Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot
Wyświetlenie odpowiedzi
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Markowe domowe
Collapse
X
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mark33 Wyświetlenie odpowiedziPszenica poszła w Kelty i kilka petów, napełnione wszystkie flaszki, łącznie z tymi opróżnionymi dziś z kolegą . Trzeba się wziąć do roboty bo nie mam gdzie piwa rozlewać
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mark33 Wyświetlenie odpowiedziPszenica poszła w Kelty i kilka petów, napełnione wszystkie flaszki, łącznie z tymi opróżnionymi dziś z kolegą . Trzeba się wziąć do roboty bo nie mam gdzie piwa rozlewać
Leave a comment:
-
-
Pszenica poszła w Kelty i kilka petów, napełnione wszystkie flaszki, łącznie z tymi opróżnionymi dziś z kolegą . Trzeba się wziąć do roboty bo nie mam gdzie piwa rozlewać
Leave a comment:
-
-
Pomierzyłem pszeniczkę bo coś ucichła i zapachy przestały się wydobywać, BLG spadło do 4.
Piwo bardzo fajne, jutro wpakuję w butelki szkoda żeby czekało na powrót z delegacji, niech się nagazuje.
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kolomar Wyświetlenie odpowiedziMiałem kiedyś z piwem żytnim podobnie, również używam rurki miedzianej. Pomogło wstawienie gara na piec o wysokości ok. 1.5 m. Zaczęło lecieć wolniutko, ale przynajmniej leciało, bo jak "zestaw" stał na stole, to tak jak u Ciebie "leciało tyle co paszczą do węża zassałem"
Leave a comment:
-
-
Miałem kiedyś z piwem żytnim podobnie, również używam rurki miedzianej. Pomogło wstawienie gara na piec o wysokości ok. 1.5 m. Zaczęło lecieć wolniutko, ale przynajmniej leciało, bo jak "zestaw" stał na stole, to tak jak u Ciebie "leciało tyle co paszczą do węża zassałem"
Leave a comment:
-
-
#29 Pszeniczne
Zasyp, słody:
Pilzneński - 2200 g
Pszeniczny - 2800 g
Karmelowy - 50 g
Zasyp do wody o temperaturze 55*C, przerwa 15 minut i odebranie 1/3 do dekokcji trwającej 15 minut od zagotowania. Zmieszałem całość i do drugiego gotowania dałem całość gęstego bez 6 litrów zawartości płynnej, 15 minut gotowania. Połączenie oby części i filtracja. Tu porażka totalna rurka miedziana nie działa wcale po prostu zero, leciało tyle co paszczą do węża zassałem. Wydobyłem z piwnicy fermentor z kranem i założyłem oplot i jakoś powoli poszło (kilka razy mieszałem żeby berbelucha leciała). Efektem zbyt dużego dekokcenia padła filtracja i wydajność 52% , do tego miałem dwoje gości na warzeniu - normalnie katastrofa dobrze, że choć troszkę piwa się napiliśmy
Schłodziłem do 22*C zadałem gęstwą 3068 od Marka-C - dzięki za drożdżaki.Last edited by mark33; 20-04-2009, 15:17.
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwa Wyświetlenie odpowiedziTo nie tak jak myślisz. Ja przed drugą rozlew miałem, potem 4 piwa przelałem a na 7-mą do roboty, na kole na dodatek.
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mark33 Wyświetlenie odpowiedziU mnie opcja przed pracą odpada ostatnio zaczynam się zastanawiać czy jestem technikiem w TP czy kierowcą co dzień koło 200 km. Ale po pracy ale ale i lagerrrrr
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwa Wyświetlenie odpowiedziNo i Marek to już tak jest w naszej pracy.
Sam dziś rano przed pracą wypiłem literek, tak dla kurażu, dla zdrowia i ze względu na brak butelek.
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mark33 Wyświetlenie odpowiedziNo nie doczytałem znowu, budowa zdania mnie przerosła i pisanie w pracy na szybciora.
Masz rację nic się straciło tylko osiągnęło swe przeznaczenie na skróty .
Sam dziś rano przed pracą wypiłem literek, tak dla kurażu, dla zdrowia i ze względu na brak butelek.
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwa Wyświetlenie odpowiedziTo nie psucie tylko nie spisanie na straty.
Masz rację nic się straciło tylko osiągnęło swe przeznaczenie na skróty .
Leave a comment:
-
Leave a comment: