Browary w Polsce - stan obecny i perspektywy

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• e-prezes
    commented on 's reply
    Co do Marysi... Trochę spadł mi kamień z serca, bo tam ostatnio montowali 20 hl (wrzucałem zdjęcia) i w pandemii to "siadło".Chyba niektóre podmioty się wycofały, ale możliwości mają duże. Nie wiem co z tym trzecim browarem...

• Pankracy
    replied
    Marysia została ponownie otwarta.
    Brovaria jest nieczynna. Trwa remont w kamienicy od końca grudnia 2023.

Leave a comment:

• Gringo
    replied
    Dzięki Panowie za informacje. Dworek Sanocki ma na kranie Bieszczadnika Pils. Jutro może spróbuję spróbuję.

Leave a comment:

• Prusak
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gringo
    Czy ktoś wie jakie są losy Karpackiego Domu Kraftowego (Bieszczadnik) ? Na maile nie odpowiadają, telefony milczą. Nawet echo nie odpowiada.
    Trudno jest się z nimi skontaktować. Browar działał na pewno jeszcze w połowie 2023. Jest Dworek Sanocki. To restauracja, która brała od nich regularnie piwo. Jest to zresztą jeden z przynajmniej trzech punktów, który handlował piwem Bieszczadnik.

Kontaktowałem się z nimi rok temu przed świętami telefonicznie. Podano mi adres lokalu w Sanoku, w którym na pewno powinno być dostępne ich piwo, ale nie jestem pewien, czy to Dworek Sanocki. Gdzie jeszcze? Jako że będę w Sanoku pod koniec lutego, postaram się sprawdzić.

A swoją drogą, czy ktoś wie, dokąd wyjeżdża na południe Polski sprzęt z MInibrowary.pl? Skoro mowa również o "dobrej kuchni", to pewnie jakiś restauracyjny....
    Ostatnia zmiana dokonana przez Prusak; 2024-02-01, 16:08.

Leave a comment:

• Pankracy
    commented on 's reply
    Trudno jest się z nimi skontaktować. Browar działał na pewno jeszcze w połowie 2023. Jest Dworek Sanocki. To restauracja, która brała od nich regularnie piwo. Jest to zresztą jeden z przynajmniej trzech punktów, który handlował piwem Bieszczadnik.

• Gringo
    replied
    Czy ktoś wie jakie są losy Karpackiego Domu Kraftowego (Bieszczadnik) ? Na maile nie odpowiadają, telefony milczą. Nawet echo nie odpowiada.

Leave a comment:

• zasada
    replied
    Perun na sprzedaż:
    https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...alspozywczy-pl
    Ostatnia zmiana dokonana przez zasada; 2024-01-24, 11:14.

Leave a comment:

• pawlosek12
    replied
    Wiadomo coś o nowych browarach jakie się otworzą w 2024?

Leave a comment:

• Prusak
    replied
    Być może będzie tak jak piszesz, jednak ze szkodą dla bardziej świadomych piwoszy, bo średnie i duże krafty będą szły za modami, a na poziomie nazwijmy to tak regonalnym trudno będzie o łatwą dostępność dobrego klasycznego (z przyległościami) piwa.

Leave a comment:

• e-prezes
    commented on 's reply
    Bez przesady! Porównanie nietrafne. Wtedy to były regionalne maluchy, które nie miały żadnego pomysłu na biznes. Dzisiejsze średnie i duże krafty wiedzą już jak i to robią. Zginą małe, bo nie zawsze da się coś sprzedać "wokół komina". Są tacy co umieją i tacy co myśleli, że będzie im kasa sama lecieć z nieba. Trochę szkoda mi tego segmentu, bo wielu piwowarów domowych zaczynało w tej skali i jak do czasu pandemii, a potem wysokiej inflacji nie wytworzyli wiernych odbiorców to musieli polec.

• Prusak
    replied
    Jak tak dalej pójdzie to wrócimy do nieco lepszej wersji stanu rzeczy sprzed dwudziestu lat; koncerny plus kilka większych rzemieślników w rodzaju Pinty i kilkanaście malutkich niedobitków rozrzuconych w różnych dziwnych miejscach.

Leave a comment:

• Pendragon
    replied
    Zamknęli Bierhalle w łódzkiej Manufakturze...

Leave a comment:

• anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pankracy
    Nie dostałem nigdy odpowiedzi czy działają. Dlatego pytam.
    Może ktoś tam do nich dotarł i sprawdził naocznie?

Może wiosną kopnę sie rowerkim by sprawdzić

Leave a comment:

• Prusak
    replied
    Złocień nadal tylko kontraktuje. Przynajmniej do lata.

Leave a comment:

• Pankracy
    commented on 's reply
    Kolwin. W przypadku tego producenta mam potwierdzenie, że robią dalej piwo. Nawet są w puszkach.