Warka LXXXV- Wiejskie Ciemne 12°Blg (22-V-2007r.)
Przelane na cichą. Zeszło na 4°Blg.
Rudzki Browar Domowy "PIERON" 2007
Collapse
X
-
Warka LXXXIV-Czorny futer 12°Blg(20-V-2008r.)
Przelane na cichą. Zeszło na 3,4°Blg.Leave a comment:
-
Warka LXXXVI- Wiejskie Jasne 11°Blg (22-V-2007r.)
Składniki:
- pilzneński 4,7 kg;
- karmel wiedeński 0,7 kg;
- chmiel Marynka granulat 50 g;
- chmiel Lubelski granulat 45 g;
- drożdze suche S-04
Zacieranie:
- 15l wody do 70°C i słód
- podgrzanie na 67°C i 2,5h'
- podgrzanie do 76°C filtracja
Filtrowanie:
Po 10' przerwy.
Wysładzanie:
- po 5l
Chmielenie:
- 0' - goryczkowy
- 45'- aromatyczny
- 60' chłodzenie
Wydajność:
11°Blg i 26l+2,5 w butelce do refermentacji . Wydajność 61,5%.
Drożdże zadam jutro z rana.Leave a comment:
-
Warka LXXXV- Wiejskie Ciemne 12°Blg (22-V-2007r.)
Składniki:
- pilzneński 4,7 kg;
- karmel ciemny 0,5 kg;
- chmiel Marynka granulat 20 g;
- chmiel Lubelski granulat 30 g;
- drożdze suche S-04
Zacieranie:
- 15l wody do 70°C i słód
- podgrzanie na 67°C i 2,5h'
- podgrzanie do 76°C filtracja
Filtrowanie:
Po 10' przerwy.
Wysładzanie:
- po 5l
Chmielenie:
- 0' - goryczkowy
- 50'- aromatyczny
- 60' chłodzenie
Wydajność:
12°Blg i 25,5l+1,5 w butelce do refermentacji . Wydajność 66%.
Drożdże zadam jutro z rana.Leave a comment:
-
Warka LXXXIII - Bioły futer 11°Blg (3-V-2008r.)
Dziś rozlałem z dodatkiem 1,8l rezerwy do różnych flaszek patentowych oraz do jednej beczki 5l. Spadło do 2,3°Blg.Leave a comment:
-
Podobno powinno się gotować do całkowitego zaniku piany, u mnie to było od 8 do 12 minut, tyle że, zawsze przy słodach jasnych.Leave a comment:
-
Warka LXXXII - Flaps 12°Blg (30-IV-2008r.)
Kolejne piwo dziś rozlane z dodatkiem 1,5l rezerwy do 2 kegów 5l oraz 29 butelek 0,5l.
Spadło na 4°Blg. Piana znakomita a smak mocno palony-tak jak lubię.Leave a comment:
-
Warka LXXXI - www.browar.biz 17,5°Blg (29-IV-2008r.)
Dziś rozlałem z 1,6l rezerwy do flaszek: 27*0,5l, 39*0,3l. Zeszło na 5°Blg.Leave a comment:
-
Warka LXXXIV-Czorny futer 12°Blg(20-V-2008r.)
Dziś suche drożdże rozypałem po powierzchni. Temp. jest 19°C.Leave a comment:
-
Warka LXXXIV-Czorny futer 12°Blg(20-V-2008r.)
Warka LXXXIV - Czorny futer (20-V-20
No to wyszło 25,5l+1,8l rezerwy 12°Blg. Wydajność 68,5%.
Drożdże zadam jutro jak się schłodzi.Leave a comment:
-
-
Related Topics
Collapse
-
Browarek w niewielkiej wsi położonej około 9 km od Náchodu. Dojechać tu można pociągami do przystanku osobowego Olešnice (zatrzymuje się co drugi pociąg co dwie godziny) skąd spacerem do przejścia jest niecałe 3 km ładną widokowo trasą. Sama wieś jest bardzo ładna, położona na stoku...
-
Channel: Czechy
-
-
Piwa z tego browaru są zapewne znane większości bo dostępne również w Polsce, ja też piłem je wielokrotnie. Jednak nigdy nie było okazji zwiedzić zabytkowych wnętrz browaru, a jest to możliwe zasadniczo raz do roku w drugą sobotę września, gdy odbywają się Pivovarské slavnosti. W tym...
-
Channel: Czechy
-
-
Witam.
Wczoraj zrobiłem swoje drugie piwko, pierwsze z zacierania. Piwko pszeniczne z zestawu BA,Hefeweizen Jasne pszeniczne 13blg. Oczywiście,nie obyło się bez problemow i przemyśleń.- słód Weyermann® pszeniczny jasny - śrutowany,
- słód Weyermann® pilzneński - śrutowany,
- słód Weyermann®
-
Channel: Twoje warzenie
-
Witam. Jest to mój pierwszy post na forum. W swojej krótkiej karierze uwarzyłem póki co 6 warek z czego 2 z brewkitu. Piwka nie wyszły najgorzej. Mam jednak pytanie dotyczące mojej następnej warki. Zamówiłem zestaw surowców z browamatora BA Marcowe, Oktoberfestbier, w skład wchodzą:
...-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Duuużo wody w rzece Utracie upłynęło nim Browar Jabeerwocky wreszcie podjął produkcję piwa. Różne czynniki wpłynęły na to opóźnienie, generalnie są one znane ludziom z piwnej branży, więc nie będę się nimi tu zajmował. W każdym razie dużym zaskoczeniem było dla mnie gdy we wrześniu...
-
Channel: Browary polskie
-
- Loading...
- Koniec listy.
Leave a comment: