Browar domowy - Cztery Gwiazdki / Świński Ryjek: Art, Maggyk & przyjaciele
Collapse
X
-
#34 Belgijskie Pale Ale 12 BLG
Słód pilzneński 1,5 kg
Sód monachijski 1 kg
Słód monachijski 1,1 kg
Słód Biscuit 0,2 kg
Słód Aroma 0,1 kg (miał być Biscuit, ale nie ma tyle na stanie w domu)
Chmiel Lubelski, granulat, 25 g
Chmiel Lubelski, granulat, 20 g
Zacieranie:
- 62°C - 25 min
- 72°C - 45 min
mash out - 78°C
Chmielenie:
Lubelski 25g 60 min
Lubelski 20 g 10 min
S-04
W planach na dziś jest jeszcze grodzisz na s-04, żeby nie było tak monotonnie.Leave a comment:
-
-
-
-
-
#34 Belgijskie Pale Ale 12 BLG
Słód pilzneński 1,5 kg
Sód monachijski 1 kg
Słód monachijski 1,1 kg
Słód Biscuit 0,2 kg
Słód Aroma 0,1 kg (miał być Biscuit, ale nie ma tyle na stanie w domu)
Chmiel Lubelski, granulat, 25 g
Chmiel Lubelski, granulat, 20 g
Zacieranie:
- 62°C - 25 min
- 72°C - 45 min
mash out - 78°C
Chmielenie:
Lubelski 25g 60 min
Lubelski 20 g 10 min
S-04
W planach na dziś jest jeszcze grodzisz na s-04, żeby nie było tak monotonnie.Ostatnia zmiana dokonana przez Maggyk; 2010-02-03, 10:35.Leave a comment:
-
-
-
-
-
-
-
Jakieś WESy, jakieś 6-litrowe MiszMasze. W ogóle nie umiecie się ścigać...Leave a comment:
Related Topics
Collapse
-
Zeszły rok wypadł nam bezurlopowo dzięki różnym niefartownym wydarzeniom.
Tym razem nie odpuścimy sobie odpoczynku by zebrać siły na nowe wyzwania oraz podstawowe codzienne czynności w prowadzeniu Centrum Piwowarstwa / browar.bizu.
Przerwa urlopowa wypada nam między 14 a...-
Channel: Centrum Piwowarstwa w Browarbizie
-
-
Witajcie, mam pytanie odnośnie warzenia piwa z brewkitu. Otóż zainteresował mnie ten zestaw:
https://www.homebrewing.pl/os-brew-o...7-kg-p-56.html
Zamierzam to piwo warzyć w piwnicy (temperatura wynosi tam ok. 16-17 stopni), jednak nie wiem...-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Egilsstaðir to miasteczko (zamieszkałe przez ok. 2,5 tys. mieszkańców) będące komunikacyjnym centrum środkowo-wschodniej Islandii, które jest zwornikiem w regionie Austurland. Z Egilsstaðir można udać się do Seyðisfjörður - portu (można tu kupić ciekawe piwa warzone dla miejscowych sklepów...
-
Channel: Islandia
2024-10-27, 01:16 -
-
Cześć wszystkim
Dopiero zaczynam przygodę z piwowarstwem. Zakupiłem zestaw startowy z brew kitem Finlandia Premium Lager i nastawiłem pierwszą warkę. 21 litrów gotowego nastawu, po 2 tygodniach fermentacji w 21 stopniach, na drożdżach z zestawu zlane na cichą (BLG początkowe 10,...-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Piwo z małego browaru restauracyjnego w Görlitz, 100m od pieszego mostu granicznego. Określane jest jako czeski Pils. Alkohol 4,7%, ekstraktu brak, jest za to informacja o zalecanej temperaturze serwowania wynoszącej 6-7 stopni. Piwo jest mętne, co jest zaskakujące, jak na Pilsa. Zapach bardzo...
-
Channel: Niemcy
2024-11-20, 11:41 -
- Loading...
- Koniec listy.
Leave a comment: