Utopence

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • grzech
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.04
    • 4592

    #76
    Obie komponenty zmielić i wymieszać.

    Comment

    • arcy
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2002.07
      • 7538

      #77
      Odpada - nie posiadam maszynki do mielenia

      Comment

      • Marusia
        Marszałek Browarów Rzemieślniczych
        🍼🍼
        • 2001.02
        • 20221

        #78
        grzech napisał(a)
        Obie komponenty zmielić i wymieszać.
        Eeeeyyyy.... a po co
        www.warsztatpiwowarski.pl
        www.festiwaldobregopiwa.pl

        www.wrowar.com.pl



        Comment

        • grzech
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2001.04
          • 4592

          #79
          Ano, coby połączyć.

          Comment

          • żąleną
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2002.01
            • 13239

            #80
            Na wieki wieków.

            Comment

            • arcy
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              • 2002.07
              • 7538

              #81
              Ostatecznie postąpiłem tak: do miseczki wlałem marynatę od dyni, odrobinkę miodu pitnego i 3 łyżeczki miodu. Dorzuciłem rodzynki, curry, chilli, pieprz cytrynowy. Do tak przygotowanej marynaty wrzuciłem na pół godziny leżakowania pocięte w kosteczkę kurczę.

              Potem rozgrzałem olej na patelni. Wrzuciłem na niego wyłowione z marynaty kawałki mięsa. Gdy już się podsmażyły, wrzuciłem odsączone kostki dyni. Następnie wlałem zalewę dyniowo-miodową, całość zagęściłem odrobiną rozrobionej z wodą mąki.

              Podałem z kuskusem.

              Popiłem Krusovicami

              Było bardzo smaczne, czego i Wam życzę

              Comment

              • solfernus
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2004.08
                • 1025

                #82
                Utopence

                Hej Arcy a jadleś śliwki w occie. To dopiero niebo w gębie.
                Czy jest na forum kacik kucharski. Tak piszecie o tych utopencach, że
                chyba je zrobię.
                Zbieram podstawki piwne po 1 szt z każdego browaru powiązanego z Polską, oraz po 1 szt z każdego państwa świata.

                Comment

                • arcy
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  • 2002.07
                  • 7538

                  #83
                  Jak Wam się udały?

                  Moja lepsza połowa z apetytem wcinała, co jest najlepszym dowodem, że się udały. Goście podeszli sceptycznie, co bardzo mnie ucieszyło, bo zostało więcej dla mnie.

                  Niedługo druga "warka".

                  Comment

                  • sloniatko
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2004.02
                    • 1014

                    #84
                    U mnie reakcja była takam sama jak u Arcego. Moja druga połowa wcinała, aż jej się uszy trzęsły, mam już zamówienie na kolejne słoiki, w tym jeden dla teściowej . No i na szczęścię nie było żadnych gości.

                    Tak więc jak tylko znajdę trochę czasu znówu biorę się za marynowanie.
                    Piwo czyni każdą czynność przyjemniejszą

                    Comment

                    • Małażonka
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2003.03
                      • 4602

                      #85
                      Zachęcona Waszymi relacjami - w niedzielę zrobiłam słoik owych

                      Comment

                      • sloniatko
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2004.02
                        • 1014

                        #86
                        i...
                        Piwo czyni każdą czynność przyjemniejszą

                        Comment

                        • Małażonka
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2003.03
                          • 4602

                          #87
                          wczoraj próbowałam cebulkę - rokuje dobrze

                          Comment

                          • sloniatko
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2004.02
                            • 1014

                            #88
                            No, no tylko bez podjadania .
                            Trzeba być twardym, jak parówki poleżakują z tydzień to są naprawdę wyśmienite, mniam
                            Piwo czyni każdą czynność przyjemniejszą

                            Comment

                            • Małażonka
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2003.03
                              • 4602

                              #89
                              Ja nie podjadam - tylko cebulkę próbuję

                              Comment

                              • arcy
                                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                                • 2002.07
                                • 7538

                                #90
                                sloniatko napisał(a)
                                No, no tylko bez podjadania .
                                Trzeba być twardym, jak parówki poleżakują z tydzień to są naprawdę wyśmienite, mniam
                                Ale żeby mieć odpowiedni punkt odniesienia, trzeba podjadać

                                Comment

                                Related Topics

                                Collapse

                                • dadek
                                  Řevnice, Pod Lipami 71, Pivovar Řevnice
                                  dadek
                                  Browarek odwiedziłem 12.09.2019 zupełnie przypadkowo i to dzięki Pendragonowi. Zadzwonił akurat jak wracałem pociągiem z Pilzna do Pragi, trochę pogadaliśmy a na koniec zapytał: "-Gdzie planujesz zakończyć dzisiejszy dzień?" Ja na to, że chyba wysiądę po drodze do któregoś...
                                  2019-09-20, 03:31
                                • Krakus
                                  2025.09.12-14 - XXIV Zlot Browar.biz Warka, Browar Browarka
                                  Krakus
                                  Jak donosi Krecik, tegoroczny zlot zostanie odwołany w Warce, w ośrodku "Kemping nad Pilicą", ul. Nowy Zjazd 6, blisko stacji kolejowej Warka Miasto.
                                  Noclegi tanie i skromne, domki głównie 4-osobowe z piętrowymi łóżkami (190 zł za dobę), bez sanitariatów, kablówki, dżakuzi....
                                  2025-07-18, 20:19
                                • pebejot
                                  Mołdawia, Kiszyniów, Strada Stefan Cel Mare 182, Lake House Brewpub
                                  pebejot
                                  Mołdawia to wciąż jeden z najbiedniejszych europejskich krajów o mocno niestabilnej sytuacji geopolitycznej.
                                  Niemniej jednak mołdawska stolica powoli zmienia się. Jej modernistyczne, betonowe oblicze nabiera bardziej europejskiego kształtu.
                                  Powstają nowoczesne osiedla mieszkaniowe,...
                                  2024-01-06, 00:11
                                • darekd
                                  Browar Stu Mostów, Ur the wurst
                                  darekd
                                  "Breakfast pale ale" z laktozą

                                  Chmiele: Riwaka (NZ), Eclipse (AUS), Motueka (NZ)

                                  4% alk. 13,5% ekstr.

                                  Aromat- chmielowy, początkowo owoce tropikalne, żywiczność i minimalnie cytrusy. Ale szybko przechodzi już tylko w owoce typu melon i mango, następnie...
                                  2023-01-19, 02:48
                                • Warzywo
                                  Karvina, Nádražní 695/7, Restaurace Mašinka
                                  Warzywo
                                  http://www.masinka.tym.cz/

                                  i za to też kocham Czechy - za restauracje na dworcach (nie wiem czemu u nas nie można). Tu mamy klasykę - klasyczne obrusy, utopence, hermeliny i pyszny Radegast na szybko przed odjazdem pociągu....
                                  2020-02-27, 13:14
                                • Loading...
                                • Koniec listy.
                                Przetwarzanie...