na: 70 min, 30 min i 0 min
Drożdże: na razie nie wiem, rozbiłam pożywkę w Wyeast XL 1217 West Coast IPA - Private Collection, ale zrobiłam to dziś więc szanse na to, że napęcznieją odpowiednio są znikome. Najwyżej zadam Danstarami Bry.
Leave a comment: