Browar domowy - Cztery Gwiazdki / Świński Ryjek: Art, Maggyk & przyjaciele

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • Maggyk
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maggyk
    Specjalnie dla Ciebie uwarzę drugiego
    Poproszę na oczywiście o wysyłkę.
    Ostatnia zmiana dokonana przez Maggyk; 2010-02-03, 11:55.

    Leave a comment:


  • Maggyk
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maggyk
    #34 Belgijskie Pale Ale 12 BLG

    Słód pilzneński 1,5 kg
    Sód monachijski 1 kg
    Słód monachijski 1,1 kg
    Słód Biscuit 0,2 kg
    Słód Aroma 0,1 kg (miał być Biscuit, ale nie ma tyle na stanie w domu)
    Chmiel Lubelski, granulat, 25 g
    Chmiel Lubelski, granulat, 20 g

    Zacieranie:
    - 62°C - 25 min
    - 72°C - 45 min
    mash out - 78°C

    Chmielenie:
    Lubelski 25g 60 min
    Lubelski 20 g 10 min

    S-04

    W planach na dziś jest jeszcze grodzisz na s-04, żeby nie było tak monotonnie.
    wkradła się mała nieścisłość w recepturze - jeszcze dodano 0,1 Special B.

    Leave a comment:


  • Maggyk
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika przemo70
    Poczekaj z tym grodziszem to Ci przyślę gęstwę z oryginalnymi drożdżami
    Specjalnie dla Ciebie uwarzę drugiego

    Leave a comment:


  • Marusia
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika przemo70
    Poczekaj z tym grodziszem to Ci przyślę gęstwę z oryginalnymi drożdżami
    No nie gadaj, że odzyskałeś z butelki grodzisza?

    Leave a comment:


  • przemo70
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maggyk
    [B]

    W planach na dziś jest jeszcze grodzisz na s-04, żeby nie było tak monotonnie.
    Poczekaj z tym grodziszem to Ci przyślę gęstwę z oryginalnymi drożdżami

    Leave a comment:


  • Maggyk
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
    Chcesz pobić jakiś rekord w ilości uwarzonych warek w tygodniu
    Niestety to będzie już koniec - brak wymaganej ilości fermentorów w mieszkaniu Choć może w piątek zaciągnę coś z CP

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Chcesz pobić jakiś rekord w ilości uwarzonych warek w tygodniu

    Leave a comment:


  • Maggyk
    replied
    #34 Belgijskie Pale Ale 12 BLG

    Słód pilzneński 1,5 kg
    Sód monachijski 1 kg
    Słód monachijski 1,1 kg
    Słód Biscuit 0,2 kg
    Słód Aroma 0,1 kg (miał być Biscuit, ale nie ma tyle na stanie w domu)
    Chmiel Lubelski, granulat, 25 g
    Chmiel Lubelski, granulat, 20 g

    Zacieranie:
    - 62°C - 25 min
    - 72°C - 45 min
    mash out - 78°C

    Chmielenie:
    Lubelski 25g 60 min
    Lubelski 20 g 10 min

    S-04

    W planach na dziś jest jeszcze grodzisz na s-04, żeby nie było tak monotonnie.
    Ostatnia zmiana dokonana przez Maggyk; 2010-02-03, 10:35.

    Leave a comment:


  • Marusia
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maggyk
    Dziś sos do kluch śląskich się właśnie warzy
    No wiesz co, to już przesadziłaś z tą normalnością

    Leave a comment:


  • Maggyk
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
    No i co tam normalnego warzycie?
    Dziś sos do kluch śląskich się właśnie warzy A jutro się zobaczy.

    Leave a comment:


  • Marusia
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maggyk
    Seta obiecuję, że jutro uwarzymy coś normalnego
    No i co tam normalnego warzycie?

    Leave a comment:


  • przemo70
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maggyk
    Można, można, może Cię nawet nie zabije ten Misz Masz
    Mnie już nic nie rusza, a jak nie zabije to wzmocni

    Leave a comment:


  • Maggyk
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta
    Jakieś WESy, jakieś 6-litrowe MiszMasze. W ogóle nie umiecie się ścigać...
    Seta obiecuję, że jutro uwarzymy coś normalnego

    Leave a comment:


  • Maggyk
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika przemo70
    Piszę się na jedną flaszkę misz maszu jeśli można
    Można, można, może Cię nawet nie zabije ten Misz Masz

    Leave a comment:


  • Seta
    replied
    Jakieś WESy, jakieś 6-litrowe MiszMasze. W ogóle nie umiecie się ścigać...

    Leave a comment:

Related Topics

Collapse

Przetwarzanie...