BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób.
Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających.
Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Przy piwie o górach
Collapse
X
-
-
Nie udało się wykonać planu 100h ale udało się w 115 ;-) Maciek zameldował się na mecie przed godziną 23 w poniedziałek. Podobno było wyjątkowo hardkorowo, olbrzymi kryzys psychiczny 10km przed metą. 4 dni bez snu - ból mięśni nie pozwalał zasnąć.
Duże piwo się należy chłopakowi
Leave a comment:
-
Dałbyś radę spokojnie - droga nie jest trudna, wymaga jednak dobrej kondycji i jest kilka eksponowanych miejsc , zwłaszcza długa półka po stronie północnej na Buczynowych, szczególnie niebezpieczna przy mijaniu turystów idących z przeciwnego kierunku. No właśnie, największym zagrożeniem są te tłumy, przepychanki przy mijaniu i zrzucane przez ludzi kamienie .Coś mnie dzisiaj naszło i oglądałem filmiki z Orlej Perci na której...
nigdy nie byłem i pewnie nie będę - kondycja już nie ta, a i z wiekiem pojawił się mały lęk wysokości
Trochę żałuję, że w latach mojej górskiej świetności (początek lat 90tych zeszłego stulecia
) nie zaniosło mnie tam.
Tylko czy bym dał radę...
Stąd pytanie (tak z czystej ciekawości) do mających porównanie - czy wtedy mając na koncie Rochacze, Lodowy Szczyt od Lodowej Przełęczy, Przęłecz pod Chłopkiem czy kopczykowany szlak od Wrót Chałubińskiego przez Szpiglasową Przełęcz do Szpiglasowego Wierchu (o Czeskim Raju nie wspominając bo to same drabinki i platformy) miałbym szanse przejść Orlą Perć?Leave a comment:
-
-
Startujemy dopiero po zakończeniu roku szkolnego... ...czyli za tydzień w sobotę.
Trochę, jak w starym szkolnym dowcipie, gdy dziecko wraca ze szkoły oglądając swą cenzurkę: "Jeszcze tylko wp****ol i wakacje..."
Leave a comment:
-
Spoko, jak udało Ci się zaszczepić miłość do łażenia, to jeszcze sam będzie Ci proponował współpracę
Ja w pewnym momencie byłam w stanie zrobić wszystko, by jechać na samodzielne obozy w góry. Teraz moi rodzice, którzy znają całe Karkonosze, Stołowe lepiej niż własną kieszeń i to po obu stronach granicy, są ekstra kompanami.
Z innej bajki- jak tam niedźwiedzie i żmijki? Dużo ludzi w Bieszczadach?Leave a comment:
-
Też mi to kiedyś przyszło do głowy, kombinując, co to będzie, jak już pęknie Korona...
Ale coś czuję, że Młody mi podziękuję za współpracę - cóż, wiek dojrzewania
ma swoje prawa.
Leave a comment:
-
Kiedyś w wieku 16-17 lat przeszedłem fragment Orlej Perci i choć robiła na mnie wrażenie, raczej nie sprawiała mi większych trudności. Jednak widząc takie zdjęcia jak toCoś mnie dzisiaj naszło i oglądałem filmiki z Orlej Perci na której...
nigdy nie byłem i pewnie nie będę - kondycja już nie ta, a i z wiekiem pojawił się mały lęk wysokości
Trochę żałuję, że w latach mojej górskiej świetności (początek lat 90tych zeszłego stulecia
) nie zaniosło mnie tam.
Tylko czy bym dał radę...
Stąd pytanie (tak z czystej ciekawości) do mających porównanie - czy wtedy mając na koncie Rochacze, Lodowy Szczyt od Lodowej Przełęczy, Przęłecz pod Chłopkiem czy kopczykowany szlak od Wrót Chałubińskiego przez Szpiglasową Przełęcz do Szpiglasowego Wierchu (o Czeskim Raju nie wspominając bo to same drabinki i platformy) miałbym szanse przejść Orlą Perć?
nabiera się trochę respektu. A niestety z tym lękiem wysokości, który zwiększa się wprost proporcjonalnie wraz z wiekiem to prawda. I tylko tłumaczę sobie, że jest to większa odpowiedzialność, a nie ilość wypitego piwa
No nic może jak nieco potrenuję to się odważę. Jak na razie jutro na rozgrzewkę Zawrat i mam nadzieję, że nie będzie zbyt dużo śniegu na północnej ścianie.Ostatnia zmiana dokonana przez YouPeter; 2013-06-20, 23:19.Leave a comment:
-
Taka ciekawostka bardzo na czasie:
Cały artykuł tutaj: http://bieganie.pl/?show=1&cat=205&id=5395O wschodzie słońca 20 czerwca stanie na początku czerwonego szlaku w Wołosatem, w Bieszczadach. Przez pięć, może cztery dni będzie pokonywał codziennie ponad 100 kilometrów, po to by stać się człowiekiem, który najszybciej pokonał Główny Szlak Beskidzki, który znaczy drzewa, kamienie, korzenie i łąki całych polskich Karpat. Maciek Więcek, biegacz ultra, który przeczy wielu prawom fizyki, będzie walczył o rekord....
A tutaj podgląd na żywo z trasy: http://orientrack.pl/event/view/idea666gsb2013
Jak dla mnie miazga.
Leave a comment:
-
-
-
Ajron, nie pękaj i w desperacji nie wyjadaj żarcia kotom.
Pocieszając Cię (na minutkę) i reasumując: u Basi miałbyś szansę, ale tylko w łańcuchach

.
Żeby było trochę w temacie - odbija mi, bo już za 10 dni będę brykał po Caryńskiej...
Leave a comment: