Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Markowe domowe

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • bielok
    replied
    Cześć.

    Marek trzeba było nalewać jak mojego pszenicznego koźlaka ;-) Tylko zamiast 2,5 l podstawić garnek 5 l

    Leave a comment:


  • mark33
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwa Wyświetlenie odpowiedzi
    To tak, jak by lody z maszyny.
    Lody koźlakowe o czosnkowych słyszałem ( amerykańskim festynie czosnku).

    Leave a comment:


  • mwa
    replied
    To tak, jak by lody z maszyny.

    Leave a comment:


  • mark33
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
    Jak byś bitej śmietany nalewał
    Całe szczęście wracała ta "śmietana" do piwnej postaci, od połowy butelki dało się otworzyć i normalnie nalać. Całe szczęście chciałem też skosztować tego piwa miałbym kuchnię lub co gorsza pokój do malowania .

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mark33 Wyświetlenie odpowiedzi
    Czernidło w smaku bardzo fajne delikatne i dość mocne. Jednak przegazowane na maksa po 22 miesięcznym leżakowaniu.
    Po "nalaniu" pierwszej szklaneczki włączyłem kamerkę tak piwa jeszcze nie nalewałem.
    Jak byś bitej śmietany nalewał

    Leave a comment:


  • mark33
    replied
    Czernidło w smaku bardzo fajne delikatne i dość mocne. Jednak przegazowane na maksa po 22 miesięcznym leżakowaniu.
    Po "nalaniu" pierwszej szklaneczki włączyłem kamerkę tak piwa jeszcze nie nalewałem.

    Leave a comment:


  • mark33
    replied
    Przy wczorajszym butelkowaniu znalazłem w skrzynkach 2 butelki Czernidła ze śliwką, bardzo mnie to ucieszyło bo mama pytała o ciemne piwko a myślałem, że nie mam nic na stanie. Będzie się z czym wybrać na popołudniową kawkę

    Leave a comment:


  • mark33
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bielok Wyświetlenie odpowiedzi
    Cześć.

    Jeszcze trochę i degusacja
    Tylko się nagazuje i

    Leave a comment:


  • bielok
    replied
    Cześć.

    Jeszcze trochę i degusacja

    Leave a comment:


  • mark33
    replied
    Poszło w butelki 3 skrzynki szkło 0,5 litra, szklana 3 litrówka, 2 pety 2 litrowe, 1 pet 1,5 litra, 10 petów litrowych, do brzucha litr
    Oba fermentory pomimo różnych szczepów drożdży stanęły na 2 blg.

    Leave a comment:


  • mark33
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bielok Wyświetlenie odpowiedzi
    Cześć.



    Tam mierz żeby zostało coś do butelek ;-)
    Dużo jest powinno wystarczyć

    Leave a comment:


  • mark33
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedzi
    Oj, lubię jak młody piwowar zadowolony ze swej ciężkiej pracy

    Ja mimo że trochę warek mam za sobą to co chwila zaglądam do fermentorów.
    A czy drożdże ruszyły, który fermentor ładniejszą pianę ma, czy ładnie pachnie, kiedy zacznie kończyć fermentację i takie tam...
    A jak już w kegach to szybciutko małego podpinam żeby zobaczyć jakie wyszło i jak się zmieni w czasie leżakowania. Później potrafię całkiem o nim zapomnieć aż się dziwię jak w kącie znajdę takie, którego już nie było /na przykład wczoraj /
    Też lubię to wszystko

    Leave a comment:


  • bielok
    replied
    Cześć.

    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mark33 Wyświetlenie odpowiedzi
    Nie wiem kto mnie powstrzyma przed jutrzejszym pomiarem ależ to dobre
    Tam mierz żeby zostało coś do butelek ;-)

    Leave a comment:


  • fidoangel
    replied
    Oj, lubię jak młody piwowar zadowolony ze swej ciężkiej pracy

    Ja mimo że trochę warek mam za sobą to co chwila zaglądam do fermentorów.
    A czy drożdże ruszyły, który fermentor ładniejszą pianę ma, czy ładnie pachnie, kiedy zacznie kończyć fermentację i takie tam...
    A jak już w kegach to szybciutko małego podpinam żeby zobaczyć jakie wyszło i jak się zmieni w czasie leżakowania. Później potrafię całkiem o nim zapomnieć aż się dziwię jak w kącie znajdę takie, którego już nie było /na przykład wczoraj /

    Leave a comment:


  • mark33
    replied
    Wykonałem pomiary blg, fermentor zadany W 34/70 zjechał z 14,2 do 5 , S-23 z 13 do 4. Smak obu młodziaków 9 dniowych fascynujący (po tak długiej przerwie) goryczka konkretna choć nie zabójcza pomimo blisko 60 IBU. Nie wiem kto mnie powstrzyma przed jutrzejszym pomiarem ależ to dobre

    Leave a comment:

Przetwarzanie...
X
😀
🥰
🤢
😎
😡
👍
👎