Humor zydowski

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• Mister
    replied
    Salcie , ty moje zlotko, a ty słyszalas, ze wynaleziono kosmetyk, który upiększa kobiety?
    Nie tylko słyszałam, ale i go uzywam.
    No tak, od razu wiedziałem, że to oszustwo.

Leave a comment:

• Mister
    replied
    Konduktor do pasażera Żyda:
    - Kupił pan bilet na pociąg osobowy, a jedzie pan ekspresem. Musi pan dopłacić różnicę.
    - Co znaczy musi? Dla mnie ten pociąg może sobie jechać wolniej. Ja mam czas.

Leave a comment:

• Mister
    replied
    Lejb Sobel ożenił się i do znudzenia wychwala kolegom zalety swej urodziwej połowicy. Pewnego dnie spotyka przyjaciela. Ten bierze go pod ramię i szepce do ucha:
    - Daj ty spokój z tym gadaniem. Śmieją się z ciebie. Czy ty nie wiesz, że twoja żona ma czterech kochanków?
    - I co z tego? - uśmiecha się Sobel - Wolę mieć dwadzieścia procent w dobrym interesie niż sto procent w złym...

Leave a comment:

• Mister
    replied
    Przychodzi Icek do rabiego i mówi:
    - słuchaj rabi, mam problem. Jak pewnie wiesz chcę się ożenić. Mam dwie kandydatki. Jedna jest piękna lecz boję się, że będzie mnie zdradzać. Druga jest zdecydowanie mniej urodziwa lecz wiem że na pewno będzie mi wierna. Co począć? Którą wybrać?
    Na to rabi po krótkim namyśle:
    - A sam powiedz co byś wolał - zjeść gówno w samotności, czy podzielić się ciastkiem?

Leave a comment:

• Mister
    replied
    Chaim leży w szpitalu epidemicznym. Stan pacjenta jest prawie beznadziejny. Nagle chory prosi o przyprowadzenie księdza. Prośba lotem błyskawicy obiega cały szpital. Nie może być inaczej: Żyd w obliczu śmierci chce się ochrzcić!
    Po chwili zjawia się dyrektor w towarzystwie pielęgniarek i ksiądz, do którego Chaim zwraca się cichym głosem:
    - Proszę, aby ksiądz wziął papier i pióro, chciałbym podyktować swoją ostatnią wolę.
    Kapelan posłusznie siada przy stoliku, a pacjent dyktuje:
    - Na synagogę przy Tłumackim przeznaczam dwadzieścia tysięcy złotych...
    Dyrektor nie wytrzymuje nerwowo:
    - Panie Chaim, jeśli przeznacza pan taką kupę pieniędzy na rzecz synagogi, to dlaczego wezwał pan księdza, a nie rabina?
    Chory uśmiecha się:
    - Panie dyrektorze, bądź pan mądry! Rabina - do szpitala chorób zakaźnych?!

Leave a comment:

• Mister
    replied
    Królowa angielska Wiktoria, która we wszystkich sprawach radziła się swego premiera, Żyda Disraelego, zadała mu raz pytanie:
    - Jaka jest różnica między nieszczęśliwym wypadkiem a nieszczęściem?
    - To proste - odpowiedział dyplomata - Gdyby mój najzawziętszy wróg lord Gladstone wpadł do morza, byłby to nieszczęśliwy wypadek. Gdyby go jednak ktoś wyciągnął z wody, byłoby to nieszczęście!

Leave a comment:

• Mister
    replied
    Rozmowa dwóch Żydów:
    - Słyszałem, że twoja żona niebezpiecznie zachorowała?
    - Niebezpiecznie - to przesada! Niebezpieczna jest ona jedynie wtedy, gdy cieszy się dobrym zdrowiem...

Leave a comment:

• Mister
    replied
    Kiedy pewien Żyd wrócił do domu z wesela, zapytano go, jakie było jedzenie. Odpowiedział:
    - Gdyby zupa była tak gorąca jak wino, a wino tak stare jak kurczaki, a kurczak tak tłusty jak panna młoda, byłoby to nadzwyczajne jedzenie.

Leave a comment:

• Mister
    replied
    Stary Żyd, fabrykant win, leży na łożu śmierci. Dookoła rodzina. On szepcze:
    - Teraz przekażę wam tajemnicę produkcji wina. Należy wziąć zleżałych śliwek,
    albo gruszek ulęgałek, albo obitych jabłek, albo...
    Jego syn nagle przerywa:
    - Tate, ja słyszałem, że wino robi się z winogron!!!
    - Też można...

Leave a comment:

• Mister
    replied
    Salcie, kiedy potrzebujesz pieniędzy jesteś dla mnie bardzo mila - mówi
    Mosiek do swojej połowicy.
    - Ach, Mosze, ale przecież ja zawsze jestem dla Ciebie miła...
    - No właśnie!!!

Leave a comment:

• mjp
    replied
    Nauczyciel w szkole wpisał Ickowi uwagę do dzienniczka:
    "Icek śmierdzi"
    Następnego dnia znalazł w dzienniczku odpowiedź matki Icka:
    "Icek nie fiołek, trzeba go uczyć, a nie wąchać"

Leave a comment:

• Mister
    replied
    Zmarła Salcia i trafiła do nieba.
    Pyta Pana Boga:
    - Boże chciałabym znaleźć Icka.
    - Salciu, Icków tu mamy 20 milionów daj bliższe dane.
    - Icek Szlangbaum.
    - Salciu, Icków Szlangbaumów mamy z 10 milionów.
    - On miał żonę Salcie.
    - No już lepiej, ale tych jest z pięć milionów.
    - A, miał jeszcze syna Mosze.
    - Już bliżej , ale takich Icków dalej jest około 100 tysięcy. Powiedz może, co powiedział przed śmiercią.
    - Salcia myśli, myśli ..... A powiedział, że jak go zdradzę, to się w grobie przewróci.
    - Trzeba było od razu. ICEEEEK WIATRACZEEEEK, CHODZ DO MNIE.

Leave a comment:

• Mister
    replied
    A moja Salcie to mowi i mowi, tylko mowi.
    - A o czym ona tak mowi ?
    - Tego jeszcze nie powiedziala.

Leave a comment:

• Mister
    replied
    Po 15 latach małżeństwa Salcie pyta:
    - Moniek, czy jak mnie prosiłeś o rękę, to klękałeś, bo ja już nie pamiętam?
    -Ja też chcę zapomnieć

Leave a comment:

• Mister
    replied
    Z Lajbowiczem zle ! Lada dzien zbankrutuje.
    Nie opowiadaj, taki bogacz !
    Dam ci maly przyklad. Przychodze tam wczoraj i co widze ? Nie uwierzysz ! Doszlo juz do tego, ze obie corki graja tu na jednym fortepianie.

Leave a comment: