Nie zdążyłem edytować:
P.S. Na początku zawsze jest więcej adrenaliny, zapału, czegokolwiek, a potem trzeba zejść i to przy ogólnym zmęczeniu...
Nie zapomnę schodzenia w Wysokich Tatrach słowackich które wlekło się w nieskończoność, łydki napier...ły, wszystkie adrenalinogenne momenty już dawno były za nami, a zostało jeszcze od cholery deniwelacji - w drugą stronę, mimo, że męcząco, szło sie po atrakcje/adrenalinę/cokolwiek, a wracając zostawał już tylko rozsądek...
BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób.
Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających.
Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Przy piwie o górach
Collapse
X
-
-
-
W ubiegłym roku w sierpniu też zaliczyłem Waligórę ( oczywiście od strony Andrzejówki ) - podejście bardzo strome, ale nie takie znów długie, razem z żoną spokojnie daliśmy radę. Co ciekawe, podobnie jak Pancernik tego samego dnia wcześniej zaliczyliśmy Chełmiec ( to był spacerek
). Po zejściu do Andrzejówki lany ciemny skalak 13-tka smakował wybornie
.
Leave a comment:
-
Ja widziałem kilka
Cały urok omawianej traski jest w tym, że wali prosto pod górę bez specjalnych zakosów po obsuwających się kamykach. Ale było gites
Leave a comment:
-
Odpowiadam na pytanie pierwsze - nie twierdzę, że wbiegłem gwiżdżąc, po prostu nie uważam tego podejścia za jakieś bardzo hardkoroweNo ale ozzzzochozi?
Rozumiem, że z Andrzejówki wbiegłeś na Waligórę w podskokach, pogwizdując i ani razu się nie zatrzymując na oddech? No bracie, twardy jesteś! Szkoda, że nikt ci nie uwierzy.
A poważnie - widziałeś gdzieś ostrzejsze PIESZE podejście bez dodatkowych np. łańcuchów, a w dodatku na przewyższeniu ponad 100m.?
.
Odpowiadam na pytanie drugie - nie widziałem, a przynajmniej nie kojarzę
, choć ludziska mówią, że z KGP to Lackowa daje popalić...
Bez nerw
, moi drodzy pikozlatacze, ja jedynie zareagowałem, że slavoy napisał, że "wejście tamtędy to już byłby hardkor".
Łatwe nie było - człowiek przypomina sobie, że przodkowie byli czwororęczni - ale skoro wszedł dziesięciolatek...
Na Wasze pocieszenie dodam, że - ponieważ robiłem za drajwera - mimo, że po zejściu do schroniska język uciekł mi... wiadomo, gdzie - piwo zakupiłem jedynie na wynos.Leave a comment:
-
No ale ozzzzochozi?
Rozumiem, że z Andrzejówki wbiegłeś na Waligórę w podskokach, pogwizdując i ani razu się nie zatrzymując na oddech? No bracie, twardy jesteś! Szkoda, że nikt ci nie uwierzy.
A poważnie - widziałeś gdzieś ostrzejsze PIESZE podejście bez dodatkowych np. łańcuchów, a w dodatku na przewyższeniu ponad 100m.?Ostatnia zmiana dokonana przez slavoy; 2012-11-13, 12:27.Leave a comment:
-
Nie zaprzeczę. A nawet potwierdzę
. Wchodząc, zastanawiałem się cały czas, jak będzie wyglądało zejście...
Leave a comment:
-
Przecież Slav nie pisze, że było ciężko - śmignęliśmy spacerkiem bez napinki. Zejście z Waligóry do Andrzejówki jest bardzo strome - przecież nie zaprzeczysz.Leave a comment:
-
No bardzo Cię proszę, mister...W ten łykend doszły dwa szczyty KGP. W sobotę Waligóra - z Sokołowska dość łagodnie żółtym na szczyt i zejście do Andrzejówki. I bardzo dobrze, że w tą stronę, bo zejście tamtędy do lekkich nie należy, a wejście to już byłby hardkor. Na mój gust, to stromiej bez zabezpieczeń chyba się nie da.
W zeszłym roku moje osobiste dziecko (wtedy 10-letnie) wśmignęło w deszczu w tę i z powrotem (z powrotem szybciej
) razem ze mną na Waligórę, a wcześniej tego samego dnia byliśmy na Chełmcu...
Leave a comment:
-
I dobrze, że na Zlocioniuniek nie pojechałem bo bym zdechł od tego łażenia po górach.Leave a comment:
-
W ten łykend doszły dwa szczyty KGP. W sobotę Waligóra - z Sokołowska dość łagodnie żółtym na szczyt i zejście do Andrzejówki. I bardzo dobrze, że w tą stronę, bo zejście tamtędy do lekkich nie należy, a wejście to już byłby hardkor. Na mój gust, to stromiej bez zabezpieczeń chyba się nie da.
I w niedzielę Wielka Sowa po raz któryśtam. Standardowo z Baru Pod Przełęczą w Rzeczce i zejście łukiem przez Kozie Siodło i schronisko Sowa. W sam raz na zbicie pikozlotowego kaca
Leave a comment:
-
Jako urodzony (i nie tylko) Lodzermensch znam nieźle Arturówek z przyległościami.
Wiele osób nie wierzy, że to wszystko jest w obrębie dużego przemysłowego miasta
.
Czytając tę relację zaczynam mieć skurcze łydek
, czas zacząć ćwiczyć na sucho przed nartowaniem
.
Leave a comment:
-
Pancernik, Basik - dzięki za zrozumienie wariactwa
Karkonoskiego pewnie w przyszłym roku nie pobiegnę jeśli się zdecyduję na Chudego Wawrzyńca który jest tydzień później.
Niedawno pobiegłem taką pseudogórską połówkę w moim rodzinnym mieście w zimowych warunkach, jak ktoś nie ma dosyć mojej pisaniny to pszebardzo...
Leave a comment:
-
Tak i nie. Jako uczestnik wyjazdu zbiorowego, najczęściej masz ubezpieczenie kosztów leczenia (rzadziej) i następstw nieszczęśliwych wypadków (częściej).
Sumy ubezpieczenia są niewielkie, w znikomym stopniu odpowiadają poniesionej szkodzie na osobie (o ile to w ogóle można wycenić).
Po drugie, chyba chodziło nam o koszty, ponoszone przez GOPR/TOPR podczas akcji ratowniczej, a to jest ubezpieczone w śladowej ilości... jeśli w ogóle (mam na myśli zdarzenia na terytorium RP).
Przepraszam za zwekslowanie tematu na "Przy piwie o ubezpieczeniach"
. To się już więcej nie powtórzy
Leave a comment: